Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Milyen volt az általános...

Milyen volt az általános iskolátok?

Figyelt kérdés

Hányan voltatok egy osztályba? Milyenek voltak a tanárok? (kedvesek, segítőkészek vagy bunkók, gorombák?) Milyen volt az osztálytermetek? Miyen óráitok voltak? Egy nap hány órátok volt? Sok elvárás volt? A menzai kajáról milyen emléketek van? Az osztályfőnököt mennyire szerettétek? Milyen volt a osztályközösség?

Én eddig 5 iskolába jártam, szeptemberbe következik a 6. .

Tudom mindenhol más de kíváncsi vagyok nálatok hogy volt :)

Szerdán megyek az új iskolába. Már nagyon várom :)

2015. márc. 12. 18:25
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Szerdától beülök órára, hétfőn lesz ismerkedés :)
2015. márc. 12. 18:26
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Hàt ezt nehéz leirni. Volt egy nagy udvar, egy nagy aula, sok folyosó, rengeteg lépcső, tantermek, ajtók, tantàrgyak, tankönyvek, padok, székek, k. csög tanàrok, bu. zi osztàrsak, sok ablak, tàbla, dobálni való kréta, papirgalacsin stb...
2015. márc. 12. 18:33
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Jajj, az utolsó két év nagyon jó volt.:) Előtte nem annyira, pedig nem váltottam iskolát!

22-en kezdtünk első osztályban, végül pedig 19-en ballagtunk, összesen 4-en buktak, de volt, aki elment a suliból, meg kaptunk néha új osztálytársakat is, így maradtunk végül 19-en.

A tanárok nagyrészt jók voltak, legalábbis jobbak, mint a középsulisak. :D Volt, akit 5.-6. osztályban nagyon nem szerettem, de valahogy még őt is megkedveltem később.

Az osztálytermünk eleinte még elég átlagosan nézett ki (bár megjegyzem, alapból miénk volt az egyik legrosszabb terem az egész iskolában), de mire elballagtunk...Hát eléggé leamortizáltuk :D szekrénytörés, függönyszaggatás, táblaszappanozás...

Szerintem olyan óráink voltak mint máshol is :D De most így fejből: magyar, angol, német, matek, fizika, kémia, tesi, technika, infó, biológia, földrajz, történelem - így kapásból ennyi, de nem kizárt, hogy volt még.

Ötödikben heti 2x volt 7 óránk, heti 2x 6, és heti 1x 5. Hatodikban heti 3x 7, heti 1x 6, és heti 1x 5. Hetedikben heti 4x 7 és heti 1x 6, nyolcadikban pedig heti 3x 7 és heti 2x 6.

Akkoriban lehet, hogy néha soknak tűnt az elvárás, de most így visszanézve iszonyat könnyű volt. Kitűnő tanulóként ha napi félórát készültem, akkor lehet most sokat mondtam. :D

Nálunk ebéd a menzán nem volt, csak tízórai. Havonta lehetett igényelni, asszem nagyrészt nem kértem, szerintem ez eleget elárul. A heti 5 alkalomból azért 1 általában jó volt, nagyrészt meg azért ehető volt, de nem a legjobb.

Az ofőmet akkor nem bírtuk annyira (mások se, szerintem divat volt utálni), de egyébként nem volt rossz osztályfőnök, sőt. Szerintem jól jártunk vele.

Nem volt különösebben jó osztályom, sok volt a piszkálódás, kiközösítés, uralkodnivágyás, stb... De ha kellett, akkor mindig összetartottunk. Mondjuk általában a rosszban. :)

Összegezve tényleg szerettem, naggggyon jó volt, szívesen járnék most is általánosba, de hát nem lehet hátrafelé haladni...De most már nem kell túl sokat kibírnom itt (nem mintha olyan szörnyű lenne, csak unalmas, gyerekesek az osztálytársak és a tanárok többsége egy nagy fax).

Ha szabad tudni, miért váltottál ilyen sokszor iskolát?

2015. márc. 12. 21:10
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Mi egy gyönyörűen felújított általános suliba jártunk. 2 osztály volt egy évfolyamon. Elsőben 35-en kezdtünk, de sokan kimaradtak, vagy kisgimnáziumba mentek, így 21-en maradtunk. A tanárok alsó tagozatban nagyon aranyosak voltak, de a felsős tanárok rém gonoszak voltak, persze csak pont azok, akik engem tanítottak. Az osztálytársaim többsége jószívű volt, de akadt köztük egy tolvaj, aki rengeteg értéket ellopott az osztályból.
2015. márc. 12. 21:33
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

25-en voltunk az osztályban. Minden tanár kedves, segítőkész volt aki engem tanított. A termünk nem volt valami szép. Amikor megkaptuk (5-6.osztály környékén) akkor átfestették, de 8. osztályban már kopott, koszos volt. Az órák száma változott minden évben, volt hogy 4 óránk volt egy nap, volt, hogy 7. Most vagyok kilencedikes és a mostai elvárásokhoz képest az ottani az semmi volt.:) A kaját sosem szerettem, bár csak alsóban ettem ott. Az osztályfőnök nagyon rendes volt, a legjobb az egész suliban. Az osztályközösség sz@r volt...volt 2-3 idióta akik folyton piszkáltak másokat, utolsó év végén engem is megtaláltak. :D De örülök hogy megszabadultam tőlük, a többiekkel nem volt gond.:)

15/L

2015. márc. 12. 21:47
 6/16 A kérdező kommentje:

Nagyon sokszor költözünk és valamelyik iskola nem volt a legjobb.

