Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Nagyon félek hogy drog áll a...

Nagyon félek hogy drog áll a háttérben?

Figyelt kérdés
A 16 éves lányom az utobbi időben furcsán viselkedik.újjaban Bob Marley-t hallgat de folyamatosan, a zsebpenzéből is ehhez a kúltúrához kapcsolodó targyakat vett, a baráti társaságát is úgymond lecserélte és ahogy lattam sok raszta frizurás barátja lett. Mostanában sokat nevet, önfeledten jókedvű. Figyeltem a tüneteket de nem lattam vörösnek a szemét es nincs furcsa szaga a ruhájának. Multkor még a táskájába is beleneztem de nem talaltam semmit! Nagyon félek hogy esetleg a fű all ennek a hátterében es fogalmam sincs mi tévő legyek, ugyanis ha meggyanusítom elvesztem a bizalmát. Ti mit tennétek ebben a helyzetben?
2015. febr. 9. 00:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Kérlek, felejtsd el ezt az elméletet hogy "kapudrog"

Rengeteg pszichiáter és addiktológus megcáfolta már ezt. Ennyi erővel az alkohol is kapudrog.

Mondon ezt úgy, hogy sosem fogyasztottam semmilyen kábítószert alkoholt viszont igen, szóval nem is védem a füvet fogyasztókat.

Kamaszkorban pedig horribilis változásokra képesek az emberek. Akár egyik napról a másikra.

Én inkább arra tippelek, hogy szerelmes a lányod.

Zacher Gábor cikkjét pedig én is ajánlom:)

2015. febr. 10. 00:47
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Tessék, ezeknek az elolvasása hasznos lehet, és még szakértők is írták

[link]

[link]

2015. febr. 10. 00:59
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem drog, ez kamaszkor és hormonok. Lesz itt még ok nélküli visszakaffogás, "haggyábékén" és társai. Ezek se pozitív és örömteli dolgok, de a kamaszkor hozza magával.

Elhiszem, hogy a 16 év alatt megismerted, de ilyenkor a személyiségfejlődés nem olyan vonalszerű, mint eddig volt. Inkább, mint az ökörhugyozás, kipróbál stílusokat (ebbe még a jókedvű/marcona ellentét is belefér), keresi saját magát. Ebben semmi kóros nincs.

Viszont saját példából egy dologra felhívnám a figyelmedet, amire visszagondolva még 30 évesen is kissé haragos leszek:

Nagynéném alkoholista volt, abban is halt meg. Szüleim kulturált alkoholfogyasztók, én úgyszintén. Kamaszkoromban egyszer sikerült gyomorrontásig innom magam, soha többet, olyan rossz élmény volt.

Kb havonta egyszer ittam egy pohárral apám borából, mert borászkodik és jó borokat csinál. Otthon, úgy, hogy kértem belőle.

Anyám minden ilyen alkalommal állt felettem és kárált, hogy "az alkoholizmus öröklődik, jujj, alkoholista leszel, jajajjjaj". Minden egyes alkalommal, amikor alkoholt látott nálam, hiába volt ez ritka alkalom.

Úgy éreztem magam, mint egy megbélyegzett alkoholista.

Azóta se lettem az, sőt, az érzékeny gyomrom miatt nem is tudok sokat inni. De ilyenekkel lehet szép falat felhúzni kamasz és szülő közé.

Lényeg a lényeg, olvasd el a belinkelt Zacher Gábor cikket. Neki ez a szakmája, több tíz éve droghasználókkal foglalkozik, nagyon is van rálátása a dologra.

2015. febr. 10. 07:36
 14/18 anonim ***** válasza:

"Elvégre ő még mindig az én pici lányom, és nem akarom hogy bármiféle tudatmódosítót használjon legyen az dohány alkohol vagy bármiféle kábítószer!"

Pedig alkoholt már biztos, hogy fogyasztott, mint minden 16 éves.

2015. febr. 10. 09:50
 15/18 anonim ***** válasza:

Jól mondja az egyik válaszoló, a kapudrog elméletet rég megdöntötték.

Tájékozódj egy kicsit, mielőtt vádolod szegény lányod

2015. febr. 10. 11:43
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Bob Marley a szeretetről, a békéről és az elfogadásról írt dalokat, de mire emlékszik mindenki? Hogy füvezett. Szép! Egyébként meg kamasz, ilyenkor olyan pálfordulásokat produkál az ember, hogy öröm nézni. Nem valószínű, hogy drogozna a lányod, inkább csak keresi önmagát.
2015. febr. 10. 22:38
 17/18 anonim ***** válasza:

Lehet csak olyan korban van, hogy jó a kedve, jól érzi magát, szerelmes.. ha nem kap annyi pénzt, vagy nem kér gyakran sokat, kizárt az ilyen. De ha nagyon akarod, tarthatsz neki egy "észrevettem milyen új stílusod lett, mesélnél erről valamit?" bár én ettől ha anyukám így bejött volna falnak mászok 16 évesen. Nekem is volt ilyen korszakom, sose füveztem.

Próbálj meg finoman közelíteni, vidd el vásárolni, kérd meg meséljen a stílusáról stb... nekem úgy volt könnyebb, ha vásárlás közben mondtam el, hogy ez azért nem tetszik már, mert nekem ez tetszik mert ez és ez miatt... (barátomnak tetszik, szerintem csajosabb, jobban ilik hozzám stb)

18L

2015. febr. 12. 16:22
 18/18 anonim ***** válasza:

Szerintem 16 évesen nem számít különlegességnek. Biztos fogsz még ilyeneket észlelni rajta. Beszélgess vele többett mostanában, érdeklődj a barátai, programjai után. És szerintem a drog témakörben is tájékozódhatsz egy kicsit. úgy olvasom hogy annyit tudsz róla hogy drog, azért annak is vannak fokozatai...

Még ha 1-2 füvescigit el is szívott életében, az sem a világ vége, persze én se örülnék neki ha a saját lányom ilyet tenne.

töltöttem egy hosszabb időt amszterdamban, ott minden 2. ember szívja, mégis le vannak csökkenve a bűnözések, börtönöket zárnak be, vidám az élet és nyugodt.

Tehát nem kell annyira kiakadni ezeket.

2015. febr. 12. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!