Miért vagyok ilyen? Mit tegyek?
Szasztok!
17 éves lany vagyok. Az általános iskolai éveim maga volt a pokol. Nyolcadikra teljesen szetestem, depresszió, pánikbetegség és sorolhatnám. A gimiben elkezdtem helyrejonni. Nagyot nott az önbizalmam is, jobban eretem magam a boromben. De azota sem,javult annyira a dolog. Volt egy időszak amikor frontinfuggo voltam. Nyolcadiktol kezdve vagdosommagam, es panikrohamaim vannak. Anyámék szerint semmi bajom, sonte egyaltalan nem beszelek veluk, több okból kifolyólag. Szorongok emberek közt, bár ez sokat javult. Egyetlen bajom az evessel van. Ha társaságban kell ennem. De regebben még boltba sem tudtam menni emiatt. Nem tudom,mit tegyek, hisz bár nemsokára nagykorú leszek, még mindig úgy érzem magam mint aki Sosem jön helyre ebből az egészből amit 8 év alatt átéltem, és ami itthon is megy. Nem tudom mi lesz velem igy például az egyetemi évek alatt.. Nem talalom ebből a kiutat. Csak vágom a kezem, tanulok, es nem tudom elni az életem,ugy ahogy szeretném, mert nem vagyok kepes helyrejonni.
Ma véletlenül megvágtam magam egy késsel. Mert a lakótársam megélezte őket, és elfelejtett szólni róla... Mindegy is.
Borzasztó kellemetlen, és félelmetes is volt, hiszen hiába nem is olyan mély a vágás, bár hosszú, olyan 3 centis, de ugye, rosszabb is történhetett volna .
Ha ezt valaki saját magának csinálja, az mondhat bármit, de az az ember nem épelméjű! Hiába is próbálod kimagyarázni! Ez olyan, mint mikor egy alkoholista vagy drogos tagadja, hogy függő.
A vagdosás pedig önmagunk ellen fordított agresszió. Az, hogy mikor fordítod más ellen, "csak" pillanatnyi elmeállapot (elmezavar) kérdése. Aki képes saját magával kegyetlenkedni, az más emberrel is tud.
Pont, mint a "repülős Jani" esete.
Aki magára zárta idén tavasszal a pilótafülkét egy easyJet gépen, majd nekikormányozta a gépet hegyeknek.
Azt is pszichológus kezelte, "csak" depressziós volt, öngyilkossági kísérlete volt, aztán úgy tűnt semmi baja, majd egyszer csak bekattant.
Olyan foglalkozást ne válassz, ahol emberek élete, biztonsága múlik rajtad.
Kérdező. Ha nincs jó ingyenes pszichológus, akkor keress fel egy fizetőst. Mond el neki a gondodat, mond hogy segítségre van szükséged, de nincs pénzed. Segítsen, mert nem bírsz így élni, és senki se segít neked.
Ha erre nem vagy képes, akkor az iskola pszichológust keresd fel. Jobb mint a semmi. El se tudod hinni mennyit tud segíteni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!