Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek ha a lányom 11évese...

Mit tegyek ha a lányom 11évesen 60kg?

Figyelt kérdés

Nem eszik sokat,sőt még kevesebbet eszik mint a többi gyerek,1zsömlét csomagolok neki,ebédel közbe gyümölcsöt eszik majd 7 fele vacsorázik.Mitől fogyhatna?Aggódok az egészsége miatt.Nagyon duci.

Valami jó ötlet?

2010. febr. 10. 18:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Szerintem vizsgáltasd ki mindenképpen. Lehet hormonális, vagy pajzsmirigy, vagy lehetnek lelki okai is. Plusz esetleg egy dietetikus is segíthet a megfelelő étrenddel kapcsolatban.

11 évesen már megérti, hogy ez miért probléma és még időben van, hogy kamaszként ne okozzon neki lelki gondokat az alkata.

150cm-hez amúgy nem szabadna 45 kilónal sokkal többnek lennie...

2010. febr. 13. 21:54
 12/18 anonim ***** válasza:
Lehet csak izom...
2010. febr. 14. 10:34
 13/18 anonim ***** válasza:
58%
Nos valóban érdemes lenne elmenni orvoshoz.Ha nincs semmi baj,akkor az étkezésre kellene ügyelni jobban.Ne egyen sok csokoládét és édességet.Emellett egyszerre ne egyen túl sokat,hanem egyen reggelit,tízórait,ebédet,uzsonnát és vacsorát.Ez utóbbit pedig kb.6-kor tegye,hogy meg tudja emészteni,és persze sportoljon továbbra is.
2010. febr. 20. 15:41
 14/18 anonim ***** válasza:

Én is sokáig ilyesmi szinten voltam, bár én magasabb voltam, meg több kiló, ez nálam 12évesen tűnt szembe, anyukámat megkértem, hogy laborba kérjen beutalót, mert utána olvastam, hogy mi okozhatja az elhízást.

Minden eredményem tökéletes lett. viszont a családban voltak túlsúlyosak. 2009 júliustól elkezdtem keményen úszni, még jobban figyeltem hogy mit eszek, minden szabad időmben sportoltam,és most 2010-re lettem 160 cm és 74kg-ból 173cm és 60 kg, és a súlyom nagy része nem zsír, hanem izom. :)

Meg lehet ilyennel is próbálkozni, én ajánlom. :)

2010. márc. 5. 18:49
 15/18 anonim ***** válasza:

Ha genetikailag ilyen, akkor azzal nem lehet mit kezdeni. Nekem volt egy ilyen osztálytársam általánosban, még suli után is tartottuk a kapcsolatot. Sportolni utált, mert nem bírta, de azért próbálkozott. Tényleg nem evett sokat és nagyon szégyelte a testét.

Aztán főiskolára került és egy időre megszakadt a kapcsolatunk. Mikor megint találkoztunk csak 40 kiló volt, szörnyen nézett ki. Anorexiás lett, alig tudták helyrehozni, tápszert evett. Aztán újra duci lett, de legalább boldog. Mostmár elfogadja a testét.

2010. márc. 5. 18:53
 16/18 anonim ***** válasza:
többször kéne kevesebbet,és jó minőségűt enni.mondjuk reggeli:joghurt.tízórai:gyümölcssali.ebéd:natúr csirkemell zöldséggel uzsi:zöldségsali vacsi(legkésőbb 6!):sült hal.és mozgás,mozgás,mozgás!mehet futni,mondjuk heti kétszer,usziba:)meg azért vidd el egy viszgálatra.
2010. márc. 6. 20:47
 17/18 anonim ***** válasza:
0%

Azért kicsit gondolkozzunk már, mielőtt dobálózunk a pajzsmirigy meg hormonproblémákkal.

Egyrészről MÉG HA tényleg betegség van a háttérben a biológia törvényei nem változnak.

Plusz oldal: Bevitt tápanyagmennyiség

Minusz oldal: Elégetett energia

Olyan betegséget még nem találtak, amitől AKKOR IS hízna az ember, ha kevesebb tápanyagot visz be, mint amennyit elhasznál.

Ergo ha a lányka hízik, akkor

- Hazudik otthon és:

1., Zabál a suilba vagy a suli után dugiba

2., Nem csinál semmit a "röplabda edzésen"

Úgyhogy én az anyuka helyébe - azon felül, hogy egy kivizsgálás igazából nem kerül sokba - utánajárnék a gyereknek is, hogy a sport helyett nem-e McDonaldsban zabál a hájas barátnőivel sajtburgert meg fagyit...

2010. márc. 6. 23:33
 18/18 anonim ***** válasza:

Elsőként nekem is ez jutott eszembe, egy zsemle meg egy kis ebéd és az én tízkilós babám éhenhalna de legalábbis elsorvadna ennyitől. Nem véletlen mondják, hogy az elhízás betegség és ott kezdődik a gyógyulás ha beismerem, hogy én bizony sokat eszem.

Vagy valami betegség áll a háttérben akkor pedig ki kell vizsgáltatni.

2010. márc. 7. 02:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!