Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Nem akarok dolgozni. Ez...

Nem akarok dolgozni. Ez megváltozhat? Baj, hogy így érzem?

Figyelt kérdés

Nemrég lettem 17 éves, jövő májusban érettségizem.

De fogalmam sincs, hogy mit szeretnék kezdeni utána...

Ráadásul nincs is előttem az az általános példa, hogy érettségi-egyetem-munka. Mert igaz, hogy anyukámnak 3 diplomája van, de sosem dolgozott egy órát sem.

A legjobb barátnőm is tavaly érettségizett, azóta utazgat, bulizik.

Az unokatesóm is az egyetem után külföldön pihent 1 évet, majd ott tanult tovább.

Egyszerűen megőrülök a koránkelés gondolatától, attól, hogy nem csinálhatom majd azt, amit szeretnék éppen.

Jó, persze, nem minimálbérért dolgoznék, de akkor is... Nem vonz ez az egész.

Nem vagyok buta, intelligens vagyok, több nyelven beszélek, egyetemre is szeretnék menni. Csak az nem foglalkoztat, hogy később dolgozzak.

2015. júl. 10. 12:45
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
61%
Adj tippeket, hogyan csináljátok! Arra sem lennék büszke, hogy nem akarok dolgozni...Anyukád egész nap mi a bánatot csinál? Reszeli a körmeit?
2015. júl. 10. 13:08
 12/33 anonim ***** válasza:
74%
"jó házasságok" - hát egészségedre. Ha ehhez van gyomrod, akkor semmi gond.
2015. júl. 10. 13:13
 13/33 anonim ***** válasza:
82%
Más hasznos dolgot is lehet csinálni, lehet jótékonykodni, megtanulhatsz zenélni, telepíthetsz erdőt, lehetsz valami elborult performanszművész vagy akármi, de hogy teljesen hasznontalanul töltsd az életedet... én biztos depressziós lennék rövid úton.
2015. júl. 10. 13:13
 14/33 anonim ***** válasza:
27%
Amúgy pedig kamunak gondolom a kérdésed, egyszerű provokáció.
2015. júl. 10. 13:15
 15/33 Julie S ***** válasza:
97%
Ha megtalalod azt, ami erdekel, amit a hivatasodnak erzel, akkor szivesen dolgozol majd azon a teruleten. Persze, ha hagynak kibontakozni. En 28 eves koromig dolgoztam itt-ott fel-egy eveket, de sehol sem talaltam a helyem. Akkor jottem csak ra, hogy mi az, amivel tenyleg foglalkozni szeretnek... Most ezert egyetemre jarok, mellette gyereket nevelek es nemsoka ujra munkaba allok majd. Szoval a motivacio nagyon fontos meg az, hogy erezd, hogy van ertelme annak, amit csinalsz.
2015. júl. 10. 13:18
 16/33 anonim ***** válasza:
88%
Elnézést hogyha nem tartozik szorosan a témához, de ez tényleg mintakövetés alapján működik sajnos. Mi sem jobb példa erre hazánkban is az a közismert népcsoport, ahol nem divat a munka. Ha ezt látod magad körül, ebben nősz fel, akkor fel sem merül benned, hogy dolgozni kéne, tök jól elvagy a tévé előtt vagy akármi mással. Leszoksz a gondolkodásról, nincs igényed rá, hogy bármi értelme legyen az életednek saját magadon túl. Na most a kérdező élete ugyanez csak ő nem az útpadkán üldögél izompólóban energiaitallal és chips-szel, hanem a medence parján Gucciban, mai tai koktéllal és ráksalátával. A lényeg viszont hajszálra ugyanaz.
2015. júl. 10. 13:23
 17/33 anonim ***** válasza:
86%
A befektetések...a jómód,és a ,,jó helyre teszem majd én is a popóm,, dolog gyorsan el tud múlni... Az üzletember papika sem él majd örökké... lehet a trónörökösök meg nem akarják,vagy nem érik majfd fel ésszel a üzletet,és fél év alatt csődbe visznek mindent. A mama pedig koptathatja majd a körmét,és lehet vinni a fuxot a zaciba,hogy legyen kenyérre való.De ne adja a jó isten hogy így legyen. Örülök,ha valakinek jól megy és jó helyre született...nem úgy mint én.. a szántóföldekre! Mert amibe én félig beledöglök,és keményen megtermelem,Te és a családod azt hamikázzátok az ezüst ekcájgotokkal. Jó étvágyat kívánok hozzá!És tovább gondtalan boldog életet,nekünk pedig hússzú egészséges életet,hogy nektek legyen mit enni.
2015. júl. 10. 13:36
 18/33 anonim ***** válasza:
96%
Ha ilyen tehetősek vagytok,akkor minek hisztizel?!Te sem fogsz dolgozni,úgy,ahogy anyukád sem.Én 16 éves lány vagyok,és 14 éves korom óta dolgozom,iskola mellett is,sajnos feketén is.Kitűnő tanuló vagyok,én is nyelveket beszélek,de én nem tehetem meg,hogy utazgassak stb.Nagyon nehezen tudunk megélni,ezért a fizetésem felét a szüleimnek adom.Ők is dolgoznak,havi 50.000 Ft-ért.Nem érzem ciknek,hogy dolgozom,sőt rengeteg tapasztalatot is szerzek vele,és tudom,hogy mi az,hogy megdolgozni valamiért.Egyébként mi lesz veled,ha a szüleid már nem lesznek?Ki fog eltartani?Elárulom,hogy nagyot zuhanhatsz.A munka tapasztalatod 0 lesz,Sehol nem fognak alkalmazni,hiába lesz diplomád.16/l
2015. júl. 10. 13:44
 19/33 anonim ***** válasza:
93%
18L-nak: a tisztességes munka az én szememben soha nem szégyen, még ha takarítónő az ember vagy utcaseprő, akkor se. Becsülöm, ha valaki nem mástól várja, hogy gondoskodjon róla, megoldja a problémáit, és nem rinyál, hanem felkel és megy és TESZ. A te életed biztos sokkal küzdelmesebb, de sokkal tartalmasabb is lesz, mint a kérdezőé. Minden jót kívánok hozzá. Anyukádék biztos büszkék rád.
2015. júl. 10. 13:50
 20/33 anonim ***** válasza:
90%
ja bocs nem is 18 csak 16
2015. júl. 10. 13:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!