Vegetáriánus vagyok, mit tegyek h egészséges legyek?
Nekem is elmagyarázhatná valaki, hogy miért van az, hogy vegetáriánusként soha nem volt baj a vasammal, de előtte ezerrel vashiányos voltam. Ezt az orvosi csodát fejtse meg már nekem valaki!
Kérdező! Ha eszel halat, tejterméket és tojást akkor semmit nem kell pótolni. Különben azt még a SOTE-n is úgy tanítják, hogy az ember számára leghasznosabb fehérje a tojásban van és nem a húsban.
semi-vegetáriánusnak hívják azt. A semi azt jelenti latinul, hogy fél,félig. Mondjuk szerintem hülye elnevezés, mert valaki vagy vega, vagy mindenevő, és kész:D Attól, hogy válogat, milyen húst eszik meg (csirke és hal általában), az még nem vegetáriánus, hiszen a vegetarianizmus feltétele az, hogy NE egyen valaki húst. Szerintem e között a két dolog között elég furcsa a "félig" szó :D
Egyébként nem hiszem, hogy lenne bajod, ha sok tejterméket, zöldséget, gyümit eszel, meg hát, mint írtad, halat is, akkor meg végképp nem lesz hiánybetegséged, ne aggódj:)
Ha nem kívánod a húst, ne egyed! Ha kívánod a halat 3 havonta, akkor egyél 3 havonta halat? Teljesen mindegy, hogy hova kategorizálod be magadat, az a lényeg, hogy azt egyed, ami jól esik. Arra meg készülj fel, hogy mindig lesznek kedves emberek, akik piszkálnak, ha nem folyik a disznózsír a szád széléről. Meg kell tanulni lesz@rni őket, vitatkozni nem érdemes velük.
Különben nem feltétlenül attól leszel egészséges, ha nem eszel húst. Egyél sok zöldséget, gyümölcsöt és sportoljál legfőképpen!
Oké,köszönöm szépen:)
Most is vannak ilyen emberek akik piszkálnak,azt mondják h jaj miért nem eszem húst és hogy úgysem én ölöm meg azt az állatot meg hogy az állatok úgy is buták,igaz h a disznó intelligensebb mint a kutya....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!