Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Néhány kamasz miért szenved...

Néhány kamasz miért szenved kb direkt a tanulással, hogy aztán panaszkodhasson?

Figyelt kérdés

Egy kérdésnél pár gimis konkrétan nekem esett, hogy sajnáljam őket, mert milyen nehéz a suli, mennyi a teher rajtuk, meg mennyit kell tanulni.

Az ilyen emberekkel mi lesz egyetemen?

Középsuliban 0 tanulással volt 4-es átlagom (tesi, rajz, ének, fizika, földrajz, hasonló fölösleges tárgyaknál nem vettem a fáradságot hogy odafigyeljek, amúgy azokból is lehetett volna jó jegyem, így csak 3-asra futotta)

Minden érettségim 80%-90% között van, két emelttel, két nyelvvizsgám van.

Tisztában vagyok vele, hogy van akinek tényleg problémája van a tanulással olyan nehezítő zavarok miatt, mint pl diszlexia, most nem róluk beszélek.

De a többség csak agyatlanul magolja az anyagot, ami tényleg marha sok idő és energia.. Miért nehezítitek meg direkt a saját dolgotokat? Miért jobb csak panaszkodni, mint megpróbálni más módszerrel tanulni?

Aztán miért kell arrogánsan letámadni egy egyetemistát, hogy a gimi igenis nehezebb mint az egyetem? :D

Tényleg érdekel, miért próbálják sokan az értelmetlen és rossz módszereket magukra erőszakolni.

2015. ápr. 27. 20:32
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Átérzem, én is voltam középsulis.
2015. ápr. 28. 20:33
 12/18 anonim ***** válasza:

"Miért jobb csak panaszkodni, mint megpróbálni más módszerrel tanulni? "

Lol. És mi a szent módszer amivel mindenkinek öröm a tanulás?

Az egyetem meg könnyebb. Azt tanulsz amit akarsz. gimiben mindenképp ráerőltetik az "általános műveltséget" az összes létező tudományterületről.

2015. ápr. 29. 23:19
 13/18 anonim ***** válasza:

Az egyetemen tényleg jóval nagyobb az anyagmennyiség, de ott azt tanulom ami érdekel, amit szeretek, így nem olyan nagy szenvedés.

Gimiben meg azt is meg kellett tanulni ami abszolút nem érdekelt és érzékem sem volt hozzá.

2015. ápr. 30. 10:10
 14/18 A kérdező kommentje:

"Az egyetem meg könnyebb. Azt tanulsz amit akarsz."

Eljöttem egyetemre programozónak tanulni. Mindent tanulok, kivéve programozást. Szóval nem feltétlenül igaz, itt is rengeteg töltelék tárgy van, ami senkit nem érdekel. Meg muszáj elvégezni plusz tárgyakat is, amik nem része a tantervnek, de kell x kredit ezekből.

2015. ápr. 30. 10:27
 15/18 A kérdező kommentje:

Amúgy épp ez a lényeg, nincs olyan módszer, amivel mindenkinek öröm. De meg se próbálnak kísérletezgetni. Én pl most egyetemen próbáltam:

- más-más napszakokban tanulni, hogy meglássam mikor fog az agyam. Sokan középsuliban este álltak neki tanulni ismerőseim közül, amikor fáradtak, és vért izzadva tudtak csak magukba erőltetni némi tudást, mégse lettek volna hajlandóak korábban nekiállni.

- próbálkoztam azzal hogy kijegyzetelem a dolgokat nem csak olvasom.

- volt hogy felolvastam hangrögzítőre, és visszahallgattam.

- a középsuli általános műveltséget ad, ha csak olvasgatnának a neten, szórakozásnak fognák fel, tök más lenne. Fizikából így voltam, soha nem ültem le hogy én most fizikát fogok tanulni, hanem sokszor eszembe jutott valami, ami érdekelt, és neten rákerestem, elolvasgattam.

- a barátommal is szoktam együtt tanulni, kb cak beszélgetünk a tananyagról, rá szívesen odafigyelek, könnyebben megragadnak a dolgok mintha magamnak olvasnám.

- egy haverom szokott korrepetálást tartani matekos tárgyakból, nagyon lazára veszi a figurát, pl nem x van nála, hanem rajzol valami más jelet a táblára, néha almát, néha f-szt, közben folyamatosan mondja a vicceket, így nem nyűg a tanulás, hanem tök szívesen jár hozzá mindenki. Általában minden osztályban van az a bizonyos tanuló, aki adott tárgyból brilliáns, és ért mindent. Nálunk középsuliban is szokott tartani ilyen kis korrepeket egyik kitűnő osztálytársam utolsó óra után.

- én pl képtelen vagyok felfogni a matekot úgy ahogy a könyvekben van, leülök és ábrákat rajzolok hozzá, hogy megértsem.

És akkor ezek csak azok amiket én próbálgatok. Ezerféleképpen lehet még variálni a tanulást, hogy ne eszetlen magolás legyen mintha verset tanulna az illető, hanem megtalálja az ember azt, hogy NEKI hogy a legegyszerűbb. Ezt nem értem, hogy miért nem akarnak változtatni, kipróbálni mást, ha a magolás csak vér, verejték és könnyek?

2015. ápr. 30. 14:54
 16/18 anonim ***** válasza:
Mindenki más és más. Én olyan vagyok, hogy van amit könnyen megértek, és van amit sosem. Ilyen matekból a nevezetes szorzatok része. Grafikonokat szerettem 1 hibám volt míg mások 2-3-ast kaptak. Én ezt nem szeretem. Én 100 idegen angol szót vagy 4-5 oldalt a füzetben 10-15 perc alatt megtanulok úgy hogy még másnap is emlékszek rá. Mindenki más beállítottságú.
2015. ápr. 30. 20:22
 17/18 anonim ***** válasza:

ja az nekem is megvolt, hogy szöveges feladatok 5ös (ami amúgy ritka volt) gimi 10.ben talán

minden más karó...

aztán másik tanárnál jobb voltam, de szerintem csak nem volt olyan szigorú

2015. ápr. 30. 20:33
 18/18 anonim ***** válasza:
Nem lehet mindenki olyan tökéletes, mint te. :)
2015. máj. 3. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!