Szülők, ti mivel büntetnétek a fiatokat nyáron az év végi 3 darab kettese miatt?
Elozo valaszolo, igen persze, a gyerek sose hibas semmiert, az osszes tanar szar es utalja a gyerekeket...
Vannak ilyenek mindenhol, de legtobbszor a kamaszodo gyerekeket rohadtul nem erdekli a tanulas, talan ezert lett harom kettese a kerdesben levo fiunak.
Egyebkent ez attol is fugg, hogy hanyadikos. Elbeszelgetnek vele a tanulasrol meg hogy szedje ossze magat, komolyan uljetek le egymassal szembe es szanjatok erre 1 orat,de kulonosebb dologgal nem buntetnem. Jovore tuzzetek ki egy celt, ami motivalja a gyereket (pl. ha nem lesz kettese, elmehet fesztivalozni/ tobb zsebpenzt kap/ kaphat egy kiskutyat) es ez valszeg be fog valni.
Remelem segitettem.
Az elso valaszolonak irtam ezeket.
3. valaszolo voltam.
Pont én is hasonlót akartam irni az előzőhöz.
"A jegyekért nagyrészt nem a gyerek a felelős." Ez a mondat ugyanis eléggé merész kijelentés. Hát kicsoda? A tanár motiválhat - ha tud, ha pl. valaki utálj a matekot, az atyaistennek nem fogsz tudni vele mit kezdeni - nevelhet, de helyette nem tanulhatja meg az anyagot. A probléma pedig itt van...a nem tanuláson.
Kérdező, szerintem beszélgess el a gyerkőccel, én valamit megvonnék tőle (tábort, discot, bulit), ha valóban slendrián módon állt a tantárgyakhoz és nem tanult. Viszont ha úgy láttad, hogy készülgetett, bújta a könyveket, csak valamiért nem értette pl. akkor lehet, hogy jól jönne neki némi segitség (ismerős, magántanár, aki ért hozzá).
Egy pedagógus
ma 21:09
Te akkor vagy pedagogus amikor én NASA kutató. Ha meg tanár vagy, akkor igencsak gyenge tanár.
A rossz jegyekért a gyerek a felelős. Ha utálja is az adott tantárgyat akkor is lehet hármast elérni belőle, ha másképp nem akkor magolással. Én soha nem értettem a matekot, fizikát, kémiát. De az alapokat megtanultam és ez elég volt, hogy hármas legyen. Akinek ennyire nem megy annak a tanár javasolja a korrepetálást, és még a leghülyébb gyerek is ráérez egy kicsit az adott tárgyra ha rendszeresen jár korrepetálásra, és az ő gondolkodásmódjával magyarázza el.
9-eshez folytatás:
Én változatlanul pedagógus vagyok, Te pedig szövegértésből sem lehettél valami jó, mert totál azt írtam, amit Te és mégis nekem esel.
Na, jól szétoffoltuk más kérdését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!