Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Nagyon félek hogy drog áll a...

Nagyon félek hogy drog áll a háttérben?

Figyelt kérdés
A 16 éves lányom az utobbi időben furcsán viselkedik.újjaban Bob Marley-t hallgat de folyamatosan, a zsebpenzéből is ehhez a kúltúrához kapcsolodó targyakat vett, a baráti társaságát is úgymond lecserélte és ahogy lattam sok raszta frizurás barátja lett. Mostanában sokat nevet, önfeledten jókedvű. Figyeltem a tüneteket de nem lattam vörösnek a szemét es nincs furcsa szaga a ruhájának. Multkor még a táskájába is beleneztem de nem talaltam semmit! Nagyon félek hogy esetleg a fű all ennek a hátterében es fogalmam sincs mi tévő legyek, ugyanis ha meggyanusítom elvesztem a bizalmát. Ti mit tennétek ebben a helyzetben?
2015. febr. 9. 00:48
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
85%
Nem lehet,hogy szerelmes?
2015. febr. 9. 01:17
 2/18 anonim ***** válasza:
81%

Hallgass vele Bob Marleyt :)

Én is szerettem, pedig nem lettem füves, és lány vagyok. Beszélgess vele, és ne félj. Lehet ez csak ilyen drog nélküli mizéria nála, így akar bevágódni egy társaságba, ilyen életérzésük van, de attól függetlenül nem biztos, hogy szívnak, szerintem ne ítélj hamar. Figyeld továbbra is a lányodat, de a bizalmába is férkőzz be! :) Ha vesz valamit, kérdezd meg kedvesen, hogy miért azt vette, beszélgessetek a barátairól, kérd hogy meséljen, nevess, ha vicceset mondd, és lazulj el mellette. Hidd el, lehet, hogy nincs is semmi baj, csak egy kedves szülő vagy és aggódsz! :)

(amúgy a mai "drogos", "züllött", "rossz" fiatalokat már nem a rasztaság alapján különböztetjük meg. Sok ismerősömnek van rasztahaja, mégsem füveznek, szerintem nyugodj meg :) )

2015. febr. 9. 01:47
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Tehát, akinek raszta a haja és szereti Bob Marley-t, az füvezik is? Kicsit sincsenek előítéleteid, ugye? Az pedig, hogy a tinilányod nem sírdogál otthon egyedül azt jelenti, hogy tuti drogozik, mert mosolyogni mert?? Mit tennék? Barátkoznék vele, ahogy eddig is tettem, és nem kutakodnék utána, mint valami kém. Ha annyira rossz a kapcsolatotok, hogy a táskájában kutatva kell rájönnöd, hogy szerelmes-e vagy drogozik, akkor nagyon nagy a baj, de a kapcsolatotokkal és nem a lányoddal! N31
2015. febr. 9. 07:00
 4/18 anonim ***** válasza:
91%

Beszélgess vele, egyetlen megelőzési vagy kezelési módszer a nyitott légkör otthon.

Keress rá az Indexen a Zacher Gáborral készített interjúra (max egy hete jelent meg, azt hiszem "Na és mit adott neked a cucc?" címmel), az ott leírtakkal maximálisan egyetértek.

Amúgy attól, hogy ez a stílus tetszik neki, messze nem biztos, hogy füvezik. De ha ki is próbálja, abban sem látok annyira vészes dolgot. Olyan ez, mint az alkohol. Lehet ritkán, mértékkel fogyasztani káros hosszútávú hatás nélkül és lehet alkoholistaként, kontrollvesztetten is hozzáállni. A baj akkor van, ha elveszik a kontroll. Egy-két füves cigitől nem lesz semmi baj.

2015. febr. 9. 08:40
 5/18 anonim ***** válasza:
82%
Nem hiszem, hogy füvezik, csak azért mert bob marleyt hallgat. Amúgy meg az alkohol sokkal károsabb, mint a fű.
2015. febr. 9. 16:54
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Az önfeledt jókedvűség nem hiszem hogy a fűtől lenne... Max a hatása alatt nevetsz, de az se önfeledt jókedv...:) Ráadásul észrevennéd, ahogy viselkedik, eléggé belassulna!! Ne aggódj nekem matekfakton van egy srác haverom, raszta, olyan cuccokban jár, olyan zenét is hallgat... A kultúrát szereti, és rasztafári vallással is szemezget, de sose füvezett!

