Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért szeretnek ennyi demagóg...

Miért szeretnek ennyi demagóg álbölcsességet adni a szülők?

Figyelt kérdés

Vannak problémák amik mindenkivel megesnek az iskolában közösségi tanulmányi, a szülők meg elintézik annyival, hogy engedd el a füled mellett, meg tanujá.

Kb olyan, mintha arra a kifogásra, hogy csórók vagyunk azt a tanácsot adnám, hogy legyél a leggazdagabb 100ban! Ott vagy már? Nem? Hát hajrá...

Nyilván ha ennyire egyszerű lenne akkor nem kellene a szülői tanács. Én leginkább az ilyen semmitmondó dolgok miatt kezdtem leszokni arról, hogy meséljek nekik bármiről is.

Nem voltak ezek az emberek gyerekek? Nem voltak problémáik?

Szerintem többet ártanak, mint használnak, mert azt sugallják, hogy megszoksz vagy megszöksz.

A valóságban meg nagyon is tudsz tenni magadért, csak akkor a szülőknek meg kellene mozdítani egy keresztbe szalmát, abban meg munka van, a gyerek meg úgyse csinál semmit ebben az életszakaszban, az életre szóló lelki sebek meg nem is léteznek.

Ha nekem lesz gyerekem tuti azt fogom neki tanítani, hogy a hogyan kérdésre keresse a választ.

2015. okt. 10. 06:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Jól értem? Valaki beszólt neked, és te nem szóltál vissza, mert beszari vagy, és ezért most a szüleidet hibáztatod? Gondolom nem tíz éves vagy, meg tudod oldani a problémáidat egyedül is. Nem lesz mindig mögötted anyuci meg apuci...
2015. okt. 10. 10:53
 2/5 A kérdező kommentje:

hát nem, nem jól érted...

voltam 10 éves is és akkor sem segítettek, most meg nem beszélünk szóval nem tudom, de hogy évekre visszavettek a teljesítménymből az is biztos

2015. okt. 10. 13:41
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha úgyis jobban tudod, milyen választ kéne kapnod, minek teszed fel a kérdést?
2015. okt. 11. 10:39
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem biztos,hogy abból amit leírtál értem a problémádat! Tanácsot kértél, erre a válasz az volt,hogy engedd el a füled mellett. Miért gondolod,hogy adott helyzetben nem ez volt a jó tanács. Lehet az ő élettapasztalatukkal rájöttek már,hogy van olyan szitu,amikor tényleg az a legjobb megoldás! Anno én is kaptam ilyen választ,nem hallgattam rájuk,fejjel mentem a falnak, és végül tényleg jobb lett volna elengedni a fülem mellett! Kamasz vagy nem kisóvodás,vannak gondjaid- minden kamasznak vannak-, te írtad:"a valóságban mag nagyon is tudsz tenni MAGADÉRT", akkor mit vársz a szüleidtől? Mit kellene tenniük? Mondják meg mit csinálj? Hülyeséget tenni csak nem hagynának,de saját hibáiból tanul az ember. Az én szüleim sem oldották meg a problémáimat. Kikértem a tanácsukat, volt,hogy megfogadtam és bejött, volt hogy nem jött be. Legtöbbször nem fogadtam meg a tanácsukat, volt,hogy rájuk kellett volna hallgatni,volt,hogy nekem volt igazam. Felnőtté vállás első lépése: saját élet,saját problémák, saját- egyéni,gyakran másokétól eltérő megoldások,problémakezelések! Gondod van, old meg, tanulsz belőle! Vagy az rémít meg,ha nem jól döntesz nem lenne más akit okolhatnál érte? Nem mindig jó ha a szülők kezelik a gyerekek problémáit! Nem kell rászoktatni a fiatalokat,hogy mi mindent megoldunk! Te írtad a gyerekednek azt fogod tanítani,hogy a hogyan kérdésre keresse a választ, ezzel ugyanúgy nem teszel semmit mit ahogy a te szüleid sem tesznek, mert problémamegoldásnál már egy két éves gyerekben is attól,hogy nem fogalmazza meg ,a megoldásra a kulcs az,hogy hogyan!? Egyébként meg a szüleid adta általad demagóg álbölcsességeknek megfogalmazott tanácsokról lehet,hogy csak te gondolod,hogy demagógok és álbölcsességek,mert a szervezetedben dúló hormonok,túláradó tettvágy és az én vagyok a legtutibb gyerek attitűd kombinálódva az élettapasztalat hiányával ezt sugalja veled!
2015. okt. 11. 11:08
 5/5 A kérdező kommentje:

Azért gondolom ezt, mert nem miattuk akartam dolgokat csinálni, hanem magam miatt. Az meg, hogy bántanak is miatta az csak olaj a tűzre, és semmit nem old meg, ha éppen elengedem a fülem mellett, mert nem az bánt, amit mondanak, hanem, hogy igazuk van. Nem haladok a céljaim felé. A kérdés meg nem anyagi. Illetve igen, de olyan értelemben, hogyha már rám költenek 200 forintot, akkor azt úgy tegyük már, hogy értelme is legyen.

Mondjuk 15 ezerért vehetsz kabátot a kínaiban, meg vehetsz a zarában is ha figyeled mikor vannak az árcsökkentések.

Aztán ha azt hallom abban a közösségben, hogy gáz dolog kínai kabátban járni, és ezt elmondom otthon, akkor azt mondják hogy engedjem el a fülem mellett a kritikát. Remélem most már megérted hol a probléma.

Tudtam mit akarok és hogyan érjem el, viszont függtem a szüleimtől. (már nem) Akik vagy nem látták a problémát vagy nem is akarták.

2015. okt. 13. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!