Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A ti gyerekeiteket milyen...

A ti gyerekeiteket milyen gyakran hívják át magukhoz a barátaik, akár szülinapra, akár csak úgy?

Figyelt kérdés
A fiam mindig áthívja hozzánk barátait, fordítva viszont ez nem mondható el, és kezdem nagyon egyoldalúnak érezni. Nem tudom, ez általános begubózás-e a szülők részéről, vagy inkább a fiamat nem szeretik. Hozzánk viszont gyakran jönnek a gyerekek, és akkor már persze megkínálom őket (sokszor kérnek is enni, inni, vagy egész napra átengedik, ebédre haza se hívják a gyereküket), meg hát ott marad a rendetlenség, én vagyok velük egy csomó időt stb. Ez nem is lenne gond, csak nagyon egyoldalúnak kezdem ezt érezni, így tisztára gáz. Egyedül a fiam miatt teszem meg, mert nagyon vágyik a barátai társaságára, de én magam az ilyen "barátaimat" már rég otthagytam volna. :(

2015. ápr. 15. 09:21
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Hany eves a fiad?
2015. ápr. 15. 10:24
 12/24 A kérdező kommentje:
12 éves
2015. ápr. 15. 10:29
 13/24 anonim ***** válasza:
84%
12 éves akkor talán már nem annyira az az értetlen kisgyerek. Nem lehet ezt neki is elmondani, hogy nem szeretnéd hogy ilyen barátja legyen? Akivel az anyukája nem akar foglalkozni és rendszerint másra akarja aggatni?
2015. ápr. 15. 10:39
 14/24 A kérdező kommentje:

Próbálkozom megértetni vele, de azt látom, neki nem elég az iskolai meg különórai idő más gyerekekkel.

Azért is tettem fel ezt a kérdést, mert édekelt, más szülők sem hívnak-e meg gyerkeeket, vagy csak velünk ilyenek.

2015. ápr. 15. 10:45
 15/24 anonim ***** válasza:
82%

"Hozzánk tuti nem fognak jönni. Nálunk nincs vendégeskedés. Az a mi lakásunk. Senki nem jöhet oda."

Fasza szülő vagy. Remélem a fiad sem enged be majd a saját lakásába téged.

2015. ápr. 15. 11:35
 16/24 anonim ***** válasza:
16%
Ettől még jó szülő vagyok. Ne engedjen. Az az ő lakása lesz.
2015. ápr. 15. 12:11
 17/24 A kérdező kommentje:

Nekem kicsit furcsa ez, hogy nem jöhet hozzánk senki.

A barátaim hozzám is mindig eljöhettek, amikor gyerek voltam. Sőt, akkor még mobil sem volt, nem jelentkeztek be előre, csak becsengettek.

Nekem ez volt természetes.

Viszont a barátaim igazi barátok voltak, nem enni jöttek. Meg hát ők is visszahívtak engem, belegondolok, minden barátnőmnél jártam, ismertem a családjukat, cicájukat stb.

Én ezt szeretném, de így, hogy már nem is tudom hány gyereknél ilyen egyoldalú, elment a kedve az egésztől. :( Pedig szerintem a szülőnek is jobb, ha látja, kikkel barátkozik a gyereke, meg a gyerekek sem csavarognak így.

2015. ápr. 15. 12:22
 18/24 anonim ***** válasza:
75%

Nekem már idősebbek a gyerekeim a legfiatalabb is 14 éves. De én is csináltam nekik szülinapi bulit mikor kicsik voltak, szerencsés helyzetben vagyok mert kertes házunk van és a lányoknak tavasszal, nyáron van a szülinapjuk.

Mikor kicsik voltak, nem volt nálunk ennyiszer a barátaik, viszont mióta kamaszok valaki mindig van nálunk.

2015. ápr. 15. 12:27
 19/24 anonim ***** válasza:
58%

Kérdező, szerintem villámgyorsan koptasd le azokat az éhenkórász gyerekeket. Mi vagy Te, szociális munkás, hogy a fél város gyerekeit etesd?

A szülők direkt arra játszanak, hogy te etsd, te foglalkozz az ő gyerekükkel. Kár volt hagynod idáig fajulni, előbb le kellett volna koptatnod őket.

A fiad, sajnom, hogy nem látja át: ezek érdekbarátok.

Az első válaszolóval értek egyet.

Sok hülyegyerek csak rumlit csinál, ráadásul simán meg is lophatják a fiadat. Tőlünk tűntek már el játékok.

2015. ápr. 15. 15:28
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez azért gáz ,hogy nem hívják vissza. Viszont ami nekem furcsa h haza kell mennie kajálni. Pl régebben átjött hozzánk itt is aludt és hazahívták vacsorázni majd visszajött. Szerintünk ez azért gáz . Ha itt van nem mindegy hogy eggyel több ember eszik? Mondjuk itt ment a visszahívás de engem sose hívtak hogy egyek otthon. Esetleg meg lehet említeni a gyerekeknek vagy szülőknek bár nem hiszem hogy sokat ér.
2015. ápr. 15. 20:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!