Kettő nem kötelezi egymást... (Egyébként ha csak füvezik akkor se ilyedj meg, a fű nem erős drog, nem is tud komoly függőséget előidézni stb stb... Ha esetleg füvezne még nincs veszve semmi! A komolyabb drogoknál aggódj csak, itt még nincs baj! :) )

2015. febr. 9. 18:51
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Először is nem kéne a táskájában túrkálj.

Másrészt, nem mutat erre utaló tüneteket,akkor meg miért idegeskedsz?

Én meg rockzenét hallgatok, mégsem vagyok züllött, drogos, sátánista, igénytelen, meg kitudja még milyen sztereotípiák vannak.

Meg minek áll a fű a hátterében? Annak, hogy önfeledten jókedvű? Hogy Bob Marleyt hallgat??

Ha nincs semmi okod rá, ne csinálj magadnak problémát amin aggódhatsz.

Engem is gyanusítottak már zenei stílus alapján ostobaságokkal, és nagyon rosszul tud ám esni

20/L

2015. febr. 9. 19:57
 8/18 anonim ***** válasza:
79%
Hát nagyon nagy a baj... Kivégzéséről mihamarabb gondoskodj, kérlek. Nem akarom, hogy elmebeteg, aggresszív és életveszélyes füvesek nevessenek vagy csokit zabáljanak a gyerekek előtt az utcán!! Szörnyű!
2015. febr. 9. 21:48
 9/18 anonim ***** válasza:

Én se gondolnám hogy ezek a dolgok a drog miatt történnek. nem vagy egy kicsit paranoiás? egyébként olvastam már ezzel kapcsolatos könyvet. Egyetlen fontos mondatot jegyeztem meg belőle: Sok mindneki kíváncsi erre: Hogyan tudhatom meg a gyerekemről hogy drogozik? Kedves szülők! Sehogy!

Persze az kivétel ha drogtesztet készítesz, de egyébként sehogy. Szóval inkább próbálj vele őszinte kapcsolatot kialakítani, ezzel is csökkentve annak az esélyét hogy drogokhoz nyúljon a lány. Beszélgess vele a baráti társaságáról, érdeklődj hogy hogy érzi magát a bőrében.

2015. febr. 9. 23:04
 10/18 A kérdező kommentje:
Nos, először is köszönöm a sok választ/észrevételt/véleményt. Valóban lehet hogy paranoiás vagyok egy csöppet, de 16 év alatt csak kiismertem a gyermekem hogy miket szeret, milyen fajta és típusú emberekkel barátkozik, és hogy általánosságba milyen. És az utóbbi 1-2 hónapban mintha kicserélték volna. Sosem volt az a bőbeszédű, sokat mosolygós lány kiskorától kezdve, és megijedtem hogy ennek a hátterében valami más állhat. Nyilván jobb mintha heroinozna vagy mit tudom is én, de a marihuána kapudrog, félek hogy ha csinálja is elveszti a kontrollt. Mióta beütött nálunk ez a kamasz korszak tulajdonképpen sokkal makacsabb, önfejűbb és titokzatosabb lett. Szoktunk beszélgetni, nagyjából tudom mik történnek vele az átlagos hétköznapokban, de a "magánéletét" nem osztja meg velem, és hiába közeledek felé, érzem hogy ő nem lenne partner ebben. Mindenesetre én örülök hogy sokkal jobbkedvű és hogy nevet, de félek semmit sem tudok tenni az ellen hogy akár csak kipróbálja vagy tovább folytassa. Elvégre ő még mindig az én pici lányom, és nem akarom hogy bármiféle tudatmódosítót használjon legyen az dohány alkohol vagy bármiféle kábítószer! és nem állok úgy a témához hogy "csak" (!) marihuána, mert ugyanúgy roncsolja belülről, akárki akármit mond!
2015. febr. 10. 00:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!