Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Erkölcsileg ma ez mennyire...

Erkölcsileg ma ez mennyire lehetne elfogadható?

Figyelt kérdés

Régebben, ha jól tudom nyugati országokban egészen a '20-as '30-as évekig a közerkölcs teljesen normálisnak tartotta azt, hogy amikor egy fiú nemileg el kezdett érni, tehát akkoriban olyan 13-14 évesen, az apjuk elvitte őket egy olyan házba, ahol hát hölgyek pénzért megtanították nekik a szerelem nyelvét.

Tehát a fő kérdés az, hogy ha elfogadott lenne, te elvinnéd-e a gyermeked, megtűrnéd hogy normának számít, de nem vinnéd el soha, vagy egyáltalán nem tartod elképzelhetőnek, hogy ez még egyszer erkölcsileg elfogadható dolog lesz?

2010. márc. 10. 10:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem vinném el,nem is annyira azb erkölcs miatt mint a fiam lelke miatt,neki is jobb ha szerelemből,ő tanul meg mindent magától.
2010. márc. 10. 10:26
 2/14 anonim ***** válasza:
85%

Azóta eltelt majd egy évszázad.....változnak a dolgok és ez így van rendjén.

Visszakérdeznék:és a lányos szülők mit csináljanak?Hová vigyék a lányukat a szerelem megtanulására?

Jaj de morbid.

2010. márc. 10. 10:26
 3/14 A kérdező kommentje:

A kérdés a fiús szülőknek szólt. Tudom morbid, ezért is vetődött fel bennem ez a kérdés.

Majd egy évszázaddal ezelőtti normák összehasonlítása a mai kor normáival. A gyereknevelésben ez csak egy példa. Ott van még mellette az is, hogy akkoriban a poroszos nevelést is normálisnak tartották, tehát ha a gyerek rosszat tett, vesszővel el lehetett verni, és ez is volt az amit a társadalom elvárt a szülőtől, ha gyermeke rossz fát tett a tűzre.

De nem csak a gyerek nevelés terén voltak morbid elfogadott normák. Mindenesetre érdekes téma, és jó kutatási alapanyag.

2010. márc. 10. 10:33
 4/14 anonim ***** válasza:

témának és kutatásnak jo, tényleg. én két fiu anyukája vagyok, és nem vinném el őket. véleményem szeritn a régi időben a bordélyházakban "dolgozok" ápoltabbak voltak esetlegesen. a mai ipart üzök, meg könyörgöm hogy néznek ki.

NEM, nem vinném el őket. had tapasztalja csak meg majdan az első barátnőjével a dolgokat. és szerintem ez ma már nem elfogadhato erkölcsileg.

2010. márc. 10. 10:50
 5/14 anonim ***** válasza:

Nekem is fiam van, és én sem vinném el. Tényleg sokat változott a világ, akkoriban egy lány csak a házasságot követően veszíthette el a szüzességét, így esélye sem lett volna a fiúnak szerelemben megismerni házasság előtt a szexualitást. Ha mégis, akkor kötelező volt házasodni:)

És elvárták a férfiaktól a tapasztalatot, amit csak ilyen helyeken szerezhetett meg. És igaza van az előttem válaszolónak, azok a nők igényesek, és tiszták voltak, és megtiszteltetésnek vették, ha beavathattak egy fiút, míg ma ahogy kinéznek... Igényes szex-et ma már nem lehet kupiban tanulni.

2010. márc. 10. 10:54
 6/14 Vilcsianyuja ***** válasza:
88%
Ezt a kérdést inkább fiús apukáknak kellene feltenni, anya biztos nem küldi a fiát kupiba :)
2010. márc. 10. 11:12
 7/14 A kérdező kommentje:

Hát igen, örülnék neki ha apukák is válaszolnának. Kedves asszonykák tessék e-mailben elküldeni a kérdés linkjét!

[számítógépes analfabétáknak: a kurzort ráviszed oda ahova az oldal címeket szoktad beírni, vidd a cím végére az egeret, nyomd meg az egér bal gombját, tartsd nyomva, és húzd el balra egészen addig amíg az egész cím nem lesz kék. Felengedheted a gombot. Nyomd meg a billentyűzeten a ctrl-c gombot. Az e-mailbe kattints oda ahova a szöveget szoktad írni, és nyomd meg a ctrl-v gombokat. ˙(a ctrl egy gomb a bal alsó sarkában a billentyűzetnek)]

2010. márc. 10. 11:35
 8/14 anonim ***** válasza:
Én legfeljebb tanácsokat adnék neki. Például hogy legalább az első alkalom legyen különleges, azzal, akit szeret.
2010. márc. 10. 18:50
 9/14 anonim ***** válasza:
Én tesómat a haverok vitték el 18. szülinapján egy hivatásoshoz. Semmi baja nem lett. Igaz nem itthon hanem Németországban.
2010. márc. 11. 14:08
 10/14 anonim ***** válasza:
Szerintem a 18.más lapra tartozik.
2010. márc. 11. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!