Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Milyen volt az általános...

Milyen volt az általános iskolátok?

Figyelt kérdés

Hányan voltatok egy osztályba? Milyenek voltak a tanárok? (kedvesek, segítőkészek vagy bunkók, gorombák?) Milyen volt az osztálytermetek? Miyen óráitok voltak? Egy nap hány órátok volt? Sok elvárás volt? A menzai kajáról milyen emléketek van? Az osztályfőnököt mennyire szerettétek? Milyen volt a osztályközösség?

Én eddig 5 iskolába jártam, szeptemberbe következik a 6. .

Tudom mindenhol más de kíváncsi vagyok nálatok hogy volt :)

Szerdán megyek az új iskolába. Már nagyon várom :)

2015. márc. 12. 18:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
66%

Hú. Nyolcadikos vagyok, de ez a harmadik sulim. (Nem, nem mi költöztünk el, egyszerűen nyolc évet nem lehet végigvinni egy iskolában itt.)

Az első iskolában hát...Talán huszonnégyen voltunk, akkor még elsős-másodikos voltam, kedves volt a tanárnéni és így ennyi, azt tudom, hogy világos, nagy termünk volt, és akkoriban még meg tudtam enni a menzakaját.

Harmadik-negyedik osztályban voltam a másodikban, akkor voltunk talán huszonhatan, körülbelül ugyanaz, mint az elsőnél, csak jóval sötétebb teremmel.

Ahová most járok, harmincan vagyunk együtt.(Harmincegyen kezdtünk.) A tanári kar vegyes, kaptunk hideget-meleget. Az osztályterem ilyen levegőtlen vacak, nem lehet normálisan kiszellőztetni, de egyébként ilyen az egész iskola, és annyira nem tudják összehangolni a termeket a tantárgyakkal, hogy pl. a heti három matekunk mind más-más teremben van.

Óraszám, hm. Ötödikben azt hiszem, 5-4-5-6-6, hatodikban 5-6-5-5-5, hetedikben 6-7-6-5-5, most pedig 5-8-6-6-6.

Elvárás akad, mert ez elvileg egy erős gimnázium, és miazmár fiam, hogy kettes lett a kémiád, ugye.

A menzai kaja ehetetlen, de így konkrétan úgy néz ki, hogy már inkább lemondtuk, én ezt nem eszem meg.

Az osztályfőnök olyan semleges mindenkinek, kivéve annak, aki utálja. Igazi mindenbe beleszólós ötvenes nő, akivel heti három óránk van, és ő ebből leszűr olyanokat, ki milyen személyiség, és néha elkezd erről beszélni osztályfőnökin.

Osztályközösség...Nos, én nem látom, hogy lenne. Az ofő meg a szentimentálisok szerint van, de én csak klikkeket látok, no mindegy, biztos én vagyok a pesszimista.

Bocsi a terjengős válaszért. :D

15/L.

2015. márc. 13. 23:23
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Kíváncsi leszek hétfőn :)

2015. márc. 13. 23:41
 13/16 anonim ***** válasza:
Nekem az alapiskola jó volt de az utolsó 3 év volt a legjobb. Egy közepes méretű osztálytermünk volt, a tanárok negyede minden évben cserélődött, a többi háromnegyed pedig kedves volt 1-2 kivételével. Az osztálytársak is jók voltak. Akkor még nem az volt, hogy ki vesztette el hamarébb a szüzességét, vagy, hogy kinek hány pasija volt(bezzeg most a középsuliba). Összetartó osztály voltunk. 8-ba 1x6 4x7 óránk volt. Enni meg nem jártam. :D Jah és 21-en voltunk.
2015. márc. 14. 23:47
 14/16 A kérdező kommentje:

Gondoltam megírom mi történt ma :)

22-en vagyunk 11 fiú és 11 lány :) Tanárok 80%-a szigorú, sok az elvárás. Osztályfőnök "maradi" az osztálytársak elmondása szerint. Az osztályterem gyönyörű, nagyon szépen fel van díszítve. A héten 4x6 óra 1x4 óra, B héten 3x6 óra, 1x5 óra, 1x4 óra. A menza finomnak tűnik (csak az étlapot láttam), de nem annyira laktató, bár nem vártam sokat. Az osztályközösség eléggé vegyes. Van egy lány akivel hamar összebarátkoztam-és természetesen a többiekkel is. 2 fiú állandóan követett, minden percben velem akartak beszélni. Az egyik fiúval (nem a "követők" közül hanem egy harmadik) oviba csoporttársak voltunk :)

2015. márc. 16. 09:47
 15/16 anonim ***** válasza:
Hát, én az 1990-es években jártam általános iskolába. Egy osztályban átlagosan 20-25 tanuló volt. Egy nap 6 óránk volt, délután napközi, ahol szigorúan 14 és 16 óra között házi írás volt felső tagozatban. Elég sok elvárás volt és a mai iskolákhoz képest nagyobb is volt a szigor. Akkor még a tanárokat senki nem szólta meg azért, ha nyakon ütötték 1-2 alkalommal a diákokat, sőt volt körmös is. Tiszteltük a tanárainkat és egészséges módon tartottunk is tőlük. Menzai kaja: délelőtt mindig kaptunk iskolatejet és egy kiflit. Emlékszem, hogy maga volt a csoda, ha tej helyett kakaót kaptunk. Az ebéd azóta sem változott sokat, híg levesek, ízetlen főzelékek. Talán az adagok nőttek meg kissé. Iskolába általában mindenki párizsis kenyeret vitt és teát. A büfében ritka alkalmakkor vehettem 1-1 kakaóscsigát, vagy melegszendvicset. Kóla és egyéb szénsavas üdítő nem volt. Az osztályfőnököt szerettük és tiszteltük. Az osztályközösség remek volt. A nyarakat is együtt töltöttük, sátortáborokba, túratáborokba mentünk. Számítógép, mobiltelefon még nem volt. A táborokból nem tudtuk felhívni a szüleinket, csak képeslapot küldtünk nekik. :) Nem mellesleg vezetékes telefonunk sem volt otthon. Hétvégente télen-nyáron az utcán voltunk, játszottunk, amíg be nem sötétedett. Semmink nem volt kb, mégis mindig feltaláltuk magunkat.
2015. márc. 20. 19:45
 16/16 anonim ***** válasza:
Én 5 általánosba jártam, abból 1 volt amiről jók az emlékeim, de az meg egy vagyon:)
2015. márc. 25. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!