Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek a szüleim mit...

Szerintetek a szüleim mit szólnának ha bejelenteném nekik h 2évmúlva abba hagyom az iskolát?

Figyelt kérdés

15vagyok (nyáron már 16) lány.És annyira elegem van abból h mindenbe beleszólnak és bele is fognak amíg itt élek velük h 18évesen abba hagyom az iskolát és a barátommal összeköltözünk.

Szerintetek a szüleim és a családom mit szólna?=/

(hozzá teszem h 9.es vagyok és egyenlőre úgy tűnik h évvégén is bukok.félévkor 6ból buktam)

2010. febr. 11. 14:47
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem el lesznek keseredve, mert jobb jövőt szánnának a lányuknak, mint az iskolázatlan egyik napról a másikra tengés lengést. 18 évesen abbahagyhatod az iskolát, ha tényleg ezt akarod, de ha bármilyen célod is van az életben, akkor inkább tedd le a feneked és tanulj, a nagybetűs élet megvár, de amit elmulasztasz megtanulni, azt az életben soha nem fogod megtalálni. Ha az én lányom lennél én is elkeserednék, mert mi van, ha a barátod nem kíván tovább eltartani, és talál magának olyan nőt, akinek céljai vannak, amikért hajlandó küzdeni, és dob téged, aki csak tengsz lengsz a nagyvilágban, nem értesz semmihez. Szóval szerintem inkább gondold át, soha nem lesz az életben olyan jó dolgod, mint amikor tanulnod kell, és a szüleid gondoskodnak rólad, még ha ez azzal is jár, hogy beleszólnak a dolgaidba.
2010. febr. 11. 14:53
 2/18 anonim ***** válasza:
Nyilván nem lesznek elragadtatva. Én nem akarok a tanulás fontosságáról papolni, mert számtalan példát tudok jómagam is, amikor a nyolc osztályt végzett jobban él, mint a sokdiplomás. Viszont arra készülj fel, hogy egész életedben ki leszel szolgáltatva, mert egy érettségivel nem lehet megalapozni az életet, még csak lehetőségekhez sem jutsz majd. És az sem biztos, hogy a mostani barátoddal fogod leélni az életed. Egyébként nekem is lányom van, és ha ezzel állna elő, valószínűleg hagynám, mert a saját tapasztalat többet ér minden szónál. Fél év a nagybetűs életben, és úgy rohanna vissza, mint a kis angyal.
2010. febr. 11. 15:04
 3/18 A kérdező kommentje:
ez nem azt jelenti h majd nem tanulnék.csak a középsulit hagynám ott és majd olyan 20évesen elkezdeném felnőtt képzésben szombatonként.vannak céljaim.tanfolyamban elvégezni a lakberendezőit,elkezdeni a modellkedést amire már most sok fotós felkért volna csak még nemet mondtam.és majd kiszeretnénk költözni Olaszba.
2010. febr. 11. 15:10
 4/18 anonim ***** válasza:
húha...sztem a tanulás "lendületből" a legjobb. Te még nem tanultál munka mellett, én igen. nem kívánnám a lányomnak...
2010. febr. 11. 15:41
 5/18 anonim ***** válasza:
Nagyon hosszú még az a két év,várd ki végét.Majd akkor meglátod mit akarsz csinálni.Tudom,h ez a szerelem az igazi,és sosem fogjátok megunni egymást,de azért várj még a bejelentéssel.Főleg,ha nem akarod 2 évig hallgatni,ahogy minden lehetséges alkalommal a fejedhez vágják.
2010. febr. 11. 15:49
 6/18 anonim ***** válasza:
91%

Muterod helyébe, adnék egy akkora nyakast hogy egy hétig keresnéd a macit a málnába... lehet régi vágásu vagyok de engem így neveltek... rugdaltak egészen az egyetemig, és visszagondolva nem bántam meg mert észheztértem. Gondolkozál már!! Megyek olaszba, mondellkedek, összeköltözöm a hapsimmal...éS beleér a kezed a bilibe és felébredsz... Totális elkallódás irányába vezet ez a gondolkodás... Különbenis 20 évesen egyetemmel kell szórakozni nem egy érettségivel...

