Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan vegyem rá anyukámat,...

Hogyan vegyem rá anyukámat, hogy ne úgy kezeljen mint egy kisgyereket? 18L

Figyelt kérdés
Folyamatosan ellenőrizget. Saját véleményem nem lehet a házban, mert "kicsi taknyos" vagyok, és nem szólhatok bele a felnőttek dolgában. Ha valami nem tetszik, például ha nem izlik egy étel, muszáj megegyem, akkor is ha undorodom az izétől. Buliba szerencsére elengednek, de amikor elmegyek, akkor anyukám mindig azt mondja, hogy ne üljek sokáig, mert ő le szeretne feküdni, és ha nem vagyok otthon, akkor idegeskedik. Megbizhatónak tartom magam, sose csináltam hülyeséget, nem iszok, nem cigizek, de mégis folyamatosan kémkedik, és olyan dolgokat kérdez tőlem, amiket nem szeretnék az orrára kötni, mert nem rá tartozik, hanem csak rám (egyszer megkérdezte, ha lefeküdtem-e a barátommal, és nagyon megharagudott anyukám, mert nem akartam megmondani). Sokszor zsarol is, ha nem tudom megenni az ételt, amit előmbe tett, akkor nem mehetek sétálni vagy moziba. Idegesitő, hogy naponta többször is elmondja, hogy sovány vagyok, pedig szerintem elég telt (1,65m, 59kg). S a barátomhoz se enged, nehogy valami "hülyeséget" csináljunk. Mit tegyek, hogy ne úgy kezeljen mint egy kisgyereket? Tudok gondolkozni, tudom mi a jó és mi a rossz (ezt többször is mondtam neki, de hiába)
2015. nov. 10. 19:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
Amíg nem tudod saját magad eltartani, addig semmit. Anyukád nem tud/akar leválni rólad, ez pedig csak akkor fog megtörténni, ha anyagilag független leszel és nem tud pénzzel sakkban tartani.
2015. nov. 10. 19:33
 2/11 anonim ***** válasza:
29%
Nem szabad hagyni hogy parancsolgasson.
2015. nov. 10. 19:40
 3/11 anonim ***** válasza:
42%

Ne hagyd magad, állj ki a saját akaratodért! Én 19 vagyok, de akkor és oda megyek, ahova akarok. Bár az is igaz, hogy mindent meg tudok beszélni anyával, mert nem idióta, mint a tied. :/ Ne hagyd magadat, mert még jobban rád telepszik.

L

2015. nov. 10. 20:55
 4/11 anonim ***** válasza:
26%
anyud csak félt. nyílj meg neki jobban, és engedékenyebb lesi idővel.
2015. nov. 11. 07:04
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

hát szerintem nem normális, hogy nem mehetsz át a baratodhoz.. kerdezd mar meg, neki hány évesen volt először kapcsolata? valószínűleg meg fogsz lepődni..

oké hogy anyagilag tőle fuggsz, de attol még próbálj meg kiallni amellet amit helyesnek tartasz..

szerintem egyáltalán nem korai 18 évesen atmenni hozzá

2015. nov. 11. 07:08
 6/11 anonim ***** válasza:
54%
Más már 13 évesen is átmászkál hozzá, anyud hozzáállásával komoly gondok.vannak.
2015. nov. 11. 07:22
 7/11 anonim ***** válasza:
50%

Valahogy ez a történet nem kerek. 22-es BMI-vel nem lehet telt valaki. Az 27 körül kezdődik.

Ebből kiindulva nem tudom mi volt előbb, anyukád túlzott kontrollja minden téren, vagy a tiéd az evés ügyében.

Egy jó pszichológust nem ártana felkeresnetek, vagy akár kettőt, mivel egy családból két embert ugyanaz nem vállalhat.

Addig is kezdj el kiállni magadért. pl.: Kössetek egyezséget, mi a legkésőbbi hazaérkezés amit anyukád el tud fogadni, és a legkorábbi, amit te. A kettő átlagához tartsátok magatokat. Pl ő nem hív fel ez előtt az idő előtt, még véletlenül sem, te pedig ezt betartva haza jössz. Ha mondjuk adódik valami, és nem tudnád tartani, akkor időben hazaszólsz, az új időpontot jelzed, és akkor jössz is, amikorra mondtad.

Szerintem ez így elég felnőttes, és szülőként el tudom fogadni. Ha anyud nem, akkor neki kell a dolgot újra gondolnia.

2015. nov. 11. 11:10
 8/11 anonim ***** válasza:

Feltűnően gyakran említed az evést, valamint az 59 kilóddal teltnek nevezed magad. Nincs véletlenül táplálkozás-zavarod? Nem rosszindulatból kérdezem, de ha van valami gond, akkor az jogos, hogy anyukád az evés miatt aggódik.

Én a helyedben megmondanám anyukádnak, ha legközelebb kérdezi:

"Igen, lefeküdtem a barátommal. Hogy miért? Mert 18 éves vagyok, és szeretjük egymást. Ha nem engedsz el hozzá estére, akkor délután fogunk szeretkezni."

Biztos mérges lenne, de talán egy idő után belátná, hogy vannak dolgok, amibe egyszerűen már nincs beleszólása.

2015. nov. 11. 21:28
 9/11 A kérdező kommentje:
Nincs táplálkozási zavarom, rendszeresen étkezem. A barátomhoz délután szoktam járni. Az ottalvást meg se merem kérdezni, mert biztos, hogy ellenezné.
2015. nov. 12. 19:46
 10/11 anonim ***** válasza:
És ha ellenezné akkor mi van? Nem kell vele foglalkozni. Sok sikert! :)
2015. nov. 13. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!