Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek sok lenne havi...

Szerintetek sok lenne havi "zsebpénznek" a családi pótlék?

Figyelt kérdés

Mióta megszületett a lányom nekem jön a családi pótlék.

Természetesen ez rá van elköltve, nem másra.

A lányom 14 éves, lassan 15. Nyitnék neki egy számlát, ahová kérném a CSP-t.

Már két éve kap hetente zsebpénzt. Régen is kapott, de azok ilyen 100-200 Forintok voltak/hét. Igazából ösztönözni próbáltuk, hogy megtanuljon a pénzzel bánni illetve, spórolni. Ez eléggé jól össze is jött. Ügyesen bánik a pénzzel.

Van spórolt pénze, nem milliókra kell természetesen gondolni. :)

Beszéltem már erről vele és kikötöttem, hogy a CSP felét el kell minden hónapban tennie, tehát nem nyúlhat ahhoz hozzá.

A számlát azért nyitnám neki, hogy a megspórolt pénzét ott tárolja, ne pedig itthon a "paplan alatt".

A nagyszülőktől is kap évente egy kisebb összeget az életkezdéshez, tovább tanulásához, de az azon a számlán van, amit még 5 éves korában nyitottam (arra utalok át minden hónapban egy bizonyos összeget) a jövőjére gondolva.

A mostani zsebpénze 1000Ft/hét. Étkezésre nem kell költenie, mindig visz magával ennivalót az iskolába. Ruházatra nem kell költenie (csak ha akar), mivel mi vásárolunk neki.

Általában ajándékra költ (születésnap, névnap, karácsony, egyéb fontosabb alkalmak) vagy mostanság, amikor a barátaival elmegy moziba délután.

2015. febr. 26. 15:53
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
84%

Ha megy középiskolába, akkor már nem sok. Jó ötlet szerintem.

Én születése óta a csp+adókedvezményt teszem neki félre, meg amiket nagyszülőtől kap. Az lesz az életkezdésre és később a zsebpénzét ha megtanulta kezelni, többet is lát belőle. Minél több pénz felett kell gondolkodnia, amit úgy tud, hogy ő gyűjtött össze, annál hamarabb megtanulja az értelmét. Nem milliókra gondolok, de nem is 1000ft-ra. Szerintem jó, amit írsz.

2015. febr. 26. 16:10
 12/23 anonim ***** válasza:
18%

nem vok otp-s

szerencsére :-) (bocsi)

az én bankomnál nem lehet 7 évesnek önálló folyószámlát nyitni

de szerintem most elég neki a max 1500.-/hét

2015. febr. 26. 16:10
 13/23 anonim ***** válasza:
87%
Mi a családi pótlékot születésük óta rakjuk a gyerekeknek de életbiztosítás formájában,mindegyik 18 évesen kapja meg.Én nem zsebpénznek adnám neki,hanem összeraknám,valamilyen megtakarítás formába.18 évesen sokkal nagyobb szüksége lesz rá,továbbtanulás vagy akármi miatt.
2015. febr. 26. 16:26
 14/23 anonim ***** válasza:
84%
Ha úgysem költi és nincs szüksége rá, ráadásul kikötöd, hogy a felét nem költheti el, inkább egy gyűjtőszámlát nyitnék neki, és később adnám neki oda azt az összeget, ha szüksége van rá.
2015. febr. 26. 17:19
 15/23 anonim ***** válasza:
79%
Kamaszként én is megkaptam a rám eső csp-t. Kb a felét szinte mindig félretettem, a többit elreggeliztem a suliban (nem vittem otthonról) és "elbuliztam" a barátnőkkel. De olyan is volt, hogy ruhát, cipőt, tanszert vásároltam belőle magamnak. 26N
2015. febr. 26. 17:40
 16/23 anonim ***** válasza:
68%

Nekünk emeltt összegű családi pótlék jár,mert a tesóm immunbeteg.Mi a 15. szülinapunkra kaptuk ajandékba,hogy a szüleink nyitnak számlát és megkapjuk a családi pótlékot csebpénznek.Mi ennek a nagyrészét félretesszük a jövőnkre,csak akkor veszünk ki,ha pl.:nagy bevásárlást tartunk glamour napokkor,pár olvasnivalót beszerzünk.Büfére,mozira,szükséges ruhadarabokra mi is kapunk pénzt.Szóval szerintem nem lenne sok.:)

16L

2015. febr. 26. 18:33
 17/23 anonim ***** válasza:
35%

"szerintem az 1000 Ft bazi kevés...én azért adnék neki havi 10-et.."

Arany bogaram, nem mindenki a rózsadombon lakik.

2015. febr. 26. 23:06
 18/23 anonim ***** válasza:
44%
Ha havi 10 000 már rózsadomb színvonal, akkor nyitok egy pezsgőt, mert az eladói állásommal már kurvä gazdag vagyok.
2015. febr. 27. 08:46
 19/23 anonim ***** válasza:
39%
de jó neked
2015. febr. 28. 01:15
 20/23 anonim ***** válasza:
26%
1000 forint hetente? Visszagondolva én egy hónapra kaptam ennyit, és ebből simán megoldottam a kajálást...
2015. febr. 28. 18:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!