Szerintetek sok lenne havi "zsebpénznek" a családi pótlék?
Mióta megszületett a lányom nekem jön a családi pótlék.
Természetesen ez rá van elköltve, nem másra.
A lányom 14 éves, lassan 15. Nyitnék neki egy számlát, ahová kérném a CSP-t.
Már két éve kap hetente zsebpénzt. Régen is kapott, de azok ilyen 100-200 Forintok voltak/hét. Igazából ösztönözni próbáltuk, hogy megtanuljon a pénzzel bánni illetve, spórolni. Ez eléggé jól össze is jött. Ügyesen bánik a pénzzel.
Van spórolt pénze, nem milliókra kell természetesen gondolni. :)
Beszéltem már erről vele és kikötöttem, hogy a CSP felét el kell minden hónapban tennie, tehát nem nyúlhat ahhoz hozzá.
A számlát azért nyitnám neki, hogy a megspórolt pénzét ott tárolja, ne pedig itthon a "paplan alatt".
A nagyszülőktől is kap évente egy kisebb összeget az életkezdéshez, tovább tanulásához, de az azon a számlán van, amit még 5 éves korában nyitottam (arra utalok át minden hónapban egy bizonyos összeget) a jövőjére gondolva.
A mostani zsebpénze 1000Ft/hét. Étkezésre nem kell költenie, mindig visz magával ennivalót az iskolába. Ruházatra nem kell költenie (csak ha akar), mivel mi vásárolunk neki.
Általában ajándékra költ (születésnap, névnap, karácsony, egyéb fontosabb alkalmak) vagy mostanság, amikor a barátaival elmegy moziba délután.
Én is a családi pótlékot kaptam 17-18 évesen.
Vettem részletre egy saját számítógépet, és ebből fizettem a részletet :)
Szerintem nem sok.
akkor túlkép heti 1500.- lenne
szerintem emeld meg neki és tedd a többit arra a másik számlára
nem érdemes még neki számlát nyitni és asszem nem is lehet talán 16 a korhatár ....???
másik ok lenne számomra h akkor már 3 folyószámlát kellene fentartani
erre elmenne feleslegesen egy csomó pénz
nekem úgy van h az én számlámhoz van kapcsolva 3 megtakarítási számla a gyereke nevén
heti zsp kapnak ha összegyűlt nekik 10e akkor betesszük a számlára a többi mellé - természetesen mindig marad még nekik amit szabadon felhasználhatnak
Nem igazán nyúlt hozzá eddig a havi ezer forinthoz. Maximum, ha 200-300 forintot költött belőle.
Kivéve, ha moziba ment vagy vásárolni, de azt a gyűjtött pénzéből fizette.
Az apja meg sunyi módon mindig vissza rakta a lányunk perselyébe azt a pénzt.
Tudom, hogy még nem egy költekező fajta és még lehet belőle. Viszont azért előbb - utóbb lesznek igényei és így legalább tudjuk már most ösztönözni még jobban arra, hogy hogyan bánjon a pénzzel. Vagy lehet, hogy rosszul jönne ki a dolog.
Ezért nem tudom, hogy mi lenne a helyes "megoldás". A férjemnek édes mindegy, hogy emeljük-e a zsebpénzét vagy sem.
amúgy én 15 évvel ezelőtt kaptam havi 3000-et a szüleimtől, pedig mindkettő tanár, és hárman vagyunk testvérek....szerintem, főleg ha a felét félre kell tennie - ami nagyon jó ötlet amúgy, akkor simán odaadhatod neki...
ha dohányozni kezd, az nem ezért lesz, mint ahogy alkoholra is fog jutni mindig, bármennyi pénzt adsz.
OTP-nél már 7 éves kortól lehet számlát nyitni a gyereknek.
7-14-ig és 14-24 éves korig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!