Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánus vagyok, mit...

Vegetáriánus vagyok, mit tegyek h egészséges legyek?

Figyelt kérdés
Tudom h így sok vitamint vesztek és ezért kérdezem h mit egyek milyen vitaminokat szedjek mert nem akarom h elrohadjanak a fogaim meg ilyenek.Mielőtt valaki felhozná h esetleg ha ennék húst,nem fogok mert pont azért nem eszem mert nem szeretem,állati eredetű ételeket szem.
2010. okt. 4. 20:07
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
A piszkálókkal kapcsolatban nekem csak az a taktika jött be, hogy nem magyarázkodom nekik. Egyszerűen csak közlöm velük, hogy én ezt így csinálom, így látom jónak és kész. Esetleg visszakérdezni, hogy "Te miért nem eszel spenótot, vagy tökfőzeléket, amikor az olyan egészséges?" A legmagasabbra azok dobják a labdát, akikről tudom hogy nem sportolnak és sok édességet és hizlaló dolgot esznek. Na ha ezek jönnek, a nem egészséges-dumával, akkor azonnal elkezdem elemezni az ő életmódjukat. Lényeg: ne magyarázkodj, ne Rólad kelljen beszélni, fordíts meg a dolgot, témázatok rajtuk. Vagy egyszerűen szögezd le, hogy Te így csinálod és kész, ne szóljanak bele!
2010. okt. 12. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos választ:)
2010. okt. 13. 14:01
 23/24 anonim ***** válasza:

"Az állati aminosavak összetétele valóban különbözik a növényekétől, mégis több olyan zöldségfélét ismerünk, melyek mind a nyolcféle esszenciális aminosavat tartalmazzál. Abban az esetben, ha komplettálunk, azaz ha egy étkezésen belül társítjuk bizonyos módon növényi alapanyagokat, tökéletes értékű fehérjéket állíthatunk elő.


A fehérjekomplettálás jelenleg ismert útjai: egy étkezésen belül fogyasszunk együtt:

*gabonát és hüvelyes növényt, vagy

*gabonát és zöldséget, vagy

*zöldséget és hüvelyes növényt.


A húsok a B-vitamincsoport kivételével alig-alig tartalmaznak vitaminokat és kalciumot, és ezeket is kiválthatjuk a gabona fogyasztásával"


Az egyetlen vitamin, ami nagyon kevés növényben található meg, mégis létfontosságú a B12. Ez a szójababban (belőle készült élelmiszerekben), csíráztatott magvakban (isteniek :) ), és organikusan termesztett, azaz bio zöldségek, gyümölcsök héja alatt is megtalálható (ez nagy odafigyelést igényel).



Fehérjeforrás: szója-,zöld-,fejtettbab, borsó, kukorica, mandula, kesudió, napraforgómag, gomba, krumpli,lenmag, kókusz, banán, ...

lényeg, hogy kombinálj,ahogy azt a fenti idézetben is írtam (nagyon jó gabonák: kuszkusz, hajdina, bulgur, polenta)


És ne hagyd magad! :)

2010. nov. 9. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen:)

Nagyon sokat segíttettél ezzel:)

Egyébként kiderült hogy én vegetáriánus vércsoport vagyok aminek nincs szüksége semmilyen húsra de attól még próbálok vitaminban dús ételeket enni,sokat segítettél:)

2010. nov. 10. 16:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!