Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért vagyok ilyen? Mit tegyek?

Miért vagyok ilyen? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Szasztok!

17 éves lany vagyok. Az általános iskolai éveim maga volt a pokol. Nyolcadikra teljesen szetestem, depresszió, pánikbetegség és sorolhatnám. A gimiben elkezdtem helyrejonni. Nagyot nott az önbizalmam is, jobban eretem magam a boromben. De azota sem,javult annyira a dolog. Volt egy időszak amikor frontinfuggo voltam. Nyolcadiktol kezdve vagdosommagam, es panikrohamaim vannak. Anyámék szerint semmi bajom, sonte egyaltalan nem beszelek veluk, több okból kifolyólag. Szorongok emberek közt, bár ez sokat javult. Egyetlen bajom az evessel van. Ha társaságban kell ennem. De regebben még boltba sem tudtam menni emiatt. Nem tudom,mit tegyek, hisz bár nemsokára nagykorú leszek, még mindig úgy érzem magam mint aki Sosem jön helyre ebből az egészből amit 8 év alatt átéltem, és ami itthon is megy. Nem tudom mi lesz velem igy például az egyetemi évek alatt.. Nem talalom ebből a kiutat. Csak vágom a kezem, tanulok, es nem tudom elni az életem,ugy ahogy szeretném, mert nem vagyok kepes helyrejonni.

2015. dec. 1. 22:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ma véletlenül megvágtam magam egy késsel. Mert a lakótársam megélezte őket, és elfelejtett szólni róla... Mindegy is.

Borzasztó kellemetlen, és félelmetes is volt, hiszen hiába nem is olyan mély a vágás, bár hosszú, olyan 3 centis, de ugye, rosszabb is történhetett volna .

Ha ezt valaki saját magának csinálja, az mondhat bármit, de az az ember nem épelméjű! Hiába is próbálod kimagyarázni! Ez olyan, mint mikor egy alkoholista vagy drogos tagadja, hogy függő.

A vagdosás pedig önmagunk ellen fordított agresszió. Az, hogy mikor fordítod más ellen, "csak" pillanatnyi elmeállapot (elmezavar) kérdése. Aki képes saját magával kegyetlenkedni, az más emberrel is tud.

2015. dec. 3. 23:40
 12/17 anonim ***** válasza:

Pont, mint a "repülős Jani" esete.

Aki magára zárta idén tavasszal a pilótafülkét egy easyJet gépen, majd nekikormányozta a gépet hegyeknek.

Azt is pszichológus kezelte, "csak" depressziós volt, öngyilkossági kísérlete volt, aztán úgy tűnt semmi baja, majd egyszer csak bekattant.

Olyan foglalkozást ne válassz, ahol emberek élete, biztonsága múlik rajtad.

2015. dec. 3. 23:52
 13/17 anonim ***** válasza:
vagyis Germanwings volt.
2015. dec. 4. 00:10
 14/17 A kérdező kommentje:
Szerintem kettőnk közül veled van a baj. :) De mindegy, én tényleg nem fogok neked magyarázkodni, meg bevédeni magam, hiszen nem vagyunk egy szinten. Igen, beteg vagyok, depressziós, és pánikbeteg, erre már rájöttem magamtól is. De szerintem amíg te semmit de semmit nem tudsz erről a betegségről, addig ne oktass ki. Mert egészen egyszerűen értelmetlen amit írsz. Az, hogy kárt teszek magamban, az az én saját dolgom. Ettől függetlenül senkinek sem ártanék. Én az általánosiskola végére kikészültem idegileg, nem így születtem. Nem pszichopata vagyok. :) Nem részletezem milyen volt nekem az a 8 év ami az általánosban volt, és mi az ami itthon is megy néha. De nyilván az én hibám, hogy annyira megtörtek, hogy nem tudok túllendülni ezen. ;) A magadfajta emberek teszik tönkre a gyengébbeket, és nem fordítva. Mert ez az undorító "te semmi vagy, én meg fenegyerek" hozzáállás az, ami miatt én is idekerültem. Nézz utána kérleg a depressziónak, és a pánikbetegségnek, utána írj ilyeneket. ;)
2015. dec. 4. 17:19
 15/17 anonim ***** válasza:
En abszolut megertelek,en is panikbeteg vagyok. Sot! Ket baratnom is,Anyukam is,a noverem is. Sajnos ez mar nepbetegseg. Sokunknak van de sokan nem beszelnek rola. En nem vagdosom magam,viszont neha nekem is elojon a betegsegem.
2015. dec. 5. 00:37
 16/17 anonim válasza:

Kérdező. Ha nincs jó ingyenes pszichológus, akkor keress fel egy fizetőst. Mond el neki a gondodat, mond hogy segítségre van szükséged, de nincs pénzed. Segítsen, mert nem bírsz így élni, és senki se segít neked.

Ha erre nem vagy képes, akkor az iskola pszichológust keresd fel. Jobb mint a semmi. El se tudod hinni mennyit tud segíteni.

2015. dec. 10. 22:51
 17/17 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs iskolapszichológusunk. Elég nevetséges, és már többen is mondták az igazgatónak, de nincs a suliban pszichológus... Fizetőshöz még el is mennék, de tényleg nem tudnám kifizetni ezt saját zsebből, úgy meg nem akarok, hogy gyűlik a befizetetlen összeg. :) 18 éves koromig még valahogy kihúzom, közben majd keresek diákmunkát, és akkro jövőre elmegyek és így fizetni is tudom, és anyáméknak sem lesz beleszólása. :)
2015. dec. 11. 18:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!