Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mivel vígasztaljam a gyereket,...

Mivel vígasztaljam a gyereket, ha tényleg kövér?

Figyelt kérdés

nem eszik annyit, amitől így kéne kinéznie, kb 10 kg van rajta, és jár bicózni, úszni, de hiába. a tesója is ennyit eszik, + csokizik és gebe.

néha szekálják, hoyg dagi (13 éves) nem is tudom már mit mondjak neki, mert már olyanokat mond magára, hoyg rohadt dög vagyok, egy szar vagyok és iylenek, pedig nem az és okos is. na ezzel próbálom nyugattni, hogy értelmes stb. de akkor is nehéz.jár más is ebben a cipőben szülőként, gyerekként?

2010. márc. 16. 09:28
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
78%
ne vígasztald hanem orvosold a problémát.sürgősen fogd diétára.
2010. márc. 16. 09:31
 2/17 anonim ***** válasza:
85%
en a detat javaslom, nem azt hogy ne egyen, csak szmplan diatat, parolt zoldseg parolt husi, krumpli, szoval dietas kaja, tovabbra is mozgas, es vidd el egy orvoshoz, hogy nezzek meg nincs-e baj a pajzsmirigyevel, mert a sok plussz kilo oka az is lehet, hogy tulteng a pajzsmirigy, es akkor hiaba dietazik, akkor kap gyogyszert es amellett a dieatval lemmenek a kilok, propald meg a dokit, veszteni nem veszthetsz vele. probald igy elmagyarazni a gyerkocnek, mielott elmentek a dokihoz.
2010. márc. 16. 09:36
 3/17 anonim ***** válasza:
93%
Én is orvoshoz vinném egy kivizsgálásra és utánna dietetikushoz ott megtudjátok beszélni milyen diétát tartson. Nagyon nagy lelki törést tud okozni a túlsúly. Sajnos tapasztalatból beszélek. Én is mindig túlsúlyos voltam.A szüleim anno nem vittek vele orvoshoz csak mindig mondták,hogy milyen kövér vagyok közbe meg 5 percenként kérdezték,hogy nem e vagyok éhes. Végül én magam mentem el dokihoz ahol kiderült,hogy hormonális problémák miat vagyok olyan amilyen. :-(
2010. márc. 16. 09:42
 4/17 anonim ***** válasza:
91%

szerintem is endokrinológiai szakrendelést kellene felkeresned.

Nem kötözködésből, csak a pajzsmirigy nem túlteng ha kövér valaki hanem épp h alulműködik.

Egyébként meg az is lehet h ő ilyen alkat.Nekem is apám meg bátyám ették kétpofára a csokit, sütit, kaját stb. nekem meg egész életemben kontrollálnom kell mennyit eszek, pedig nincs hormon problémám.

Sajnos (márhogy neki sajnos) a tesója gyors anyagcseréjű

(nekem a kisfiam ilyen akármennyit eszik kis gibizna a lelkem, izmos, de soványka) ő pedig lassú. Nekem a lányom ilyen, neki is vigyáznia kell majd ha nem akar elhízni.

Sok erőt és kitartást az új étkezéshez!!:)

2010. márc. 16. 12:06
 5/17 anonim ***** válasza:
86%
Én 12 éves lány vagyok és engem is cikiznek és rajtam is van egy kicsi fölösleg és már mindent jmegtettem azért hogy foggyak de hiába mind.Utálom a csokit.Az én testvérem is csokit zabál és tök gebe.Lehet hogy ezzel nem sokat segítettem de ha az segít akár fel is venném a lánnyal a kapcsolatot ha akarod!
2010. márc. 16. 17:05
 6/17 anonim ***** válasza:
Ha 13 éves valószínű most fog nagyon megnyúlni, szerintem ezzel vigasztald és közben figyeljen a kajára.
2010. márc. 17. 12:10
 7/17 anonim ***** válasza:
10%

túltápláltad fiatalabb korában

biztos kapott sok chipset, meg utálja a zöldséget

2010. márc. 18. 23:03
 8/17 anonim ***** válasza:
78%

Kb. 10 éves koromig én egy kis hájgolyó voltam aztán megnyúltam. Oké, én korán értem, de ő sem marad ilyen, meglátod! Ha pedig annyira zavarja vidd el diabetikushoz

12/L

2010. márc. 19. 10:22
 9/17 A kérdező kommentje:

köszönöm a hozzászólásokat, nem eszik chipst és nem utálja a zöldséget ....

ő az, aki kieszi a zöldséget a levesből, és egy sonkás szendvicshez is kér valami "zöldet"

a pajzsmirigyre már gondoltam, azt hiszem tényleg dokihoz megyünk.

anyatejes volt 3éves koráig, ha mutatnék képeket(( de nem tudok, mert nem értek hozzá, hoyg feltegyem, ne haragudjatok,...de tényleg)) szóval kimondottan vékony volt 2 osztályos koráig.

Csak azt sajnálom, hoyg magára mond ilyneket, hogy " egy szemét kövér dög vagyok"...és azért annyira nem súlyos az ügy.

csak kalóriaszegény sajtokat kap, és üdítőket, lekvárt házit(( mi kevés cukorral csináljuk és legalább gyümölcsből van ami a mi fáinkon terem))

szóval vígaszként mit mondhatnék neki????

hogy vannak még lányok akik a belső értékeket nézik?????,

vannak???????????????????????

2010. márc. 19. 10:51
 10/17 anonim ***** válasza:
95%
1-2 éven belül hirtelen meg fog nyúlni, nem szabad elkeseredni :) a kajával szerintem nincs gond, csak arra kell ügyelni, hogy nehogy elkezdje kihagyni a tízórait, uzsonnát stb. (Én is ezt csináltam, de csak rontottam a helyzeten :S. Szerencsére erőt vettem magamon, és ma már normális a súlyom :)) Egyébként az nem igaz, hogy a lányoknak csak a külső számít ;D 16/L
2010. márc. 19. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!