Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek? Idegesít a lányom...

Mit tegyek? Idegesít a lányom barátja

Figyelt kérdés

Nem magával a fiúval van bajom, hanem azzal, hogy szinte folyton előttem van. Pénteken itt aludt, szombaton egész nap együtt voltak a lányommal, nem itthon, de akkor is, tegnap is itt aludt, és még mindig itt van! A lányom is sokat van náluk, de engem kezd idegesíteni hogy ennyire nem bírnak leszakadni egymásról, egy iskolába járnak, találkoznak minden nap!!! Régen nagyon jó volt a viszonyunk a lányommal, a hétvégéink mindig közösen teltek (a férjem végigmelózza azt), most meg abból áll, hogy vagy egyedül vagyok itthon, vagy főzhetek egy másik gyerekre is.

Nem dobhatom ki, az nem lenne megoldás, próbáltam már beszélni a lányommal, hogy kicsit kevesebb együtt töltött idő is elég lenne, erre megkaptam hogy ne szóljak bele az életébe, és társai.

Nem tudom, mit tegyek, nagyon kezd zavarni a fiú.

43N, a lányom 17, a fiú 18 éves

2015. jan. 25. 12:50
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
63%
Semmit ne tegyél! Hagyd őket békén! Ha nem tetszik, hogy sokat vannak nálatok, akkor a lányod megy el. Az jobb lenne? Tényleg, ne szólj bele az életébe! N31
2015. jan. 25. 12:54
 2/16 anonim ***** válasza:
83%

Én abból indulok ki, hogy mi hárman vagyunk lánytestvérek, mindannyian "pasizós" korban vagyunk már. Ennek ellenére úgy lettünk nevelve, hogy a fiúk akkor jönnek át, amikor a szüleinknek is megfelel, megkérdezzük őket erről, és bármikor mondhatnak nemet, amin mi nem sértődünk meg. Lányodnak fel kellene ismernie azt, hogy nem körülötte forog a világ, és igen is tekintettel kell lenni azokra, akikkel egy házban élünk. Abszolút jogos kérés tőled, hogy a lányod barátja legyen nálatok kevesebbet, a lányod legyen vele kevesebbet, hiszen ezek alapján kb. minden idejét vele tölti, családi program vagy együtt töltött idő nem létezik már, te pedig folyamatosan kerülgetheted a fiút a saját házadban. Nálunk egyértelmű volt, hogy a szülőknek nem mindig kényelmes, ha a barátunk nálunk van.

Próbálj meg úgy beszélgetni a lányoddal, hogy felfogja, nem a kapcsolatuk ellen vagy, csak egyszerűen kényelmetlen számodra, hogy ennyire összenőttek.

2015. jan. 25. 13:15
 3/16 anonim ***** válasza:
56%
Kicsit féltékeny vagy, illetve tartasz attól, hogy elveszíted a lányodat. Békülj ki a gondolattal, hogy van már párja.
2015. jan. 25. 13:15
 4/16 anonim ***** válasza:
16%
2-es: ez nagyon szép, de itt egyetlen szó nem esik arról, hogy azért zavarja a nőt, mert a lányával akar lenni. A srác jelenléte zavarja az otthonában, nem az, hogy akármilyen közös időt elvenne tőlük. Olyan itt már régen nem volt, szerintem.
2015. jan. 25. 13:16
 5/16 anonim ***** válasza:
93%

4-es, akkor ez a mondat szerinted mit jelent?

"Régen nagyon jó volt a viszonyunk a lányommal, a hétvégéink mindig közösen teltek (a férjem végigmelózza azt), most meg abból áll, hogy vagy egyedül vagyok itthon, vagy főzhetek egy másik gyerekre is."

Egyébként amit írtam, abban az is benne van, hogy zavarja az otthonában a szülőt a gyereke párja.

2015. jan. 25. 13:23
 6/16 A kérdező kommentje:

Volt már barátja a lányomnak, és az a fiú alig volt nálunk. (Igaz, neki volt már külön lakása,mert idősebb volt)

És igen,zavar a fiú jelenléte is, de leginkább az hogy nincs életem a lányommal együtt.

2015. jan. 25. 13:49
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha próbálsz közös programot szervezni a lányoddal mit mond rá? Leráz? Barátnői vanank? Iskolán kívüli elfoglaltságok, hobbi, sport? Mert az elég nagy baj, ha semmi értelmes tevékenység nem foglalja le a barátján kívül. Én a helyedben nyugodtan elbeszélgetnék vele, hogy nem szabad elhanyagolni a többi tevékenységét, emberi kapcsolatát sem csak azért mert éppen barátja van, amiből adott esetben még több is lehet, viszont szülei, barátai nem változnak.
2015. jan. 25. 14:12
 8/16 piroska és a farkas ***** válasza:
77%
Most bocs mindenkitől aki nem ért egyet, de azt gondolom, hogy a közös programok hiányán túl engem pl az is zavarna, h egy végigdolgozott hét után lenne egy számomra szinte idegen ember a saját lakásomban, aki mellett én a saját otthonomban feszélyezetten érezném magam, figyelnem kéne rá, hogy reggel miben megyek ki a mosdoba, nem lehetne egy igazi felszabadult nagyvécézés, vagy mittudomén.... Abban egyetértek a lánnyal, h ebben a korban, és láne szerelmesen nyilván ők ketten fogják érezni, h mennyi időt szeretnének együtt tölteni, de egyrészt jo lenne, ha felismerné, h a fiún kívül még vannak szerettei, másrészt igen, én azt tartanám tisztességes megoldásnak,ha a kérdezővel egyeztetné, h na akkor ma igen, de holnap nem, mert hadd jusson már az ember levegőhöz a saját lakásában. Normális kamasznak ezen egyébként nem kéne megsértődnie, mint ahogy nem is azt kéne evidenciának vennie, hogy bármikor-bármeddig-bárki jöhet.
2015. jan. 25. 15:28
 9/16 anonim ***** válasza:
76%

"És igen,zavar a fiú jelenléte is, de leginkább az hogy nincs életem a lányommal együtt."

Nem akarlak elkeseríteni,de ez most már egyre inkább így lesz. Egy 17 éves lány már inkább a barátjával tölti az idejét mint az anyukájával,pár év és el is költözik. (legalábbis általában)

2015. jan. 25. 16:06
 10/16 anonim ***** válasza:
85%
Ne akarj ráakaszkodni a lányodra! Mostmár ez lesz,ameddig el nem költözik. De ha ennyire zavara,hozd fel neki a témát hogy azért egyszer-kétszer csináljatok közös programot!
2015. jan. 25. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!