Vegetáriánus vagyok, mit tegyek h egészséges legyek?
"Az állati aminosavak összetétele valóban különbözik a növényekétől, mégis több olyan zöldségfélét ismerünk, melyek mind a nyolcféle esszenciális aminosavat tartalmazzál. Abban az esetben, ha komplettálunk, azaz ha egy étkezésen belül társítjuk bizonyos módon növényi alapanyagokat, tökéletes értékű fehérjéket állíthatunk elő.
A fehérjekomplettálás jelenleg ismert útjai: egy étkezésen belül fogyasszunk együtt:
*gabonát és hüvelyes növényt, vagy
*gabonát és zöldséget, vagy
*zöldséget és hüvelyes növényt.
A húsok a B-vitamincsoport kivételével alig-alig tartalmaznak vitaminokat és kalciumot, és ezeket is kiválthatjuk a gabona fogyasztásával"
Az egyetlen vitamin, ami nagyon kevés növényben található meg, mégis létfontosságú a B12. Ez a szójababban (belőle készült élelmiszerekben), csíráztatott magvakban (isteniek :) ), és organikusan termesztett, azaz bio zöldségek, gyümölcsök héja alatt is megtalálható (ez nagy odafigyelést igényel).
Fehérjeforrás: szója-,zöld-,fejtettbab, borsó, kukorica, mandula, kesudió, napraforgómag, gomba, krumpli,lenmag, kókusz, banán, ...
lényeg, hogy kombinálj,ahogy azt a fenti idézetben is írtam (nagyon jó gabonák: kuszkusz, hajdina, bulgur, polenta)
És ne hagyd magad! :)
Köszönöm szépen:)
Nagyon sokat segíttettél ezzel:)
Egyébként kiderült hogy én vegetáriánus vércsoport vagyok aminek nincs szüksége semmilyen húsra de attól még próbálok vitaminban dús ételeket enni,sokat segítettél:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!