Melyik életmód éri meg jobban? Melyiket választanátok, ha ez a két lehetőség lenne?
1. Szerény környezetben, egyszerűen, szegényesen, nem sok fejlődéssel (kissé beszűkülten), de biztonságban egy olyan társal aki megbecsül, mégha nem is lángol a szerelem.
vagy
2. Menni a világba, a bizonytalanságba, tanulni, fejlődni, kalandozni, törekedni a jobbra, keresni az igazit.
Azt neked kell tudni és magadban lerendezni, mire vágysz, mi nyugtat meg.
Az első esetben mindig az jár a fejedben, hogy miről maradtál le, és nem vagy boldog, mert másra vágysz mindig.
A második esetben lehetnek sikereid, de nagy kudarcaid is.Talán fiatalon érdemes megtapasztalni a dolgokat, de ha családot alapítasz, annak biztonságát már nem kockáztatnám kalandvágyással.
A kettest választanám, mert:
"Gondoljatok az emberi erőre:nem születtetek tengni, mint az állat, hanem tudni és haladni előre!" (Dante)
2.
Sosem értem be annyival amennyim volt. Szerintem ez viszi előre a világunkat.
Mindkettő nagyon véglet, és egyik sem lehet szerintem folyamatos dolog.
Néha jó az 1-es is, hogy ott van melletted valaki, éled a megszokott mindennapokat, és jól érzed magad...persze nálam a van valaki inkább ösztönző hatású hogy menjünk ide, oda, lássunk világot, anélkül hogy gazdagnak kellene lennünk pénzügyileg.
Viszont pont ez a hátulütője, hogy egy idő után csak vagytok, és még ha jól el is vagy a pároddal, vágyni fogsz az új dolgokra, és a fejlődésre.
A 2. viszont olyan, hogy fejlődhetsz még, és tanulhatsz, előre juthatsz akkor is ha megvan az "igazi", sőt ő támogatni fog ebben. Viszont ha csak magam vagyok, akkor könnyebb elveszíteni a motivációt hogy miért, kiért is csinálom mindezt amit csinálok.
De mondjuk úgy, hogy már estem ilyen választási lehetőségbe, és a 2.-at választottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!