NŐJ FEL drága, mert a seggeden még ott tojás.

2010. febr. 11. 16:47
 7/18 anonim ***** válasza:
89%
Anyád helyében én már jól helyre raktalak volna. Elkényeztetett ribanc vagy. Ennyi. Semmit sem tudsz az életről, túlságosan jó dolgod van.
2010. febr. 11. 19:28
 8/18 anonim ***** válasza:

inkább azzal foglalkoznál, hogy ne bukj meg...a középiskolás 9.-es szint nem az orvosi egyetem, tehát azt átlagos képességű ember el tudja végezni. magyarul angyalom, te lusta vagy, mint a föld! és ha a tanuláshoz lusta vagy, a munkához is az leszel...és mit akarsz dolgozni 8 általános végzettséggel?? kimész olaszba, mi? apám kamionsofőr, szokta látni azokat a hozzád hasonló munkahőse kislányokat akik "kimentek olaszba"...pihenőnél, út mellett, benzinkútnál lehet velük találkozni...

figyi, lehet jó lenne 17-től 20 éves korodig lébecolni, de addig ki rakná eléd a kaját? a szüleid, akik ilyen frankón neveltek, vagy a pasid, aki kitartana? és ha megunja, és nem tart el tovább?? utolsó kérdés: szoktál te gondolkodni egyáltalán???? tudod, mibe nézik az ilyen mentalitású lányokat? igen, annyiba...amennyit érnek...

2010. febr. 11. 19:36
 9/18 anonim ***** válasza:
85%

Ne hallgass senkire, Neked van igazad! Hagyd ott a sulit, költözz össze a barátoddal, modellkedj, menj Olaszba, ráérsz két év múlva is tanulni munka mellett! Így legalább majd megtudod, milyen fárasztó 8-10-12 óra meló és - ha esetleg még együtt leszel a mostani pasiddal (amit erősen kétlek)- otthoni főzés, takarítás után elővenni a tankönyvet és tanulni. Majd így legalább azt is megtudod, milyen, ha kiszolgáltatott vagy egy idegen országban pénz, kapcsolatok, nyelvtudás nélkül (a 6 bukásod után nem gondolnám, hogy tudsz olaszul vagy éppen ennek megtanulásán jár az agyad). Ja, és ki ne hagyjam a sok fotóst, aki csupa barátságból felajánlja a segítségét, hogy felkarol egy fiatal lánykát, akit elindít a modellpályán - már persze, ha modellpályáról van szó és nem egy bárban fogsz kikötni, ahol jobb esetben "csak" pucéron táncolva, rosszabb esetben háton fekve kell szórakoztatnod a kuncsaftokat.

Dehát Te már felnőtt vagy, nem igaz, senki ne szóljon bele az életedbe, főleg ne a hülye szüleid!

2010. febr. 11. 19:44
 10/18 bumbi02 ***** válasza:
79%

az elözöeknek igaza van... egy ujabb érv vagy arra h csak tévhit az hogy a lányok előbb érnek.. gondolkozz mielőtt ilyeneket irsz.. oké, most lázadó korodba vagy, de be fog nőni a fejed lágya... amiket itt irtál azok hülyeségek... mi csinálnál h ha befejeznéd az iskolát 2 év mulva? igazából pont 12. év végén fejezhetnéd be az iskolát hogyha jól számolom... annak az évnek a végéig vagy tanköteles ameikben betöltöd a 18at...

mi csinálnál h ha teszem azt vhogy megszüntetnéd a tankötelességed(gyereknevelés,házasság stb) ? miből mennél ki olaszba? szerinted csak ugy kimész kapsz lakást, és csak ugy leszle egésznap napozol? modellkedéssel rossz irányba gondolkodsz, hisz napmintnap hallani egyrészt hogy hány nőt vernek át ilyennel, illetve nem a legbiztosabb legjobban kereső szakma...

nőjj fel, és hidd el hogy a szüleid nem azér szólnak bele a dolgaidba mer szivatni akarnak hanem mer jót akarnak neked....nőjj fel...

2010. febr. 11. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!