Gimnáziumba járók! Az iskolátok hány százaléka dohányzik?
Ahova én járok, az magániskola, művészeti, infós és gimis osztállyal. A mi osztályunk negyede cigizik, abból egy alkalmi cigis (20 fő).
Az egész sulinak szerintem kb 40%-a biztos dohányzik, de ez nem színvonal kérdése. Pl én egyike vagyok az osztályban a jó tanulóknak, mégis dohányzom, érettségben sem gondolom magam visszamaradottnak :) Valamikor le szeretném tenni, de ezt az iskolát nem igazán lehet cigimentesen kibírni. Ezt úgy értem, hogy suliidőben napi 1 dobozzal is elmegy, most meg egy hete nem szívtam.
Én katolikus suliba járok, most leszek végzős.
Az osztályunkból kb. 5-6 ember cigizik, ebből 1 az, aki napi 1 dobozzal, a többik csak ha elmennek valahova, lyukasórában, stresszes napokon reggel, vagy este. Én is ide tartozok, hetente kb. 1-2 dobozzal szívok, sok mindentől függ.
Évfolyamszinten sokkal többen dohányoznak, szerintem az 1/3-a biztosan.
Alkohol is előfordul, bár leginkább hétvégenként, vagy ünnepekkor, illetve ha másnap valamiért nincs tanítás.
Van pár gyerek, akiről mindenki úgy tudja, hogy alkalmanként nem vetik meg a különböződolgokat, de az, hogy ebből mennyi valós, azt nem tudom.
Szerintem minden középiskolában jelen van a cigi, meg az alkohol is, ezt nem lehet elkerülni, és úgy gondolom, hogy nem is feltétlen kell.
Attól, hogy valaki hétvégenként néha iszogat, esetleg cigizik is, az semmit nem jelent szerintem.
Amúgy én katolikus általános suliba jártam, és elárulom, hogy 8.-ba, sőt, szerintem 7.-be is már volt pár ember, aki néha-néha cigizett.
A mi osztályunkban a 24-ből úgy 4 ember cigizik naponta, viszont a többiek nagy része bulikban gyakran rágyújt. (úgy 40%) A többi osztályban még nagyobb az arány, mi még olyan "jó gyerekek" vagyunk. :D
Vidéki gimnáziumról van szó, de elég erős suli, talán a legjobb a városban. + még evangélikus is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!