Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Nem felelőtlen az ilyen szülő?

Nem felelőtlen az ilyen szülő?

Figyelt kérdés
Az egyik barátnőm 15 éves lánya részegen egy buliban lefeküdt egy sráccal. Egyáltalán nem védekeztek. Megkérdeztem tőle, hogy legalább elvitte-e orvoshoz esemény utáni tabletta miatt. Erre az volt a válasza, hogy nem, mert éppen akkor múlt el neki a menzesze. Majd két hét múlva elviszi orvoshoz. Azóta eltelt 1 hónap, tegnap megkérdeztem hogy mi van a lányával. Erre az volt a válasza, hogy végül nem voltak orvosnál, de amúgy sincs baj, mert ha terhes lenne, akkor érezné a lánya. Ezt általában érzik a nők. Én azt hittem, hogy elájulok, amikor ezt a hozzáállást tapasztaltam. Felelőtlennek neveztem, erre megsértődött.

2015. júl. 3. 10:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
38%
Mi közöd van hozzá, hogy mit csinálnak? Ha fiatalon szeretne nagymama lenni, az ő dolga...
2015. júl. 3. 10:18
 2/13 anonim ***** válasza:
54%

Hát ezen hülyeség összeveszni.

Az ő lánya.

Neked igazából semmi közöd hozzá, hogy voltak-e orvosnál.

Az is lehet, hogy voltak, csak nem akarják az orrodra kötni.

Egyébként az is lehet, hogy a lány nem akart menni, és hát nem viheti el kényszerrel.

Szóval ilyenen tényleg hülyeség összeveszni egy barátnőddel.

És szerintem is elég kicsi az esélye, hogy terhes legyen.

2015. júl. 3. 10:21
 3/13 anonim ***** válasza:
75%
Amúgy igazad van, felelőtlen, azonban nem sok közöd van hozzá....
2015. júl. 3. 10:25
 4/13 anonim ***** válasza:
54%
De rettenetesen felelotlen, mi az, hogy bulizik 15 evesen, es ott szexel? Es ez az anyukanak normalis dolog? Az, hogy nem esik teherbe 1 dolog, de akkor is illett volna elvinni orvoshoz. Jesszus...
2015. júl. 3. 10:27
 5/13 anonim ***** válasza:
89%

4-es, mi az, hogy bulizik 15 évesen? Ez komoly? Nem az a baj, hogy bulizik, jó korban van hozzá, a felelőtlenségével van a baj.

Kérdező, tényleg semmi közöd hozzá, és tényleg lehet, hogy nem akarták az orrodra kötni. Én sem szeretném, ha akár rokon, akár ismerős, akár a szomszéd néni a családom magánügyiről érdeklődne, mert semmi köze hozzá.

Ettől függetlenül igen, mind a lány, mind az anya felelőtlen.

2015. júl. 3. 10:36
 6/13 A kérdező kommentje:
Csupán annyi a közöm hozzá, hogy megosztotta velem. Ha valaki mond valamit általában válaszolok rá és elmondom a véleményemet. Ezt fordított helyzetben is elvárom. Most hazudnom kellett volna neki? Jobb lett volna ha azt mondom, hogy helyesen cselekedett? Érdekesen gondolkodnak itt egyesek...
2015. júl. 3. 10:53
 7/13 A kérdező kommentje:
És nem vesztünk össze. Csak nem tetszett neki a véleményem, egyszerűen mást akart hallani. De milyen ember lennék, ha a barátnőm képébe belehazudnek? Nem tudnék utána tükörbe nézni.
2015. júl. 3. 10:57
 8/13 anonim ***** válasza:
57%

Nem így adtad elő a kérdésedet, ezért mondtuk, hogy semmi közöd hozzá.

Nekem az a tipikus "falusi öreglány" hozzáállás jött le, aki mindenki után leskelődik és mindenkit kibeszél a háta mögött. Gyakorlatilag te is ezt teszed a kérdéseddel.

Én kérek elnézést, ha nem így van.

2015. júl. 3. 10:58
 9/13 anonim ***** válasza:
66%

Ő elmesélt neked valamit, te elmondtad a véleményed.

De a leírásodból úgy jön le, hogy utána már te kérdezgetted, hogy volt-e orvosnál. És ezek után sértődött meg. Nem akkor amikor elmesélte a dolgot és te mondtál rá valamit.

2015. júl. 3. 11:05
 10/13 anonim ***** válasza:
95%

Nyilván nem normális ez a gondolkodás. Ennyi idősen sokkal jobban kéne figyelni a védekezésre, hiszen egy abortusz nem játék, de gondolom 15 évesen nem választana mást.

Ha nekem ilyen lányom lenne, nem nagyon tudnék mit tenni, mint hogy veszek neki óvszert.Ha komoly kapcsolata lenne akkor esetleg más fogamzásgátló módszert is ajánlanék.

Szerintem nem csak a terhesség miatt kellett volna aludni.Gumi nélkül lefeküdt egy vadidegen sráccal, bármit elkaphatott tőle.

De mivel nem vagy családtag, nem sok beleszólásod van, hogyan neveli a lányát.De igen, a kérdésedre válaszolva, felelőtlen az anyuka és a lány is.

2015. júl. 3. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!