Mit tegyek hogy anyám elfogadjon?
17 éves lány vagyok. 5. éve már hogy próbál olyanná tenni amilyenek a mai lányok. Nem vagyok lányos, nem hallgatok cuki Avicii zenéket és semmi ilyesmi, de nem is vetem meg az ilyen embereket. Metál, képregénykedvelő lány vagyok aki nem szeret nőiesen öltözködni mert nem érzi úgy hogy illene hozzá. Itt van anyám, aki ennyi idősen egy csajos, pasifaló lány volt, mindig követte a divatot és ilyen lányot akart, majd jöttem én, mindennek az ellentéte. Próbál elnyomni,
megváltoztatni, tiltja azokat a dolgokat amiket szeretek ( példának okáért: összegyűjtöttem pénzt egy PS4-re, de nem engedi hogy megvegyem.. ) és előszeretettel hangoztatja hogy nem vagyok így igazi nő. Mit tegyek, hogy elfogadjon? Borzalmas 5 évr azt tapasztalni minden egyes nap, hogy undorító sztereotípiákat magyaráz nekem és megpróbál olyanná tenni mint az átlagos, mostani divatot követő lányok. Azon gondolkoztam hogy elmegyek pszichológushoz, hátha ő beszél vele, de félek hogy csak jobban fog ellenkezni és még ellenségesebb lesz. (Apropó, 15 évesen pszichiáterhez vitt amiért ilyen vagyok.)
1-es: miért kéne olyan ruhákat hordania, amik nem tetszenek neki?
Esetleg annyi, hogy kipróbálhatsz olyan ruhákat, amik lazák, de azért nem fiúsak. Pl egy mintás póló, fekete harisnyával, valami egyszerű szoknyával meg tornacsukával? Vannak már ilyen "sportosan lányos" ruhák, amik nem ilyen cukimuki kacatok, de mégse néznek fiúnak benne.
Fogalmam sincs, hogy mit kezdj anyukáddal. :/ Próbáltál vele nyugodtan leülni és megbeszélni a dolgot, a veszekedésen kívül?
Amúgy mondd meg neki, hogy az ilyen csajok most elég népszerűek a srácoknál :D
Ha semmi nem hat rá, akkor sajnos mást nem tudok mondani, már nem sokáig kell elviselned, hamarosan úgyis érettségizel, és vagy egyetemre mész, vagy dolgozni fogsz, de mindenképp kicsit jobban elszakadsz tőle. Nekem is ez segített rendbehozni a kapcsolatom anyámmal.
Ne hagyd hogy rád erőltessen olyasmit, ami nm tetszik.
21/L, szintén kocka és nem túl nőies :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!