Szülők, ti mivel büntetnétek a fiatokat nyáron az év végi 3 darab kettese miatt?
Nem mindegy, hogy nem tanult vagy nem megy neki a tárgy.
De nem büntetném.
12-es, valahol igazad van, csak az a baj, a gyerekek többsége nem szeret minden tantárgyat, és hiába jó a tanár, és próbálja megszerettetni vele, az Istennek nem megy. :) Én pl. magyar szakos vagyok, hát nincs egyszerű dolgom, ha csak annyit mondok,hogy szinte semmivel nem lehet őket rávenni az olvasásra (tisztelet a kivételnek). Pedig itt még nem is tanulásról, hanem csupán egy mű elolvasásáról van szó, mégsem lehet rávenni őket. Sokat változott a fiatalság az utóbbi évtizedekben. (én állitom, hogy az internet nagyon rossz hatással van rájuk, de hát a technika fejlődése ezt magával hozza sajnos..:)
Kérdező, kiváncsi vagyok, miért sikerült igy az a három jegy, és milyen tantárgyból szerezte őket? És az sem mindegy, hogy hány éves. :)
A büntetéssel az én szüleim semmit nem értek el,csak azért sem tanultam,mert nem érdekelt. Érettségi előtt 3 hónappal kaptam észhez,majd érettségi után kezdtem el szorgalmasan tanulni,mert már felfogtam a jelentőségét.Az egész kamaszkoromból az maradt meg,hogy anyám veszekszik a jegyek miatt,megbüntet,úgy hogy én a büntetés elkerülése érdekében hazudok és hazudok.
Nem is tudom mikor határoztam el,hogy én ezt nem fogom csinálni.
3 kettes,magántanár!
Ha nem tanul magától majd tanul magántanárral,ott nem lehet elsumákolni,és lehet észbe is kap,hogy plusz idő és megtanulja maga.
A fiamnak 1 kettese volt matekból.
Egy vizsgálaton derült ki,hogy rosszul lát,sajnos az első 2 osztályt bepótolnia lehetetlen,hiába fizettem mellé magántanárt.Az értékelésében benne van,hogy a szaktanárnak külön kell vele foglalkoznia,a matektanár azt mondta ,az nem ő.Akkor ki,kérdem én ?A takarítónő esetleg???
Tavaly kértem új szakvéleményt,amiben külön kiemelték,hogy igenis a tanárának kell vele foglalkozni,ez meg is történt.A 4 osztályban 1x !!!!! foglalkozott vele suli után.
Elvittem pszichológushoz is,mert nagyon szorongó,azt mondta vigyem másik suliba,vagy másik osztályba.
Nem mindig a tanár a hibás,de nálunk igen :(!
Már nem működik a korrepetálás fogalma,inkább kiküldik a gyerekeket az udvarra,hogy addig se kelljen foglalkozni velük.Igaz más osztályokban működik ebben a suliban,csak nálunk nem .
Én nem bűntettem meg,ötödikben majd új lappal kezdünk,első héten beszélni próbálok az új matek tanárnővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!