Nagyon félek hogy drog áll a háttérben?
Hallgass vele Bob Marleyt :)
Én is szerettem, pedig nem lettem füves, és lány vagyok. Beszélgess vele, és ne félj. Lehet ez csak ilyen drog nélküli mizéria nála, így akar bevágódni egy társaságba, ilyen életérzésük van, de attól függetlenül nem biztos, hogy szívnak, szerintem ne ítélj hamar. Figyeld továbbra is a lányodat, de a bizalmába is férkőzz be! :) Ha vesz valamit, kérdezd meg kedvesen, hogy miért azt vette, beszélgessetek a barátairól, kérd hogy meséljen, nevess, ha vicceset mondd, és lazulj el mellette. Hidd el, lehet, hogy nincs is semmi baj, csak egy kedves szülő vagy és aggódsz! :)
(amúgy a mai "drogos", "züllött", "rossz" fiatalokat már nem a rasztaság alapján különböztetjük meg. Sok ismerősömnek van rasztahaja, mégsem füveznek, szerintem nyugodj meg :) )
Beszélgess vele, egyetlen megelőzési vagy kezelési módszer a nyitott légkör otthon.
Keress rá az Indexen a Zacher Gáborral készített interjúra (max egy hete jelent meg, azt hiszem "Na és mit adott neked a cucc?" címmel), az ott leírtakkal maximálisan egyetértek.
Amúgy attól, hogy ez a stílus tetszik neki, messze nem biztos, hogy füvezik. De ha ki is próbálja, abban sem látok annyira vészes dolgot. Olyan ez, mint az alkohol. Lehet ritkán, mértékkel fogyasztani káros hosszútávú hatás nélkül és lehet alkoholistaként, kontrollvesztetten is hozzáállni. A baj akkor van, ha elveszik a kontroll. Egy-két füves cigitől nem lesz semmi baj.
Az önfeledt jókedvűség nem hiszem hogy a fűtől lenne... Max a hatása alatt nevetsz, de az se önfeledt jókedv...:) Ráadásul észrevennéd, ahogy viselkedik, eléggé belassulna!! Ne aggódj nekem matekfakton van egy srác haverom, raszta, olyan cuccokban jár, olyan zenét is hallgat... A kultúrát szereti, és rasztafári vallással is szemezget, de sose füvezett!
Kettő nem kötelezi egymást... (Egyébként ha csak füvezik akkor se ilyedj meg, a fű nem erős drog, nem is tud komoly függőséget előidézni stb stb... Ha esetleg füvezne még nincs veszve semmi! A komolyabb drogoknál aggódj csak, itt még nincs baj! :) )
Először is nem kéne a táskájában túrkálj.
Másrészt, nem mutat erre utaló tüneteket,akkor meg miért idegeskedsz?
Én meg rockzenét hallgatok, mégsem vagyok züllött, drogos, sátánista, igénytelen, meg kitudja még milyen sztereotípiák vannak.
Meg minek áll a fű a hátterében? Annak, hogy önfeledten jókedvű? Hogy Bob Marleyt hallgat??
Ha nincs semmi okod rá, ne csinálj magadnak problémát amin aggódhatsz.
Engem is gyanusítottak már zenei stílus alapján ostobaságokkal, és nagyon rosszul tud ám esni
20/L
Én se gondolnám hogy ezek a dolgok a drog miatt történnek. nem vagy egy kicsit paranoiás? egyébként olvastam már ezzel kapcsolatos könyvet. Egyetlen fontos mondatot jegyeztem meg belőle: Sok mindneki kíváncsi erre: Hogyan tudhatom meg a gyerekemről hogy drogozik? Kedves szülők! Sehogy!
Persze az kivétel ha drogtesztet készítesz, de egyébként sehogy. Szóval inkább próbálj vele őszinte kapcsolatot kialakítani, ezzel is csökkentve annak az esélyét hogy drogokhoz nyúljon a lány. Beszélgess vele a baráti társaságáról, érdeklődj hogy hogy érzi magát a bőrében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!