Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ha nem a Te pénzedet költené,...

Ha nem a Te pénzedet költené, beleszólnál, hogy mennyit vásárol, mire költ a 17 éves lányod, aki jövő szeptembertől egyetemista?

Figyelt kérdés
2015. szept. 28. 16:20
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
88%
Minden nap vásárol? Mennyit költ egy hónapban? 250 ezret alsóhangon?
2015. szept. 28. 17:27
 12/23 anonim ***** válasza:
70%
Nyilvan a majdnem felnott lanyomat nem ennyi idosen fogom tudni megnevelni, h hogy kell beosztani a penzt. Akadalyozni nem tudom, de megmondanam neki a velemenyemet, h nem ertek egyet ezzel.
2015. szept. 28. 17:28
 13/23 anonim ***** válasza:
63%
Mivel a saját pénzét költi, nincs beleszólásod. Ha nem tud bánni a pénzzel, felelőtlenül elszórja napi szinten felesleges dolgokra (mert ennyi ruhára nincs szüksége, ez 100%), az a szülők hibája, nevelési hiányosság.
2015. szept. 28. 17:42
 14/23 anonim ***** válasza:
84%

khmmm... az előző házunkban óriási hálónk volt, 20 nm, egy másfélszer ekkora... hát elég lenne kifűteni.

ti valami hatalmas palotában laktok?

29 nm-es helyiség nagyon nagy, én nem biztos, hogy ezt elhiszem.

az meg, hogy jövő szeptembertől egyetemista... hát várjuk ki a végét!

2015. szept. 28. 17:58
 15/23 anonim ***** válasza:
94%
egyszer gondolom elfogy az ajándékba kapott pénz.. és ha kérne,akkor ne adj..-ebből majd rájön hogy jobban jár ha megtanul spórolni.. Főleg ha egyetemista lesz
2015. szept. 28. 18:03
 16/23 A kérdező kommentje:

"ti valami hatalmas palotában laktok? "

Nem kell ehhez palota.

"én nem biztos, hogy ezt elhiszem"

Akkor ne tedd.

"az meg, hogy jövő szeptembertől egyetemista... hát várjuk ki a végét!"

Önköltséges szakra bárkit felvesznek, nem kell túlságosan törnie magát senkinek.

2015. szept. 28. 18:25
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

ha a lányodnak ez az élete, minden csak a vásárlásról szól, és pénzzel fog bejutni az egyetemre, akkor lehet, hogy valóban felveszik, de az első félév alatt kihullik. akkor hullanak ki a legtöbben.

nézd, 2 szobás átlagos családi házunk van.

a két szoba együtt akkora, mint ez az állítólagos gardrób. tisztában vagyok vele, hogy nem egy embernek van ilyenje, de igen, ehhez már palota kell, nem egy panellakás vagy egy közepes családi ház.

kicsi és közepes házakban egyáltalán nincs ekkora helyiség.

2015. szept. 28. 18:37
 18/23 anonim ***** válasza:
0%

"és pénzzel fog bejutni az egyetemre, akkor lehet, hogy valóban felveszik, de az első félév alatt kihullik. akkor hullanak ki a legtöbben. "

Önköltséges képzéseken nem nagyon szoktak kihullani az emberek.

Csak extrém esetekben rúgnak ki, pl. ha 6. alkalommal nem sikerült egy tantárgy. (Szóval "leghamarabb" 3 év alatt lehet kibukni.)

2015. szept. 28. 18:46
 19/23 A kérdező kommentje:

Ha Te 460 pont fölötti eredményt érnél el a felvételin, akkor le a kalappal előtted! :)

De igenis a lány egy olyan szakra megy, ahová baromi kevés embert vesznek fel államira.

Nem is írtam, hogy a lány milyen házban lakik. :)

2015. szept. 28. 18:47
 20/23 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem túl sokat nem szólhatsz bele hogy mit vásárol az ajándékpénzéből. Anyaként egy kockás füzetben fölvezetheted neki hogy az egyetem ilyen és ilyen költségekkel fog járni, számokkal levezetheted hogy tőletek mekkora összegre tud számítani és abból mit tud majd állni. Akkor lehet hogy rá fog jönni hogy nem érdemes cipőkbe és ruhákba fektetni a zsebpénzét.
2015. szept. 28. 18:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!