Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ti melyik iskolát választanáto...

Ti melyik iskolát választanátok? (11 lehetőség)

Figyelt kérdés

Sziasztok

Nagyon sokat gondolkozom az iskolaválasztáson és nem tudok dönteni. Tudom nem itt fogják eldönteni de hátha kapok tanácsot. A 7. év végi átlagom 3,78 lett amit nagyon bánok, de 8.-ban igyekezni fogok. A főtárgyak (7. év végi) nyelvtan-4, irodalom-5, matek-3, töri-3 vagy2, angol 2.

1. Gimnázium ahova csak lányok járnak ezért hiányoznának a fiúk. Félre ne értsétek nem vagyok „pasifüggő” de a fiúkkal néha jobban megértjük egymást mint a lányokkal illetve egyházi iskola és én nem hiszek Istenben

2. Nagyon erős gimnázium, országos szinten elismert, bár most nagy botrány van. Rengeteg elvárás, napi 7-8 óra ami nekem sok lenne. Mivel közel van anya ezt erőlteti.

3. Szintén erős gimnázium. Nincs általános tagozat. Amik szóba jöttek: sport tagozat de oda csak sportolókat várnak, matematika tagozat, de én inkább a logikai feladatok felé hajlok, a geometriai tudásom egyenlő a nullával és az angol tagozat viszont a 2-es angol miatt nem biztos hogy felvesznek.

4. Szintén erős gimnázium és itt sincs általános tagozat. Ami szóba jött az emelt biosz de 3-as lettem belőle 7. év végén. Biológiából és kémiából kell szóbelizni és kémiából 4-es voltam. Viszont itt is sok az elvárás

5. Egyházi gimnázium. Rengeteg tanulás, szigorú tanárok. Itt van általános tagozat is. (Emellett az emelt angolon és emelt biológia-kémián gondolkoztam de a 3.pontban leírtam a problémám) Szintén az a baj hogy nem hiszek Istenben és más vallású vagyok de kell ”egyházi alkalmassági”

6. Egyházi gimnázium. Erős iskola, kevés diákkal. Itt sincs általános tagozat ezért szóba jött az emelt biológia, emelt angol és az emelt matematika de fentebb leírtam a bajt. Ugyan az a probléma nem hiszek Istenben

7. Szakközépiskola több szakiránnyal, amit kinéztem az a gimnáziumi általános tagozat. Emellett van még művészeti szak és informatikai szak de egyik sem érdekel. Magániskola és lehet nem tudnánk megfizetni

8. Szakközépiskola szintén több szakiránnyal ami nagyon tetszik a rendészeti de könnyített tesin vagyok emiatt lehet nem vennének fel (anya szerint biztos nem). Tesiből 7. év végén 4-es voltam. A többi szak nem az én világom.

9. Szakközépiskola nagyon sok szakiránnyal de szintén olyanokkal amiket nem szeretnék csinálni pl. elektronika, ruhaipar, művészeti

10. Egészségügyi szakközépiskola. 3 tagozatból 1 maradt. De ott nagyon fontos a tanulmányi eredmény, de úgy hallottam ott 5.-től nézik így lehet jobb is. Az iskoláról több negatív dolgot írtak mint pozitívat

11. Szakközépiskola 2 képzéssel de egyik sem érdekel (marketing és művészeti)

Szóval 11 lehetőség van de egyik sem az igazi. Ti mit ajánlanátok?

A 7. év végét nem lehet kijavítani mert tavaly voltam 7.-es, kihagytam egy évet (nem választottam a magántanulóságot) és 8.-ban új iskola új lehetőség

Ui: Még mielőtt valaki jönne a kérdésekkel EGÉSZSÉGÜGYI okok miatt halasztottam

2015. jún. 1. 06:15
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
54%
Kérdező! (#13) Örülj, hogy végigolvastuk ezt a maszlagot. Ne puffogj, hanem köszönd meg inkább. Legalábbis nekem nem fog egy taknyos lánygyerek itt parádézni!
2015. jún. 1. 21:40
 22/26 A kérdező kommentje:
Ha nem tetszik nem kell válaszolni!
2015. jún. 1. 21:42
 23/26 anonim ***** válasza:
43%

Csak hogy tisztan lass:

Kozepes gimi altalanos szakara olyan osztalytarsamat vettek fel vegul,akinek 4,6os atlaga volt iden(tavaly is azt hiszem,ugyan ez)es 55 pontot irt. Az irasbelije nem lett jo,viszont az atlaga alapjan mehetett volna jobb helyre is. Nem hinnem,hogy,ha 7.ben ilyen jegyeket produkaltal,az irasbeli menni fog 80 pontra. (Sot,meg akkor sem lenne eselyed a jo sulikba,hiszen oda a nagyon jo atlagu,okos emberek szoktak menni.)

Nem ertem,miert vagy felhaborodva a kommenteken. Csupa olyan sulit irtal,ami ellen van valami kifogasod,akkor hogyan segitsunk?

2015. jún. 1. 22:34
 24/26 anonim ***** válasza:
73%
Ha nem tetszik a válasz, nem kell kérdezni! Ennyi!
2015. jún. 2. 07:19
 25/26 A kérdező kommentje:

Azért ennyi sulit írtam mert ennyi van a városban.

A suliba (7.-ben) megcsináltuk a magyar irásbeliket (előző évieket) és nagyon jól sikerült viszont 55 perc alatt írtam meg ami sok. Szóval nem hinném hogy a központival problémák lehetnek

2015. jún. 2. 12:41
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
én is hasonló cipőben jártam... voltam gimis, magántanuló, szakközepes, minden. ezek a szakok amúgy tipikus kamuszakok, szóval angol, info, művészeti... jó persze ha semmi érzéked a művészethez ne válaszd, de ott azért ellehet lébecolni. az ilyesmi szakokon szoktak azok kikötni, akik nem tudják merre tovább. én nulladikas voltam és jól jött az a sok angol óra, de viszonylag erősebb gimiben kezdtem. a nyelvekre érdemes nagyobb energiát fektetni. sokra mennél az angollal, hidd el. ha van lehetőséged jelentkezz emelt nyelvű gimibe, ha jól írod meg a központit, meg kicsit felhúzod az átlagod felvesznek, aztán ha nem jön be átmehetsz egy jó szakközépbe
2015. jún. 3. 16:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!