Erkölcsileg ma ez mennyire lehetne elfogadható?
Régebben, ha jól tudom nyugati országokban egészen a '20-as '30-as évekig a közerkölcs teljesen normálisnak tartotta azt, hogy amikor egy fiú nemileg el kezdett érni, tehát akkoriban olyan 13-14 évesen, az apjuk elvitte őket egy olyan házba, ahol hát hölgyek pénzért megtanították nekik a szerelem nyelvét.
Tehát a fő kérdés az, hogy ha elfogadott lenne, te elvinnéd-e a gyermeked, megtűrnéd hogy normának számít, de nem vinnéd el soha, vagy egyáltalán nem tartod elképzelhetőnek, hogy ez még egyszer erkölcsileg elfogadható dolog lesz?
Azóta eltelt majd egy évszázad.....változnak a dolgok és ez így van rendjén.
Visszakérdeznék:és a lányos szülők mit csináljanak?Hová vigyék a lányukat a szerelem megtanulására?
Jaj de morbid.
A kérdés a fiús szülőknek szólt. Tudom morbid, ezért is vetődött fel bennem ez a kérdés.
Majd egy évszázaddal ezelőtti normák összehasonlítása a mai kor normáival. A gyereknevelésben ez csak egy példa. Ott van még mellette az is, hogy akkoriban a poroszos nevelést is normálisnak tartották, tehát ha a gyerek rosszat tett, vesszővel el lehetett verni, és ez is volt az amit a társadalom elvárt a szülőtől, ha gyermeke rossz fát tett a tűzre.
De nem csak a gyerek nevelés terén voltak morbid elfogadott normák. Mindenesetre érdekes téma, és jó kutatási alapanyag.
témának és kutatásnak jo, tényleg. én két fiu anyukája vagyok, és nem vinném el őket. véleményem szeritn a régi időben a bordélyházakban "dolgozok" ápoltabbak voltak esetlegesen. a mai ipart üzök, meg könyörgöm hogy néznek ki.
NEM, nem vinném el őket. had tapasztalja csak meg majdan az első barátnőjével a dolgokat. és szerintem ez ma már nem elfogadhato erkölcsileg.
Nekem is fiam van, és én sem vinném el. Tényleg sokat változott a világ, akkoriban egy lány csak a házasságot követően veszíthette el a szüzességét, így esélye sem lett volna a fiúnak szerelemben megismerni házasság előtt a szexualitást. Ha mégis, akkor kötelező volt házasodni:)
És elvárták a férfiaktól a tapasztalatot, amit csak ilyen helyeken szerezhetett meg. És igaza van az előttem válaszolónak, azok a nők igényesek, és tiszták voltak, és megtiszteltetésnek vették, ha beavathattak egy fiút, míg ma ahogy kinéznek... Igényes szex-et ma már nem lehet kupiban tanulni.
Hát igen, örülnék neki ha apukák is válaszolnának. Kedves asszonykák tessék e-mailben elküldeni a kérdés linkjét!
[számítógépes analfabétáknak: a kurzort ráviszed oda ahova az oldal címeket szoktad beírni, vidd a cím végére az egeret, nyomd meg az egér bal gombját, tartsd nyomva, és húzd el balra egészen addig amíg az egész cím nem lesz kék. Felengedheted a gombot. Nyomd meg a billentyűzeten a ctrl-c gombot. Az e-mailbe kattints oda ahova a szöveget szoktad írni, és nyomd meg a ctrl-v gombokat. ˙(a ctrl egy gomb a bal alsó sarkában a billentyűzetnek)]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!