Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan tudnám lebuktatni fiam...

Hogyan tudnám lebuktatni fiam osztálytársát aki lopott tőle?

Figyelt kérdés
9 éves fiam bevitt ey játékot a suliba.Nem éppen a legolcsóbbat. Nem mintha nem mondanám el neki mindennap, hogy ne vigyen semmit. Mások is hoznak a délutáni napközibe játszani. Tudjuk ki vette el-sajnos már máskor is előfordult ezzel a fiúval- de persze ő tagadja. Felhívtam az anyukáját, csak finoman kérdeztem hogy nem tud-e valamit, de nemleges választ kaptam. Biztosak vagyunk benne hogy ő vitte el. Hogy ugraszthatom ki a nyulat a bokorból?
2010. márc. 26. 20:19
 1/6 anonim ***** válasza:
79%
szerintem be kéne vinni egy értékesnek látszó dolgot a gyereknem és felügyelet nélkül ott kéne hagyni a padon,de ugy,hogy valaki közben figyeli azt a gyereket,de ugy,hogy ő semmit se vegyen észre belőle és ha már rakná el akkor közbelépni.ezt mondjunk nem egyszerű...szerintem psztályfőnökkel kéne beszélni,hogy figyeljenek jobban arra a gyerekre.
2010. márc. 26. 20:30
 2/6 anonim ***** válasza:

Mondjuk ne lebuktatni akard, hanem menjetek el hozzájuk. Vidd a fiadat is, és szembesítés. Ha a srác nem vallja be kérd meg a szüleit, hogy legyenek szívesek átkutatni a gyermekük szobáját, hátha találnak olyan dolgokat amiről tudják, hogy nem ők vették neki.

Valószínűleg a szülők már csak azért is megpróbálják megvédeni csemetéjüket, mert számukra is kínos lesz a szituáció. Amennyiben teljes mértékben elzárkóznak attól a lehetőségtől, hogy a fiuk lopott volna, és nem hajlandóak semmilyen együtt működésre, eljárást lehet kezdeményezni a gyermek ellen.

Annak ellenére, hogy nem büntethető, és az eljárást megszüntetik, a gyámügy kivonul, és az folytatja az eljárást.

Léteznek ám gyermekek számára fenntartott javító nevelő intézetek. Ezt akár a szülőkkel, és a kis sráccal is közölheted.

Ám ez csak akkor válik be igazán ha az eltulajdonított tárgy értéke meghaladja a 20e ft-ot. Ugyanis akkor bűncselekményről beszélünk, nem pedig szabálysértésről. Ennél fogva komolyabban is kezelik a dolgot.

2010. márc. 26. 21:46
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Mindkettőt megfontolom, mindenesetre nem hagynám annyiban mert ez csak folytatódni fog mindaddig amíg valaki nem tesz ellene.
2010. márc. 27. 08:46
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem tegyél ki valamilyen csalit.Egy olyan tárgyat ami tudod hogy tetszene neki de persze jegyezd meg valamivel amivel biztosan tudod bizonyítani hogy a tied.Milyen játékot vett el az a fiú?Az elemes játékoknak általában van egy sorozatszáma ha megvan a garancia leveled akkor azon rajta van.
2010. márc. 28. 10:04
 5/6 anonim ***** válasza:

szimplán hívd fel az anyukát, és nem finoman, hanem határozottan mond meg neki, hogy legyen szíves és adja vissza a játékot, amit a fia elvett a fiadtól

esetleg beszélhetsz a tanítónővel os

2010. ápr. 1. 01:55
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

A tanárnő segített. Visszaadta a gyerek a játékot.

Kérte a tanítónő, hogy először megpróbálkozna a gyerekkel beszélni. És olyan ügyesen keresztkérdésekkel lebuktatta, hogy másnap visszakerült a játék. azért anyukához lesz egy pár szavam.

2010. ápr. 1. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!