Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért kell ezért bántaniuk?...

Miért kell ezért bántaniuk? Ez tényleg akkora baj?

Figyelt kérdés

Most leszek végzős és felmentést kaptam a matematika osztályzás alól. Elég bonyolult a történet, a lényeg annyi, hogy a gimi első 2 évében egy elmebeteg matektanárom volt, az egész osztály félt tőle. Tavaly felvettem emelt óraszámban a tárgyat, mert így új tanárt kaptam, akivel semmi gond nem volt. Közben pszichológushoz jártam, mert az önbizalmam a folyamatos kiabálások miatt a 0 alatt volt és rosszul voltam az órák előtt.

Aztán emelten több az anyag és folyton a bukás szélén álltam, ezért év végén azt javasolta a tanárom anyának, hogy menjünk el a nevelési tanácsadóba, ott megcsinálják a matematikai és pszichológiai tesztet és majd ha megvan az eredmény, beszélünk a továbbiakról. Azt tudta, hogy nem vagyok dyscalculias, de mondta, hogy egy próbát megér. A nevtanban mondták, hogy olyat még nem láttak, mint amilyenek a papírjaim voltak. Minden területen a koromhoz képest átlagon felül teljesítettem, de a matek résznél lefagytam, remegett a kezem és a folytonos megerősítést vártam, "kikapcsolt az agyam". Így a pszichológusom általi szakvélemény és a tanár által írt szakvélemény alapján megkaptam a felmentést, mert mondták, hogy így érettségizni nem mehetek el. Viszont ez most valahogy kiderült és tegnap írt egy évfolyamtársam, hogy ez milyen gáz, meg hogy könnyű megúszni a nehéz munkát... És ez tök rosszul esik, mert nem tudja, hogy én a 3 év alatt miket éltem át, hogy kórházban voltam, mert azt hitték, hogy az idegeskedés miatt gyomorfekélyem lett és még sorolhatnám.

2015. aug. 21. 13:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
58%
Dehogy baj. A 18 évesek tapintatlanok, éretlenek, nem érdemes velük foglalkozni :(.
2015. aug. 21. 13:52
 2/11 A kérdező kommentje:

Hát jó, csak tudom, hogy most erről fog beszélni kb. mindenki.

És oké, hogy másoknak nem nagy dolog a matek, de én úgy sem tudtam 2.00 feletti átlagot produkálni, hogy hetente 2x 45 percet voltam különtanárnál, minden este gyakoroltam és folyamatosan odafigyeltem az órán. Mert amúgy nem vagyok hülye, 15 évesen felsőfokú nyelvvizsgát tettem és amúgy minden más tárgyból jó vagyok.

2015. aug. 21. 13:56
 3/11 anonim ***** válasza:

Mondjuk a szülők is érdekesek hogy nem tesznek semmit a tanár miatt. Nálunk kémiatanár volt ilyen, szülők elérték folyamatos panaszkodással az igazgatónál, hogy következő évben mást kapjunk.

Én is jártam heti 2x külön kémiára h meglegyen a kettes és a külön tanár is folyamatosan ki volt akadva, hogy olyan anyagokat tanulunk amihez 4-es matek kéne, persze hogy nem értem. Minden tantárgyból 5-ös voltam csak kémiából épphogy kettes. Érdekes módon ahogy új tanárt kaptunk, kiderült hogy ketten is nagyon tehetségesek kémiából, egyből voltak ötösök. Egyik csaj rákkutató lett, másik meg OKTV-ben benne lett az első háromban. Érdekes hogy ők se tudták hármasnál jobban az anyagot az első tanárnál...

Sajnálom, hogy eddig fajult a dolog, szerintem ne foglalkozz azzal,h mit mondanak, semmi közök hozzá. Lehet egyszerűbb lett volna azt mondani az osztálytársaknak h diszkalkuliás vagy.

2015. aug. 21. 14:25
 4/11 anonim ***** válasza:
*-as vagyok: negyedikes matekot értettem a 4-es matek alatt
2015. aug. 21. 14:26
 5/11 anonim ***** válasza:

Nyugodtan mond meg nekik, hogy lehet matekból nem kell érettségizned, viszont helyette másik (nehezebb) tantárgyat kell választanod.

Amúgy ne foglalkozz vele, lényeg, hogy vége a sok stressznek. Tudom milyen, hiszen a most 11-es lányom is fel van mentve matek, és idegen nyelvből. Rossz érzés, ha tanulsz de semmi nem marad meg. Nem tehetsz róla.

2015. aug. 21. 14:34
 6/11 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz azzal hogy ki mint mond mert semmi közük az életedhez.
2015. aug. 21. 15:07
 7/11 anonim ***** válasza:
ugyan ez volt nekem is, szóról szóra. A nevtanban minden rész nagyon jó lett, átlagon felüli, az IQ-m is, de a mateknál szinte elbőgtem magam, a legegyszerűbb dolgokat se mertem kimondani, szintén szadista gimis tanár miatt. Az osztálytársad meg egy köcsög, nem kell vele foglalkoznod,hagyd figyelmen kívül.
2015. aug. 21. 16:18
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Fura egy évfolyamtársaid vannak, engem is felmentettek, és engem mindenki irigyel, az összes osztálytársamtól megkapta már 5x, hogy "Úristen, mekkora máker vagy ember!"... soha senki nem bántott miatta, hiszen ők is tanulják, és pontosan tudják, hogy mekkora egy érthetetlen szívás az egész tantárgy.
2015. aug. 21. 18:49
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
Én igazából nem értem, és amúgy fel is húzott egy kicsit ez a kérdés :D Végülis teljesen normális, hogy valamit nem szeretünk ezért inkább elmegyünk kiíratjuk magunkat belőle, mintsem felnőjünk. Ha majd a munkában kell valamit számolni majd azt mondod "nekem papírom van,hogy nem matekozhatok?"
2015. aug. 22. 12:57
 10/11 A kérdező kommentje:

"ezért inkább elmegyünk kiíratjuk magunkat belőle"

Nem elmentem és "kiírattam" magam. Ott megmondták a tesztek alapján, hogy nem mehetek el matematikából érettségizni. Vagy szerinted drága Utolsó, a nevtanban a két szép szememért kaptam meg a papírokat és azért jártam pszichológushoz, mert nem volt jobb dolgom szerda esténként? :)

2015. aug. 22. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!