Pánikbeteg tinédzser esetén, ha megszűnik a családi pótlék kaphatok helyette más támogatást?
Figyelt kérdés
Lányom 17 éves. A betegsége miatt hagyta abba nappalin a gimnáziumot. Sokáig kórházban volt. Ezután félévkor esti gimnáziumba ment, mert a nappalin túl sok stressz érte.... /mindig problémás gyerek volt./Most megvonják a családi pótlékot, mert nem nappalis. Szerintetek valamilyen támogatást tudnék utána kapni?2015. febr. 23. 17:02
1/6 anonim válasza:
Nem, mivel nem nappalin tanul. Betegségéből adódón pedig szintén nem, pánikbetegségre nincs plusz.
2/6 anonim válasza:
A családtámogatási törvény nem tesz különbséget nappali és esti tagozat között, első. HA nem értesz hozzá, ne válaszolj!!
Kérdező, estin, ha közoktatásban tanul (a gimi az annak számít), jár neki annak a a tanévnek a végéig, amelyikben a 20. életévét betölti. Nem kell lemondani a családi pótlékot.
3/6 A kérdező kommentje:
Én nem mondtam le. Kaptam egy levelet a MÁK-tól, hogy tudomásukra jutott, hogy megszűnt a tanulói jogviszonya. Januárban már nem kaptam utána.AZ esti iskola igazgatója azt mondta 18. éves korig jár. Kaptam igazolást tanulói jogviszonyról.Most ezt be kellene adnom. Viszont ha mégsem jár akkor vissza kell majd fizetni.Szóval nem tudom mit csináljak?
2015. febr. 23. 17:34
4/6 anonim válasza:
Amíg nem volt jogviszonya, nem járt. Onnantól, hogy estin visszairatkozott, jár.
Add be az igénylést, jogosult vagy családi pótlékra (és ezzel együtt családi kedvezményre is)
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. Holnap beadom az igénylésem.
2015. febr. 23. 21:09
6/6 anonim válasza:
és mellesleg legyél megértő és kedves a lányoddal...nem tudom milyen a kapcsolatotok, de általában nem véletlen lesz pánikbeteg egy ember...lehet vannak dolgok, amiket hallania kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!