Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csináljak? Nem tudom...

Mit csináljak? Nem tudom lebeszélni a koleszról. Mindenképpen el akar menni.

Figyelt kérdés
El vagyok keseredve. Középső lányom most 8-os. Egy másik megyébe akar továbbtanulni, mindenképpen. Rengeteg féle iskola van a környékünkön is. Kitűnő tanuló, de most már ott tartunk hogy bármit bejelöl csak abba a bizonyos városba legyen. Mindenképpen koleszos lesz...Ott tanul a nála 1 évvel idősebb fiuja...Nem tudom lebeszélni..

2015. febr. 16. 13:06
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

És milyen az az iskola, amit kinézett?

A ti városotokban vannak jobb intézmények annál?

Ha csak a fiú miatt menne, én nem lebeszélném, hanem megtiltanám.

Ha azért is választotta az adott város, adott iskoláját, mert kiemelkedő a többihez képest és ugyanilyet nem talál otthon, akkor megfontolnám, hogy elengedjem.

2015. febr. 16. 13:16
 2/18 anonim ***** válasza:
95%
Tehát kiskorú, 18 éves koráig minden felelősség rajtad áll miatta. Szóval ezt értesd meg és neki is el kell magyarázni hogy szülőként csak a jót akarod neki! És azért tedd hozzá neki hogy a fiújával nem biztos járni fognak 1 év múlva kb. (tiniként ez a valószínű). És ha a középső lányod, akkor a nővére beszéljen vele erről hátha őt megérti.
2015. febr. 16. 13:20
 3/18 anonim ***** válasza:
95%
Ha az iskola miatt akar odamenni oke, de ha a fiu miatt akkor nem kerdeznem a velemenyet hanem en dontenek. 14-15 evesen meg gyerek, es egyertelmuen nem o lesz neki az igazi. Igy ne egy fiura alapozza meg a jovojet.
2015. febr. 16. 13:21
 4/18 A kérdező kommentje:
Szerintem mivel mindkét város megyeszékhely a mi városunkban is van kettő nagyon erős gimi - és még kettő nagyon jó..Szerintem nagy szerepet játszi benne a fiu is--de azt látom, hogy meg se hallja a javaslatokat-mindegy mi csak ott lehessen és koleszos legyen...
2015. febr. 16. 13:24
 5/18 anonim ***** válasza:
93%
Hát akkor ne írd alá a papírokat, amin a másik város iskolái vannak (ez a legeslegvégső fegyver a kezedben, ha a szép szó nem használ). Bár ebben az esetben meg valószínű, hogy fősulira húz el valahova jó messzire 4 év múlva.
2015. febr. 16. 13:46
 6/18 anonim ***** válasza:
67%
Annak idején én is csak azért mentem messzi iskolába hogy koleszos legyek, csak hogy leléphessek otthonról, nem lehet hogy túl szigorúan nevelitek? Csak kérdés, nem szeretnélek kritizálni vagy ilyesmi, nem ismerem a körülményeket, de én régen szabadulni szerettem volna otthonról hogy legyen egy kis önálló életem, még ott is mindenbe beleszóltak a szüleim. A koli nagyon jó volt, utána egyetemen is kollégista voltam, imádtam, szóval a kollégium nem ördögtől való, önállóságra nevel :) Ha tényleg csak a fiú miatt menne, azt én sem engedném.
2015. febr. 16. 14:06
 7/18 anonim ***** válasza:
79%
hát nekem sok ismerősöm van, aki kitalálta mennyire jó lesz koleszosnak lenni, aztán 1 hetet sem bírtak ki.. :D
2015. febr. 16. 14:43
 8/18 anonim ***** válasza:
9%
Valami miatt nem jó neki otthon. Én engedném, és próbálnám megkeresni az okot.
2015. febr. 16. 15:03
 9/18 anonim ***** válasza:
80%

Nem nem jó neki, hanem menne a szíve után.

Egy 14 évesnek még otthon a helye, ha nem muszáj. Ha van megfelelő oktatási intézmény helyben, akkor nem muszáj, sőt luxus más városba küldeni a gyereket. Anyagilag is, érzelmileg is.

2015. febr. 16. 15:06
 10/18 anonim ***** válasza:
91%
Nem is kell lebeszélned, mivel az nem továbbtanulási érv, hogy a pasija ott van, ezért egész egyszerűen menne abba az iskolába amit én jónak látok. Ez komolyan mar vicc kategoria hogy egy 14 éves a pasija után menjen, amikor otthon a helye.
2015. febr. 16. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!