Mi történik velem? 13/L
Sziasztok a fent látható kérdésre szeretnék választ kapni.
Nemsoká 14 éves leszek.Most kisgimis vagyokvagyis 6.osztályos gimnázumba járok.Eddig kitünő tanuló voltam most lett egy 2-esem meg három 3-asom a többi négyes-ötös.Sorba hozzom a 2.3.okat és egyszerűen tudom,hogy ez borzalmas és,hogy igy semmi nem lesz belőlem és,hogy nem mehet tovább,de mégse teszek ellene.Mikor úgy érzem,hog rendben vagyok akor kapok egy 2-est és semi nem érdekel és megint rontok és ez igy megy.Eddig sose beszéltem vissza mindig segitettem itthon,most mindig áll a bál utána 1 órára megyek be anyához,hogy: bocsánat és 1 napig béke van és megint ez megy.Mindig vitázunk,hogy oda vagyok a barátnimmel és azért rontok,egyszerűen tudom,hogy igaza van,de abban a helyztben azt érzem nekem van igazam és anya csak ellenem van MIKOR NEM.Annyira össze-vissza áll a fejem nemrég még kisovodás voltam most meg..Kavarog a gyomrom minden gondolat van a fejemben..meddig lesz igy?mit tegyek ellene?ez nem mehet igy továb..!!engem nem igy neveltek,de mita ez a 2 barátőm van azóta sokat rontottam tudom,hogy kikéne tőlük szakadnom,de ez nem könnyű,,hisz ők a legjobb barátnőim bár mostanába kevesebbet vagyok velük..megakarok változni,de hogy kezjem?:(
Léccives segtsetek.
Még annyit szeretnék hozzá tenni,hogy nincs testvérem és anyuék mindig mennek buliznni én addig összetakaritok,megtanulok,elmosogatok stb..
És az,hogy ha 1-es hozok haza azt 1 hópig hallgatom,de ha 5.ös lett a témazáróm akkor oké.nagyon helyes és ennyi,nem azt várom,hogy a nyakamba essenek,de azért egy kicsit nagyobb dicséretre számitanék.
Na ennyit a hatosztályosról....kár volt!
Szerintem amikor hazaérsz menj ki egy kicsit a szabadba,(vagy gyalog menj suliba) hogy egy kicsit kitisztulj! Utána se egyből tanulj hanem kb egy órára ülj le a gép elé! Esetleg a ha bnőiddel mész haza,akkor ne siessetek,húzhatjátok egy kicsit az időt,h "kitisztuljatok"!!! Aztán tanulj! Erre azért van szükség,hogy 7 óra tanulást,ne 2 óra magolás kövesse! Legyen egy kis időd a kikapcsolódásra! Angolból,vagy németből úgy tudsz könnyen tanulni,ha sokszor leírod egymás után a szavakat egy papírra(pl:macska,e Katze,-n....úgy h a magyar jelentése is ott legyen,és a német szónak a névelője,többesszáma is!!). Matekból és más tantárgyakból pedig ha nem értesz valamit,tessék megkérdezni a tanárt(vagy egy jobb tanulót/a szüleidet stb.)! Ja és indez azért van mert kamaszodsz. És a bnőidtől eszedbe se jusson elszakadni!! Attól még h rontod le az átlagod,attól még lehettek barátok! Bár ha ők olyanok h mindent,és mindenkit leszarnak,nem okos dolog velük pazarolni az idődet! Anyuddal meg föltétlenül beszélj,mert NEM állapot h bulizik! Az a dolga h eltartsa a családját,és segítse a gyermekét! Nem az h bulizzon(már ha diszkó)!! És NE te csinálj meg minden házimunkát,hagyj az ősöknek is;)
Szia!
Ne izgulj, a tanulás miatt, bele kell rázódni, végül is most mást követelnek mások a tanárok is stb...
mikor engem felvettek anno 9.-be akkor minden délután csak aludni akartam az első hónapokban, mert annyi mindent rám zúdítottak, de utána belerázódtam és a végén le is érettségiztem, sőt lassan diplomát is szerzek. A pihenés az tényleg fontos, ahogy azt az előző hozzászóló is írta, az pl kifejezetten jó, hogy jársz edzésre :)
Anyukádék elég fiatalok, bár elég furán gondolkodnak amiket írtál. szerintem sem kéne bulizniuk, hanem otthon kéne lenniük a hétköznap és segíteni neked, meg a házimunkában, és hétvégén meg az egész családnak együtt kéne kikapcsolódnia: kirándulás, mozi, rokonlátogatás...
De fel a fejjel, most kamaszodsz, ezek szép évek, próbáld mindig a szépet észrevenni :)
Kemény..:S Hát figyelj,szerintem próbálj az időbeosztáson változtatni.Annyi az egész,hogy túlterhelt vagy.Én is voltam már így.Az én hetem így nézett ki még fél év előtt(8.as vagyok):
Hétfő:fél négyig iskola(felvételi előkészítő),koránkelés
Kedd:rövid délelőtt,hosszú délután,késő estig tanulás
Szerda:magyar előkészítő,informatika szakkör,tehát fél négyig(volt h. 5 órakor indultam haza a suliból!)
Csütörtök:rövid nap,sokáig tanulás
Péntek:sietős reggel,késő fekvés
Vasárnap:koránkelés,délutánig tanulás..stb.
Én is TÚLTERHELT LETTEM,most is az vagyok,és a kiutat sajnos még én sem látom.De ha ennek a hetemnek vége lesz,megmég a márciusnak,akkor már mindent világosan fogok tudni,remélem veled is és velem is minden rendben zajlik.SZERINTEM AZ IDŐ BEGYÓGYÍT MINDEN SEBET,A MÚLT MEGSZÉPÜL A SZAVAK ÁLTAL..:] így lesz:)
Hát igen nekem is vn,hogy egy nap félkettőkor vége a sulinak elkell mennem kajálni kettőre szakkör háromkor végzel félnégykór edzés oda is horanok és még alig voltam otthon utána kb 7-re hazaesek és tanuljak meg kutyát sétáltassak meg ilyenek ez a héten csak a hétfőm zajlik igy de van mikor kettőkor már itthon vagyok és semmit nem kell csinálnom csak tanulni de akkor meg pihennem kell azt hiszem valamelyik nap nekülök hétvégén vagy este és kicsit rendbe szedem az életem kivánok neked is nyugodt életet :)
hátha a gyermekorodban küzdesz,de felnőtt korodban meg majd megfogja érni csak az a baj,hogy nem biztos :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!