Ti melyik iskolát választanátok? (11 lehetőség)
Sziasztok
Nagyon sokat gondolkozom az iskolaválasztáson és nem tudok dönteni. Tudom nem itt fogják eldönteni de hátha kapok tanácsot. A 7. év végi átlagom 3,78 lett amit nagyon bánok, de 8.-ban igyekezni fogok. A főtárgyak (7. év végi) nyelvtan-4, irodalom-5, matek-3, töri-3 vagy2, angol 2.
1. Gimnázium ahova csak lányok járnak ezért hiányoznának a fiúk. Félre ne értsétek nem vagyok „pasifüggő” de a fiúkkal néha jobban megértjük egymást mint a lányokkal illetve egyházi iskola és én nem hiszek Istenben
2. Nagyon erős gimnázium, országos szinten elismert, bár most nagy botrány van. Rengeteg elvárás, napi 7-8 óra ami nekem sok lenne. Mivel közel van anya ezt erőlteti.
3. Szintén erős gimnázium. Nincs általános tagozat. Amik szóba jöttek: sport tagozat de oda csak sportolókat várnak, matematika tagozat, de én inkább a logikai feladatok felé hajlok, a geometriai tudásom egyenlő a nullával és az angol tagozat viszont a 2-es angol miatt nem biztos hogy felvesznek.
4. Szintén erős gimnázium és itt sincs általános tagozat. Ami szóba jött az emelt biosz de 3-as lettem belőle 7. év végén. Biológiából és kémiából kell szóbelizni és kémiából 4-es voltam. Viszont itt is sok az elvárás
5. Egyházi gimnázium. Rengeteg tanulás, szigorú tanárok. Itt van általános tagozat is. (Emellett az emelt angolon és emelt biológia-kémián gondolkoztam de a 3.pontban leírtam a problémám) Szintén az a baj hogy nem hiszek Istenben és más vallású vagyok de kell ”egyházi alkalmassági”
6. Egyházi gimnázium. Erős iskola, kevés diákkal. Itt sincs általános tagozat ezért szóba jött az emelt biológia, emelt angol és az emelt matematika de fentebb leírtam a bajt. Ugyan az a probléma nem hiszek Istenben
7. Szakközépiskola több szakiránnyal, amit kinéztem az a gimnáziumi általános tagozat. Emellett van még művészeti szak és informatikai szak de egyik sem érdekel. Magániskola és lehet nem tudnánk megfizetni
8. Szakközépiskola szintén több szakiránnyal ami nagyon tetszik a rendészeti de könnyített tesin vagyok emiatt lehet nem vennének fel (anya szerint biztos nem). Tesiből 7. év végén 4-es voltam. A többi szak nem az én világom.
9. Szakközépiskola nagyon sok szakiránnyal de szintén olyanokkal amiket nem szeretnék csinálni pl. elektronika, ruhaipar, művészeti
10. Egészségügyi szakközépiskola. 3 tagozatból 1 maradt. De ott nagyon fontos a tanulmányi eredmény, de úgy hallottam ott 5.-től nézik így lehet jobb is. Az iskoláról több negatív dolgot írtak mint pozitívat
11. Szakközépiskola 2 képzéssel de egyik sem érdekel (marketing és művészeti)
Szóval 11 lehetőség van de egyik sem az igazi. Ti mit ajánlanátok?
A 7. év végét nem lehet kijavítani mert tavaly voltam 7.-es, kihagytam egy évet (nem választottam a magántanulóságot) és 8.-ban új iskola új lehetőség
Ui: Még mielőtt valaki jönne a kérdésekkel EGÉSZSÉGÜGYI okok miatt halasztottam
Hol laksz?
Szakközépiskolát javaslom
Na látom nem nagyon tudnak az emberek normálisan válaszolni.
Papíron magántanuló vagyok de évet ismétlek. SNI-s vagyok szóval nekem sok lenne, de iskolánként változó. Nagyon sok iskolába jártam már. Valahol napi 6-7 óra volt, valahol max. 5 óra (mindkettő 7.osztály)
Csak az a baj hogy nem tudom mivel szeretnék foglalkozni és azokat gimibe szokták küldeni
De már bánom hogy kiírtam a kérdést is
Ha SNI-s vagy,miert gondolod,hogy szoba johet eros gimnazium?
Fogd ra egy gyengebb sulira szerintem. Attol,hogy teszem azt fodrasz szakra vesznek fel,meg nem muszaj azzal foglalkoznod,erettsegi utan is elvegezhetsz valamilyen tanfolyamot.
Anyám erölteti az erős gimiket de nem érti meg hogy nem fognak felvenni
Csak tudom ha valamit nem szeretnék csinálni szenvedni fogok vele 4 évig
Attól, hogy ilyen az átlaga még nem buta a Gimnáziumhoz...
De kérdező, el kell keserítselek, a művészeti szakközépben is van akkora elvárás mint egy gimiben...csak azokból a tárgyakból engednek lejjebb ami nem lesz érettségi tárgy.
Ha van szakma amit szívesen tanulnál,amivel szívesen foglalkoznál akkor menj arra. Ha nincs, akkor egy közép/gyenge gimnáziumba.
Ha következő évben nagyon jó(!) jegyeid lesznek és nagyon jól(!) írod a felvételit, akkor felvesznek.
Köszönöm
Csak úgy látom akkor marad a kolesz mert ennyi iskola van ebbe a városba :(
Aranyos, hogy azt hiszed ilyen átlaggal felvennének egy jobb iskolába.:D Lehet, hogy nem vagy buta, de az átlagodat fogják nézni, ami már bocs, de csapnivaló. Közepes erősségű gimi is túlzás lenne neked.
Valamilyen gyenge gimibe kéne menned, és ha ott majd ugyanígy fogsz tanulni, akkor imádkozz, hogy felvegyenek valami óvónőképző szintű fősulira.
A felsoroltak közül a 7-es lenne ugye neked a legjobb, de ha nincs pénzetek rá, akkor nem is értem, egyáltalán miért gondolkodsz el rajta.
Most már tényleg jobban fogok tanulni de az előző iskola lekileg tönkretett és itthon is voltak problémák.
Amúgy már eldöntöttem hova szeretnék menni középiskola után de nem írom le mert megint kapni fogom a kritikákat.
Bár az a baj anya nem engedne koleszba és akkor ugyanott tartunk :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!