Ti megengednétek a gyereketeknek, hogy a barátai mellé beüljön a kocsiba?
Szerintem már a városban is ült a barátai mellé be az autóba, gondolom fel tudja mérni, hogy ki vezet biztonságosan. És sajnos nem csak a tinik vezethetnek őrült módjára, a barátnőm apja, negyvenes pasi volt az, aki mellett úgy éreztem, hogy nem vagyok biztonságban az autóban, a tini barátaim mellett nem. Baleset meg nem csak tinikkel történhet.
Engem 18 évesen hagynak beülni más mellé, tudják, hogy olyan sofőr mellé nem ülnék be, aki nem vezet biztonságosan.
Egy barát mellé -ha különben ismerem és úgy ismerem-, igen.
DE úgy, hogy egy közülük vezet, és a többi barát utas, úgy nem.
Az még idősebbeknél,sőt idősek esetében is egészen más tészta.
Elterelik a vezető figyelmét.
#13!
Ne haragudj, de most butaságot írtál. Ugyanis ha egy társaság beül az autóba, akkor megvalósul az "egy vezet és a többi barát", amit Te veszélyforrásnak titulálsz. Az meg mi, hogy elvonják a figyelmét??? Egy utas ugyan úgy le tudja kötni a figyelmét a vezetőnek, mint négy. Sőt egyedül is elgondolkodhat a vezető, vagy megfordul egy miniszoknya után. :)
A vezető esetleges szétszórtsága nem utasok darabszámának függvénye. /szerintem/
14-es; kérdezd meg a rendőrséget, hogy mikor nagyobb a lehetséges baleset kockázata.
Van, ahol törvény sem lehet 18 alatti vezetőnek 1-nél több utasa. és van, ahol régebbi vezető kell, hogy üljön mellette valamennyi ideig.
ma 17:13
Életemben nem hallottam még erről, hogy korlátozva lenne az utasok száma.. Ilyen tényleg van?? Arról tudok, hogy olyan van hogy tapasztalt valakinek kell mellette ülnie.
Amúgy egy ember is ugyanannyira el tudja vonni a sofőr figyelmét ha akarja, mint 3-4 másik.
Erősen kétlem, hogy van olyan szabály, ami korlátozza az utasok számát a gyakorlat függvényében.
Ha a városi buszra felvesznek egy kezdő sofőrt, akkor egy hónapig csak 30 utas szállhat föl? Az öreg sofőr viszont 200 utas is elvihet a 80 férőhelyes buszon? ;)
Ne bohóckodj már......
17-es; utána lehet nézni, vannak országok-államok, ahol a jogosítványszerzés szintekben történik.
Az írásbeli teszt után is bizonyos időt kell várni, gyakorolni csak mondjuk 5 év gyakorlattal rendelkező kísérő mellett lehet, a friss jogosítványos bizonyos ideig csak egy utassal mehet, ilyesmik. És mindig változik.
A buszvezető más tészta, nem is ugyanaz a jogosítvány, ugye.
Tökéletesen igazad van, nálunk is vannak a vezetői engedély megszerzésének fokozatai.
(pl. a motorkerékpár jogosítvány esetében)
Abban is igazad van, hogy utána lehet(ne) nézni, hogy más országokban milyen előírások vannak ez ügyben?
Tekintettel arra, hogy jelen esetben Magyarországról és személygépjármű vezetői engedélyről van szó van szó, az érvelésed nem helytálló.
Legközelebb csak akkor cáfolj, ha tudod az ellenkezőjét bizonyítani. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!