Ha nem a Te pénzedet költené, beleszólnál, hogy mennyit vásárol, mire költ a 17 éves lányod, aki jövő szeptembertől egyetemista?
Hát ezt ennyiből lehetetlen megválaszolni.
Kérdés, hogy miből van pénze, és mire költ, mert nem mindegy.
Apukától, nagyszülőktől. A barátjától ajándékokként kap drágább ékszereket, táskákat és hasonlókat.
A pénzt ruhaboltokban költi el, vagy internetről rendel.
Amit a barátjától kap, az ajándék, abba nem szólnék bele.
A ruhavásárlás sem gond alapvetően, de persze bizonyos mennyiségnél már szóvá tenném, ha túlzásba viszi.
29 négyzetméter az egy kisebb lakás. Egy 17 évesnek nincs szüksége annyi holmira, ami ezt megtöltené, tehát feltételezhetjük, hogy sok a felesleges dolog. A napi szintű vásárlás is ezt mutatja.
Én is helyteleníteném, és ilyen esetben jogos a szülő beleszólása.
Ha vásárlási mániája van, akkor nem hogy beleszólnék de még pszichológushoz is elrángatnám, igen.
Ki a sz.rt érdekel, hogy 17 éves? 60 évesen is az én gyerekem lesz és nem azért sz.rtam el 25 évet az életemből a nevelésével és ha véleményem szerint baromságot csinál azt akkor is meg fogom neki mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!