A fiam perselyéből az egyik barátja ellopta a zsebpénzét, kb.15. 000 forintot. Tizenkét évesek mindketten. Szerintetek hogyan járjak el? Van esély arra, hogy visszaszerezzem a pénzt, vagy reménytelen?
" Ha van
bennük becsület, vissza fogják adni a
pénzt."
Erosen ketlem, ha a tolvaj fiuk ilyen nevelest kapott... :-(
Sziasztok!
Köszönöm szépen a sok hasznos tanácsot, nagyon sokan segítettetek, hogy higgadtan átgondolhassam és nehogy elrontsam a dolgokat.
Végül megkerült a pénz.
Mivel tudtam, hogy a fiú a házunkkal szemben jár edzésre, az óra végén megvártam és megkértem, hogy jöjjön el hozzánk. Ő nagyon megszeppent egyből, lesütötte a szemét, szóval a testbeszéde, mindene jelezte, hogy ővolt az (egyébként is biztos voltam ebnne). Kérdezgettem, ő tette a hülyét, mint aki nem tud semmiről. Elmondtam neki, hogy tudjuk, hogy ő vitte el a pénzt, de ha visszaadja, nem lesz semmi gond, megértem, hogy pénzre volt szüksége stb, de ezt a fiam három évig gyűjtötte. Azt mondta, nem ő vitte el és nincs pénze. Két barátjára is ráfogta, az egyik az, aki lent várta, amíg felszaladt, de tudtam, hogy nem ők voltak. Mondtam a kis tolvajnak, ha nem adja vissza, akkor megkeresem az anyját, a rendőrséget és az iskolát, van felvétel is róla (a rendőrség és az iskola csak ijesztgetés volt). Tagadott mindent, majd hazasietett, "anyja nem tudja, hol van" (máskor folyton egyedül jár mindenfelé).
Ezek utá arra gondoltam, mindenképpen bizonyíték kell, hogy az anyjához mehessek, különben elhajt. Ezért fb-on írtam a barátjának (hogy nyoma legyen), aki lent várta, amíg ő lopott, illetve annak anyjának. Kérdeztem, mit tudnak, illetve azt is mondtam, hogy a tolvaj őt vádolta, gondoltam, ezzel kiugrasztom a nyulat. Ez jó ötlet volt, mert így az anyuka célja az volt, hogy a fiát tisztára mossa, és nagyon részletesen leírtak mindent. Leírták, hogy a gyerek háromszorra vitte el a fiam pénzét: először egy keveset a szülinapi buulin, majd kétszer visszajött már különböző ürügyekkel, és akkor már nagyobb összegeket is elvitt, vérszemet kapott, hogy incs következménye. A harmadik alkalommal már zz összes pénzt elvitte, akkor vettük mi észre. A pénzt mindig azonnal elköltötte, gyros-tálra, fagyira, kólára hívott meg gyerekeket. :( Gondolom, a barátságukat akarta pénzért megvenni. :(
Ezek után kerestem meg az anyját. Az anyja először mindent tagadott, majd végül a fia neki is beismerte a lopást, és akkor az nyja visszaadta a pénzt. De nem kértek bocsánatot, el sem hozták a pénzt, hanem azt írta nekem, hogy menjek el a pénzért. Amikor elmentem, a lépcsőházba kijöt, ideadta apénzt, de az volt a lényeg, hogy még ő volt megsértve, én voltam a hibás, mert pl. szerinte "nem lett volna szabad IDEGENT felengedni a fiam szobájába egyedül. Idegen = a fia évek óta járt hozzánk, többször nálunk is aludt, nem tudtam, hogy a kezét kellene figyelni. És szerinte végig figyelnem kellett volna, hogy milyen üzenetet ír a fiamnak. Szóval a lényeg: én voltama hibás egyedül.
Hát, gondoltam, remek gyereknevelés. A fia lopott, és a lakásban titokban végighallgathatta, ahogy az anyja őt védi meg
Én ezt nem értem. Olyan, mint egy rémálom, az egész, de örülök, hogy véget ért, és a pénzt megkaptam. Őket pedig elfelejtjük örökre.
Még egyszer köszönöm a sgeítséget, rengeteg jó ötletet adtatok! :)
Ilyen anyához nem csodálom hogy ilyen gyerek tartozik
"hogy merészelt megbízni a fiamban?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!