Miért szeretnek ennyi demagóg álbölcsességet adni a szülők?
Vannak problémák amik mindenkivel megesnek az iskolában közösségi tanulmányi, a szülők meg elintézik annyival, hogy engedd el a füled mellett, meg tanujá.
Kb olyan, mintha arra a kifogásra, hogy csórók vagyunk azt a tanácsot adnám, hogy legyél a leggazdagabb 100ban! Ott vagy már? Nem? Hát hajrá...
Nyilván ha ennyire egyszerű lenne akkor nem kellene a szülői tanács. Én leginkább az ilyen semmitmondó dolgok miatt kezdtem leszokni arról, hogy meséljek nekik bármiről is.
Nem voltak ezek az emberek gyerekek? Nem voltak problémáik?
Szerintem többet ártanak, mint használnak, mert azt sugallják, hogy megszoksz vagy megszöksz.
A valóságban meg nagyon is tudsz tenni magadért, csak akkor a szülőknek meg kellene mozdítani egy keresztbe szalmát, abban meg munka van, a gyerek meg úgyse csinál semmit ebben az életszakaszban, az életre szóló lelki sebek meg nem is léteznek.
Ha nekem lesz gyerekem tuti azt fogom neki tanítani, hogy a hogyan kérdésre keresse a választ.
hát nem, nem jól érted...
voltam 10 éves is és akkor sem segítettek, most meg nem beszélünk szóval nem tudom, de hogy évekre visszavettek a teljesítménymből az is biztos
Azért gondolom ezt, mert nem miattuk akartam dolgokat csinálni, hanem magam miatt. Az meg, hogy bántanak is miatta az csak olaj a tűzre, és semmit nem old meg, ha éppen elengedem a fülem mellett, mert nem az bánt, amit mondanak, hanem, hogy igazuk van. Nem haladok a céljaim felé. A kérdés meg nem anyagi. Illetve igen, de olyan értelemben, hogyha már rám költenek 200 forintot, akkor azt úgy tegyük már, hogy értelme is legyen.
Mondjuk 15 ezerért vehetsz kabátot a kínaiban, meg vehetsz a zarában is ha figyeled mikor vannak az árcsökkentések.
Aztán ha azt hallom abban a közösségben, hogy gáz dolog kínai kabátban járni, és ezt elmondom otthon, akkor azt mondják hogy engedjem el a fülem mellett a kritikát. Remélem most már megérted hol a probléma.
Tudtam mit akarok és hogyan érjem el, viszont függtem a szüleimtől. (már nem) Akik vagy nem látták a problémát vagy nem is akarták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!