Mit tegyek? Idegesít a lányom barátja
Nem magával a fiúval van bajom, hanem azzal, hogy szinte folyton előttem van. Pénteken itt aludt, szombaton egész nap együtt voltak a lányommal, nem itthon, de akkor is, tegnap is itt aludt, és még mindig itt van! A lányom is sokat van náluk, de engem kezd idegesíteni hogy ennyire nem bírnak leszakadni egymásról, egy iskolába járnak, találkoznak minden nap!!! Régen nagyon jó volt a viszonyunk a lányommal, a hétvégéink mindig közösen teltek (a férjem végigmelózza azt), most meg abból áll, hogy vagy egyedül vagyok itthon, vagy főzhetek egy másik gyerekre is.
Nem dobhatom ki, az nem lenne megoldás, próbáltam már beszélni a lányommal, hogy kicsit kevesebb együtt töltött idő is elég lenne, erre megkaptam hogy ne szóljak bele az életébe, és társai.
Nem tudom, mit tegyek, nagyon kezd zavarni a fiú.
43N, a lányom 17, a fiú 18 éves
Én abból indulok ki, hogy mi hárman vagyunk lánytestvérek, mindannyian "pasizós" korban vagyunk már. Ennek ellenére úgy lettünk nevelve, hogy a fiúk akkor jönnek át, amikor a szüleinknek is megfelel, megkérdezzük őket erről, és bármikor mondhatnak nemet, amin mi nem sértődünk meg. Lányodnak fel kellene ismernie azt, hogy nem körülötte forog a világ, és igen is tekintettel kell lenni azokra, akikkel egy házban élünk. Abszolút jogos kérés tőled, hogy a lányod barátja legyen nálatok kevesebbet, a lányod legyen vele kevesebbet, hiszen ezek alapján kb. minden idejét vele tölti, családi program vagy együtt töltött idő nem létezik már, te pedig folyamatosan kerülgetheted a fiút a saját házadban. Nálunk egyértelmű volt, hogy a szülőknek nem mindig kényelmes, ha a barátunk nálunk van.
Próbálj meg úgy beszélgetni a lányoddal, hogy felfogja, nem a kapcsolatuk ellen vagy, csak egyszerűen kényelmetlen számodra, hogy ennyire összenőttek.
4-es, akkor ez a mondat szerinted mit jelent?
"Régen nagyon jó volt a viszonyunk a lányommal, a hétvégéink mindig közösen teltek (a férjem végigmelózza azt), most meg abból áll, hogy vagy egyedül vagyok itthon, vagy főzhetek egy másik gyerekre is."
Egyébként amit írtam, abban az is benne van, hogy zavarja az otthonában a szülőt a gyereke párja.
Volt már barátja a lányomnak, és az a fiú alig volt nálunk. (Igaz, neki volt már külön lakása,mert idősebb volt)
És igen,zavar a fiú jelenléte is, de leginkább az hogy nincs életem a lányommal együtt.
"És igen,zavar a fiú jelenléte is, de leginkább az hogy nincs életem a lányommal együtt."
Nem akarlak elkeseríteni,de ez most már egyre inkább így lesz. Egy 17 éves lány már inkább a barátjával tölti az idejét mint az anyukájával,pár év és el is költözik. (legalábbis általában)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!