Én is leírom :)

1.iskola (1-3. osztályig) : Kb. 24-en voltunk. Az osztályfőnök kedves volt de néha nem értette a 2.osztályos szöveges feladatot. A napközis tanár szigorúbb volt pl. 3/4 5-kor engedett ki napköziből. Az órarend jó volt. 4 óra/naponta. A menza szörnyű. Elég rosszak voltunk. A terem átlagos méretű, 1 személyes padok voltak. 3.-ba új tanárokat kaptunk. Az osztályfőnök nagyon kedves nagyon aranyos volt, a napközis nem fegyelmezett mindenki azt csinált amit akart. A terem nagy volt, de tönkre tettük

2.iskola (4.osztály): Kb. 17-en voltunk. A tesi tanár nagyon bunkó volt, de a rajz tanár viszont kedves, aranyos. Szép osztályterem. 5 óra/nap. A menza változatos. Osztályfőnök aranyos, segítőkész. Az osztályközösség eléggé rossz.

3.iskola (5.osztály): Kb. 22-en vagy 23-an voltunk. A tanárok nagyrészt kedvesek voltak. A terem eléggé lehangolt. 6 óra/nap. Matematikából rengeteget kellett tanulni. A menza rossz volt. Az osztályfőnököt nem szerettük. Az osztályba sok volt a kiközösítés, piszkálódás.

4.iskola (6.osztály és 7.osztály I.félév): Kb. 23-an voltunk. Nagyon szuper tanárok. Szép, feldíszitett, örömteli terem. 4x 5 óra, 1x 6óra. A menza finom volt. Osztályfőnök olyan semleges. Osztályközösség szuper

5.iskola (7.osztály II.félév): 17-en voltunk+ 1 vagy 2 magántanuló. A tanárok 80%-a utálatos, bunkó. Nem volt osztályterem. 2x 7 óra 2x 6 óra 1x 5 óra. Rengeteg elvárás, igazi versenyistállós. A menza jó volt de legalább 1 órát kellett sorba állni. Osztályfőnök egy bunkó, tiszteletlen, türelmetlen, szigorú, okoskodó férfi volt. Az osztályközösségben sok volt a piszkálódás. A fiúk normálisak voltak. De a lányok k.rváskodtak, versenyeztek ki szerez több pasit.

Magántanuló vagyok a 6.iskolában

2015. márc. 12. 22:02
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Zsolnay tantervű (nyelvtan és irodalom spec) osztályba jártam. Az osztálytanítónk egy ízig-vérig nagyzserű pedagógus volt, türelmes volt ha kellett, ha kellett akkor kemény, tudott motiválni, dicsérni... kivétel nélkül rajongtunk érte. A napközis párjáról se tudok rosszat mondani, de ő nem hagyott mély nyomokat bennünk. Az alsós épültben voltunk ,védett közeg :), otthonos, öreg zegzugos épület, mint egy elvarázsolt kastély. Az udvar pici volt, de park, játszótér közel. A menzán a nénik nagyon kedvesek voltak, a kaja finom, bőséges. Az osztálytermünk pici de imádnivaló. Állandóan díszítgettük, a folyosókat is, öröm volt ott körülnézni. Az osztályközösség nagyon jó volt (24-26 fő), köszönhetően a tanítóinknak. Rengeteget mentünk ide-oda mindenféle kultúrprogramokra, kirándulni, meg szerveztünk magunknak mindenféle bulit, mikor miért, a szülői közösség is nagyon összeért, egyértelműen respect az osztályfőnöknek.

5.től átkerültünk a nagyépületbe... véget is ért az aranykor. Az új oszt főnök tűrhető volt, de a tanárok felében annyi lélek és tetterő nem volt mint egy marék döglött molylepkében, a tantárgyak felét utáltuk miattuk. A menzaebéd tűrhető lett volna, de az épülete állandóan bűzlött a fertőtlenítőszagtól, gyomorforgató volt. A sportcsarnok és a kinti pályák nagyon jók voltak, sporttagozatos a suli amúgy, még uszodánk is volt. Maga a suliépület nagy, tágas, világos... szocreál de karbantartott, nem volt vele probléma különösebben.

Minden teremben kettes padok voltak, felsőben nem volt osztálytermünk, de még egy nyamvadt zárható folyosószekrényünk sem, minden cuccost állandóan hurcoltunk ide-oda. Ezt utáltam. Az emelt óraszámú tantárgyaink miatt néha nagyon hulla voltam, meg amúgy is az elvárások magasak voltak, de azt mondom, hogy szerencsére, mert ez megalapozta a későbbi tanulmányaimat. pl egész gimiben abból éltem nyelvtanból, amit általánosban megtanultam.

2000-ben érettségiztem, és az általános oszt.társaimmal mai napig tartjuk a kapcsolatot, évente 1-2x összejárunk a távolabbiakkal is pl ilyenkor külföldről is hazajönnek, a közelben lakókkal meg még gyakrabban. A gimisekkel egy darab oszt talink nem volt még sosem. nem is hiányzik.

2015. márc. 13. 11:14
 8/16 A kérdező kommentje:
Az 5.iskolába én is utáltam hogy nincs terem, sem szekrény. Nagyon nagy iskola volt (kb. 1000 tanuló). Minden szünetben tolakodás, táska, tornacucc, edzőcucc, télen kabát/pulcsi cipelése.
2015. márc. 13. 14:39
 9/16 anonim ***** válasza:
66%
Miért váltottál ennyiszer iskolát?
2015. márc. 13. 20:07
 10/16 A kérdező kommentje:

Sok költözés és valamelyik nem volt jó suli

:)

2015. márc. 13. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!