Magán tanulóra vonatkoznak az igazolatlan órák utánni
családi pótlék megvonás szabályai?
Figyelt kérdés
Már tavaly szeptember óta nem járok. Ki nem íratkoztam, csak nem megyek. Már rég nem járok. Viszont anyám még mindig kapja a családit utánnam. Most jött rá, de nem is figyelte, mert rajtam kívül van még 8 tesóm.
Ma volt kinnt egy nő a Gyermekjóléti Szolgálattól, és azt mondta vissza kell majd anyámnak fizetni a jogosulatlanul felvett családit.
Igaz ez?? Nem csak a sima iskolába járókra?
2014. jan. 30. 20:32
1/10 anonim válasza:
Nem hiszem el, hogy megengedték hogy magántanuló legyél a szülő beleegyezése nélkül. Vagy aláhamisítottad az aláírását? Magántanulónak is amúgy be kell járnia vizsgázni... Olyan nincs hogy te eldöntöd h nem mész és kész. Ha tényleg nem jártál suliba és nem rendezett a tanulói jogviszonyod, akkor vissza kell fizetnie, ez így van. A kérdés viszont hogy ez a sulinak hogyhogy csak most tűnt fel???? Osztályfőnöknek jelentési kötelezettsége van. Őt is vszeg el fogják marasztalni.
2014. jan. 30. 20:38
2/10 anonim válasza:
Hát ez elég szemétség volt. Én is csak a tesóim miatt nem lógok, pedig ők csak 2-en vannak, hs 8 testvérem lenne ez eszembe se jutna. Amúgy véletlenül nem Beának hívják az anyukád és Siófokon laktok vagy laktatok?
2014. jan. 30. 20:40
3/10 A kérdező kommentje:
Kezdem előröl akkor ha netán érthetetlen lettem volna:
sehol nem írtam hogy anyám tudta nélkül lettem magántanuló, és azt sem, hogy anyám tudta nélkül nem járok. Nem mentem tovább és kész, ez van. Anyám belenyugodott.
Iskola nem jelzett semmit. Csak véletlen derült ki, mert anyám be szokott járni a Családsegítőbe ügyet intézni, és ott számolgatták neki, hogy hogy kaphat 9 gyerekre családit, mikor én már rég járok suliba.
2014. jan. 30. 20:41
4/10 A kérdező kommentje:
-----arra most jött rá az anyám hogy a családit ugyan annyit kap mint régen is. Azt persze tudja hogy nem járok.
2014. jan. 30. 20:42
5/10 anonim válasza:
1 vagyok: mondjuk anyukád is fura, hogy legalább félévente nem néz rá a bizonyítványodra. Hiába van 8 gyereke azért ennyire lehetne ideje. Hol lógtál amúgy egész nap amikor azt mondtad, h suliban vagy? Másfél évig ezt elég nehéz lehetett eltitkolni. Tényleg jól kiszúrtál a családdal ha nem álltok jól anyagilag. Másfél évnyi családi nem kis összeg....
2014. jan. 30. 20:43
6/10 A kérdező kommentje:
A kérdésem lényege az lenne:
aki magántanuló (volt), annak az anyja kap 16 éves koráig családit, vagy 18 éves koráig?
A csaj szerint aki kijött az iskolának kellett volna jelezni, de nekik sem szólt senki, mármint a Gyerekjónak, mert sajna védelembe vagyok, és oda sem ahol utalják ezt a családit.
2014. jan. 30. 20:47
7/10 anonim válasza:
De te nem magántanuló voltál, ha szimplán otthagytad a sulit és igazolás nélkül nem jártál be akkor iskolakerülő vagy.
A magántanulóknak vannak osztályozóvizsgái, de azok nem egyenlőek azzal hogy havonta egyszer bemész témazárót írni. Mar ha arra bementél.
(Testvérem egy ideig egészségügyi okokból magántanuló volt. Hivatalosan volt róla papírja és kirendelt tanárt is kapott aki bizonyos időközönként házhoz jött órát tartani.)
2014. jan. 30. 20:54
8/10 A kérdező kommentje:
Hetente kétszer kellett bemennem. De, magántanuló voltam.
2014. jan. 30. 20:57
9/10 anonim válasza:
A magántanulói státuszt, a szülő kérelme alapján, alapos indoklásokkal alátámasztva, az igazgató adhatja meg. Aki magántanuló, bejárhat az iskolába, jegyeket is szetezhet, de a hiányzását nem tartja számon sz osztályfőnök, hiszen nem kötelező bejárnia az iskolába. Ergó igazolatlan órái sem lehetnek. Ha azonban nem lehet -a jegyek hiánya miatt-félévkor és év végén leosztályozni, vizsgáznia kell az adott tantárgyakból. Ha még 16 év alatti vagy, az iskola jelzi a jegyzőnek, Családsegítő szolgálatnak azt, ha nem jelensz meg vizsgázni. Ez pedig járhat családi pótlék megvonással. (A visszafizettetés szerintem nem lehetséges, éppen az előbb leírtak miatt.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!