Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánus vagyok, mit...

Vegetáriánus vagyok, mit tegyek h egészséges legyek?

Figyelt kérdés
Tudom h így sok vitamint vesztek és ezért kérdezem h mit egyek milyen vitaminokat szedjek mert nem akarom h elrohadjanak a fogaim meg ilyenek.Mielőtt valaki felhozná h esetleg ha ennék húst,nem fogok mert pont azért nem eszem mert nem szeretem,állati eredetű ételeket szem.
2010. okt. 4. 20:07
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
hát pedig a fehérjét és a zsírokat nem ártana pótolni
2010. okt. 5. 08:54
 2/24 A kérdező kommentje:
De azt kérdeztem h valaki nem tud-e segíteni hogy mit egyek milyen vitaminokat szedjek.húst nem fogok enni.
2010. okt. 5. 12:50
 3/24 A kérdező kommentje:
Jah és 15/L vagyok,másfél éve vegetáriánus.
2010. okt. 5. 12:51
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha eszel tojást pl. nem lehet gond a fehérjével. Gondolom eszel tejtermékeket, mert vegát írtál és nem vegánt. Tej, sajt, stb.

Vitaminokkal meg nem értem, hogy lehetne gondod, ott a rengeteg zöldség, gyümölcs! Ne tablettákat szedj....

2010. okt. 5. 15:13
 5/24 anonim ***** válasza:
31%

Márpedig igenis egyél húst!!! :)))

Na jó, viccet félretéve - legnagyobb gond a vérszegénységgel lesz, ha még az állati eredetű élelmiszereket sem eszed meg, komoly vashiányos tüneteid lesznek.

Nyomelemeket pedig hiába szedsz, (béres csepp) akár mennyit, a vas beépütéséhez állati eredetű fehérjére van szükség.

És ez csak a jéghegy csúcsa, rengeteg más problémád is lehet, és ha ilyen szigorú vegetáriánus étrendet követsz, lessz is!!! A bogyók nem sokat segítenek, ez komplexebb dolog.

Ez egy komoly diéta, amit időszakosan, felnőtt embereknek írhat elő dietetikus szakember, indokolt esetben!

Gyerek... (na jó- fejlődésben lévő:)) korban óriási felelőtlenség részedről is, és a szüleid részéről is (gyakorlatilag kiskorú veszélyeztetése!), hogy e mellett döntöttél, ill. hogy ők hagyják.

További súlyosbító tényező, hogy ugye "leánygyermek" :) vagy, és a menstruációk alatt rengeteg vasat veszítessz, amit pótolni kell(ene). Fehérje nélkül viszont nem tud beépülni a szervezetbe.

Induljunk ki abból, hogy mindenképpen kell teljes értékű fehérje, a bogyók, cseppek nem segítenek. Próbálkozzál szójás dolgokkal, valamilyen tejtermékkel (napi 50 túrórudi :)) tojást valamilyen formában, esetleg valamilyen kevésbbé karakteres ízű (tengeri) hal...

Az ízlés egy érdekes, képlékeny dolog, légy nyitott az új ízekre. Sokkal egyszerűbb, és egészségesebb megoldás. Leszel te még terhes is, meg fogsz szoptatni is, ha most megfogadod a tanácsom, hálásan fogsz visszagondolni erre a válaszra :)

2010. okt. 5. 17:23
 6/24 anonim ***** válasza:
Akkor azt magyarázd el légy szíves, hogy miért javult nekem nagymértékben a vashiányom, mióta vega vagyok (8 éve). De erre komolyan kíváncsi vagyok.
2010. okt. 5. 17:33
 7/24 anonim ***** válasza:
Ha semmilyen teljes értékű fehérjét nem eszel (eszenciális aminosavak, írd a keresőbe, 1-2 nönényben is van) akkor ezt az állítást ... hogy is mondjam.. egyserűen nem hiszem el. Orvosi csoda :)
2010. okt. 5. 17:51
 8/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:),eszem halat és állati eredetű ételeket is eszem,de húst nem fogok,egyrészt mert már undorodom a hústól,másrészt és nekem nem jön be ez a dolog h megegyem az állatokat,főleg az miatt ahogy bánnak velük.
2010. okt. 5. 18:57
 9/24 anonim ***** válasza:
Nem vegán vagyok, tehát eszem.
2010. okt. 5. 19:48
 10/24 anonim ***** válasza:
A hal is hús amúgy... hiába van benne omega3, attól még hús. És aki húst eszik, nem vega.
2010. okt. 5. 19:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!