Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit lehet tenni egy olyan 14...

Mit lehet tenni egy olyan 14 éves lánnyal, aki kezelhetetlen? Tanácstalanok vagyunk! Köszönettel: egy nagymama.

Figyelt kérdés

Éjjel-nappal internetezik. Osztályt ismétel, ha csak lehet, nem megy iskolába.Csúnyán káronkodik, anyját mocskolja. Pszihológusi közreműködés eredménytelen. Elvált apa gyenge, csak pénzeli.

A gyerek magában kisebb károkat tesz, anyját pofonüti, . . . stb .

#Szülőverő tinédzser #semmi iránt sem érdeklődő #nem tanuló #csak internetező.
2015. febr. 10. 00:08
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
45%

Ami hirtelen eszembe jutott:

Gondolom a válás az oka. Nem volt olyan, hogy a férj kutyába sem vette a feleséget? Vagy az asszonka csalta meg urát? Esetleg ebből kifolyólag vagy ennek előzményeként nem volt vita, veszekedés, verekedés a gyerek szeme láttára? És ennek köszönhetően teljesen elfeletkeztek a gyerekükről, beletemetkezve a problémájukba. Pedig immárom már Ő lenne a fontos. Magyarázhatnak nekem a felnőttek mikor gyerekként viselkednek.

Ha a az anyját szidja lehet ő volt a ludas vagy úgy van beállítva. Vagy a férj gyengesége miatt...kifejteném, de ez már talán mindegy. A gyerek viselkedése elég valószínű, hogy otthonról hozott minta a válás idejéből. Az a pofon azért nekem is durva. Az oka, hogy a gyermek elvesztette az otthon nyújtotta idillt, biztonságot, szeretetet. (Bennem is egy világ omlott össze.) Le kell ülni vele beszélgetni, nem mint egy felnőtt. Tehát vidítani, barátkozni. Érezze azt, hogy Tőled visszakapja azt a családi szeretetet, biztonságot, összetartozást mit elvesztett. De csak finoman, mert válás miatt elszenvedett fájdalomtól nagyon könnyen sebezhető. De reméljük inkább erőt merít belőle.Barátkozzatok össze mindenképp, mivel most Ő nagyon befolyásolható állapotban van és emiatt könnyen felkarolhatják pár kedves szóval, pl. mi megértünk stb. olyan barátnak nevezett valakik, akik csak a rosszba viszik bele. Inkább örülni kell, hogy a net előtt ül, művelődik, ott barátkozik. Valakinek ki akarja önteni a lelkét, de inkább Te legyél az. Nem lesz könnyű, mert Te is nő vagy, mint az anyja akire haragszik, lehet most beskatulyázta a csajokat. Azon kívűl valamelyik szülőjének az anyja. Tehát nehéz lesz a bizalmába férkőznöd és amit tőle hallasz NEM mondhatod el a szüleinek -nyugodtan beszéljétek ki őket, picit értesd meg vele a szerinted miértet, h Ő ne járjon így-. Immárom Te leszel együtt a kettő (kevésbé fogja látni, h magaddal veszekedsz:)), add visza neki a családot, újra boldog lesz és így fog a tanulásnak is neki állni. Tolsd meg szeretettel a szívét. Ha minden bajával és örömével mosolyogva hozzád fog futni, akkor sikerrel jártál. Sok sikert is kívánok hozzá! Ne felejts el mosolyogni, szeretni. Hacsak kis, ici-pici fintort is meglát az arcodon, véged van.

Pciopata bácsit egyenlőre elfelejteném. Max. arra lenne jó, hogy valakinek kiöntse a dühét, levezetni egy kis indulatot. De ők a közönyükkel, unalmas képükkel esetleg csak jobban felidegesítenék. Pláne úgy, hogy a beszélgetés végén, mint akinek egyik fülin be, másikon ki pofikával felírnának hat zsák gyógyszert. Végképp vagy nagyon hosszú időre elvághatjátok magatokat evvel. (de ez az én véleményem)

Jesszusom, két mondatot akartam és egy regény lett.

Látom lényegében, rövidebben a 15-ös megfogalmazta.

Kedves 20-as, Téged meg egyenesen megszerttelek!

Szóval drága nagymami: szorítok Neked!

2015. febr. 11. 05:32
 22/28 anonim ***** válasza:

Nekünk pedagógián mindig azt tanították,hogy nem feltétlenül a gyerek akart "rossz" lenni,hanem a családja/környezete hanyagolta el,é ott volt a probléma.

Problémák:

1.Válás

2.Szeretethiány

2015. febr. 11. 23:54
 23/28 A kérdező kommentje:

Kedves 19/22-es levélíró! Nagyon köszönöm szép és hasznos szavaidat. Sajnos azért látom nagyon borusnak a helyzetet, mert amiket említettél, mind kipróbáltuk. Anyjától nem akar elmenni, nem lehet megközelíteni, beszélgetést hamar lepattintja. Anyja sokat próbálta sportolásra rávenni. Lovaglást, vívást, úszást, én kosárlabdát, stb. Szóval mindent rövid időalatt abbahagyott. Már iskola váltás is volt. Pszihológusok csődöt mondtak. Nem jár egyedül iskolába, autóztatva van, stb. Sajnos már 10-12 éves korában kezdődött nála a forradalom, és csak nőtt folyvást. Magas erős lány, sohasem volt veréses nevelés.

Ezért már nem tudunk hová fordulni, velünk el sem jönne sehova. Köszönettel, a hasznos szép gondolatokért. Nagymama

2015. febr. 13. 18:58
 24/28 anonim ***** válasza:
Eddig arról volt szó, hogy utálja az anyját...most meg nem akar tőle elválni. Ahogy látom már most erős, egyéni személyiség. Otthon meg több titok van...
2015. febr. 13. 19:37
 25/28 anonim ***** válasza:
21%

-Internet:ha Wi-Fi akkor le kell kódolni vagy átírni a kódot, ha LAN akkor pedig ki kell húzni ha nincs kábel nincs net

-Osztályismétlés:le kell ültetni a tanszerekkel rázárni az ajtót, ebben a korban az ember képtelen csak tenni a semmit előbb utóbb elkezd tanulni

-nem megy be: el kell vinni, ha rendesen odafigyelnek a diákokra akkor nem jut ki a tanítási idő letelte előtt

-káromkodás:mindenkinél van egy ilyen szakasz(nekem kb 3 éve volt 11 évesen) ő lehet hogy később érik, majd kinövi

-édesanyját szidja, üti:vissza kell ütni, majd megtanulja hol a helye, a pápa is megmondta amíg nem megalázó addig lehet ütni

-a pszichológusok nem érnek semmit, sokkal hatékonyabb tud lenni 1-2 jó barát

-az apja hogyha gyenge egy erősebb akarat(anyuka, nagyszülők) elérheti nála hogy ne pénzelje

-önkárosítás:elérhetetlenné kell tenni számára mindent amivel ezt teheti-->nem tudja károsítani magát-->nem csinálja-->leszokik róla

remélem tudtam segíteni

2015. febr. 22. 23:13
 26/28 anonim ***** válasza:
64%

"remélem tudtam segíteni"

Szinte egészen biztos hogy nem.

2015. febr. 22. 23:49
 27/28 Boh0930 válasza:
28%
Akkor én is okoskodok picikét! Tökéletes családban nöttem fel anyukám apukám együtt élnek mai napig elég jó keresettel soha nem kellett nélkülöznöm ennek ellenére 11 évesen cigiztem és bulizni jártam ittam drogoztam.. Nem vagyok ra buszke de az az egy biztos, hogy az hogy èn ilyen voltam nem a szüleim rossz nevelése volt hanem a természetem és a makacsságom! Pszihologushoz jártam viszelkedés zavarral nrm tudtak mit kezdeni velem verekedtem és egyéb mintha a putribol jöttem volna.. Az egyetlen amit soha nem tettem meg hogy nem jártam iskolába még ha meg is buktam vagy állandoan elkéstem ott voltam! Kifejezetten nehéz eset voltam hiába csusztak le az atyai pofonok! De viszont kijártam egy szakmunkást le érettségiztem nyelvvizsgát tettem és jogosítványt! Soha nem fogom elfelejteni amikor anyukám azt mondta hogy büszke rám! Minden ilyen bolondos kezelhetetlen gyereknek megjön az esze csak kikell várni! Ma már saját családom van és imádkozom hogy a fiam fele annyira legyen nehéz eset mint én voltam pedig megérdemelném! Egy 22 éves lány
2015. júl. 5. 23:34
 28/28 A kérdező kommentje:

Erre jártam más témában. Érdekes volt látni, hogy a 14 éves lánnyal kapcsolatban milyen hosszu, és sok vélamény alakult ki. Leszűrve a hozzászólásokat - amit mindenkinek köszönök - annyit irnék végezetül, hogy egy év elteltével, egy kicsit javult a helyzet. Ámbár kialakult nála, hogy akkor is hazudik, ha nem kell, nem jó barátokat talál a neten, isznak, meg ki tudja. Csak a buli!

Időközben elkerült az apjához, most ő neveli. Állítólag ott nincsenek cirkuszok. Néha rájön az anyahiány, akkor fél órácskára megjelenik otthon. De az "anyás hétvégét" nem tartja be. Velem jó a kapcsolata, de laza, semmilyen modszerrel nem tudok hozzáférközni. "nem érek rá, most sietnem kell, majd hívlak, te jól vagy? "stb. ez a válasz. Szakgimnáziumba felvették. Apuka szállítja reggel, suli után meg megy bandázni. Este hazakovályog. Várjuk az idő múlását, hátha az segít. Köszi mindenkinek.

2016. szept. 17. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!