13 éves lányom vegetáriánus szeretne lenni (nagyon
szereti az állatokat). Hogy értessem meg vele, hogy ennyi
idősen nem egészséges? Fejlődik még.
11/48 A kérdező kommentje:
kedves 12 éves gyerek..lehet,hogy nincs azoknak a valakiknek visszamaradottságuk,mert szerncséjük van.de miután páromnak is nekem is sok ízületi problémánk van,és a lányom most fejlódik,veszélyes..2 év múlva már lehet hogy megengedném.ma is ebédre sült csirkét csináltam krumplival meg salátával,a csirkét nem volt hajlandó megenni..kiabálni meg nem szeretnék vele.
Én most vok 12,és 6 hónapja vok vega,és semmi bajom-.-"
2010. febr. 9. 15:03
2010. febr. 9. 15:04
14/48 A kérdező kommentje:
nemis aztmondtam hogy azonnal lesz bajod.késöbb
Szia! Ne értesd meg vele sehogy, ha az akar lenni akkor hagy legyen!
Én 8 évesen lettem vegetariánus, a szuleimnek semmi baja nem volt vele, tudták, hogy szeretem az állatokat.. és a mai napig az vagyok.. Nem tudom megérteni hogy tudják az emberek kétpofára enni szegény állatokat..:(
Hagy legyen vegetariánus, ne eroltesd rá a húst, inkább támogasd!
2010. febr. 9. 15:38
ez a baj hogy nem értik meg a vegák hogy az emberi szervezetnek SZÜKSÉGE VAN a húsra! oké! nem mondom hogy nincsen egészséges vega, DE akkor gyógyszert kell szednie az embernek hogy a szervezetébe jusson mindaz ami a húsban van. és a gyógyszer ha úgy nézzük meg műanyag... kell ez? legfeljebb 1 héten 1x - 2x eszik húst és kész! de teljesen nem lehet elhanyagolni!
2010. febr. 9. 22:32
17/48 Xavo válasza:
hát nem tudom mit tud a táplálkozásról a sok "nem vagyunk nyulak" jeligét kommentelők. neked nem tudom mi bajod lett, de biztos nem a vegetarianizmus okozta. ha céltudatosan táplálkozol nem lehet bajod belőle. húsban meg nincs semmi amit ne lehetne másban is megtalálni, méghogy fehérje nincs csak a húsban. ha tudod mit eszel és mi van benne, akkor csak egészséges lehetsz megfelelő mozgás mellett, szóval nyugodtan lehet ha nem akarod korlátozni, csak épp nézz utána, mielőtt elkezded etetni
2010. febr. 9. 22:46
Szerintem marha nagy hülyeség ez a vega dolog mert hiába lesz az,attól a kedves kis állatkái meghalnak.
De egyébként érdemes megnézni az ember fogazatát,nem redős zápfogaink vannak,ami elgondolkodtató.
De ha vega akar lenni akkor legyen az.Milyen butaság aki azt írta h akkor neadj neki mást enni.
Azt eszik amit szeretne.
2010. febr. 9. 23:23
Szerintem még várjatok vele! A hús tényleg nagyon fontos, és akár tetszik akár nem, ez így van!
Különben meg... azt az állatot azért tartják, hogy megegyük. Én is leítélem azt, ha valaki szőrmét hordd, de könyörgöm! Azt a tyúkot én etetem, és veszem, és vigyázok rá, és a végén természetesen meg is fogom enni.
2010. febr. 10. 20:54
Én is vega vagyok, már elég régóta. (Most 18 vagyok)Szintén az miatt, hogy az állatokat sajnálom. Vitatkozni lehetne órákig is arról, hogy jó-e vegának lenni, vagy csak magunknak okozunk rosszat. De szerintem ezt te is tudod, hisz ahogy írtad, te is sokáig mellőzted a húsevést. Próbálj megegyezni a lányoddal, hogy a fehérjebevitelt nem csökkentheti le ennyire. Ha a csirkét, meg társait nem is eszi meg, de egyen sok tojást, mert ugye a tojásevéssel nem bántja az állatot. :) Vagy tényleg olyan helyről szerezzétek be a csirkét, ahhol megfelelő körülmények közt tartják az állatot. Jah és egyen sok gyümölcsöt meg vitamint.
2010. febr. 11. 00:49
Kapcsolódó kérdések: