Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ti mit csinálnátok ebben a...

Ti mit csinálnátok ebben a helyzetben? 14/f

Figyelt kérdés
Nemrég megismerkedtem egy lánnyal, akibe szerelmes lettem. Viszonozta az érzelmeimet, megadta a telefonszámát, találkoztunk párszor. Nagyon jól éreztem magam vele, ő az első lány, akivel jártam/járok. Mostanában kicsit kevés volt az önbizalmam, sokat stresszeltem a suli miatt, de ő mindig megnyugtatott, úgy általában nagyon jót tett nekem, hogy együtt vagyunk. A csóknál tovább nem mentünk, bőven ráér szerintem és szerinte is. Ma elárultam az anyukámnak, hogy járok egy lánnyal. Régebben mindig bíztatott, szó nem volt róla, hogy problémája lesz azzal, ha majd járok egy lánnyal. Erre most teljesen kiakadt... Elvette a telefonom, kitörölte a lány számát, megtiltotta, hogy találkozzunk. Nem hajlandó elmondani, hogy miért olyan nagy tragédia ez, csak azt mondogatja, hogy nem is tudja hogy jutott ilyesmi az eszembe. Miért lehet ez? Most lehet, hogy azt írjátok, hogy még fiatal vagyok, 2 nap alatt elfelejtem, de tényleg jót tett nekem, hogy megusmerkedtem ezzel a lánnyal, jobban éreztem magam a bőrömben, és most nagyon rossz, hogy anyu elvette ezt tőlem... Mit csináljak? Szerintetek jogos volt ez anyukámtól?

2015. jan. 14. 18:52
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
A barátnőm szülei abszolút elfogadták, egyszer már találkoztunk futólag, elvileg jó véleményen voltak rólam. Nem tudom, hogy ők mennyire tudnák meggyőzni anyukámat... Egyelőre nem sikerült elérni a barátnőmet.
2015. jan. 14. 19:55
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nem egyszerű a helyzeted.

Anyukád elfelejtette, hogy ő is volt ám fiatal... 😉 te vagy a kicsi fia aki ha kirepül ő egyedül marad...klasszikus eset.

Vagy beállsz mellé és nyelsz vagy kijátszod a háta mögött. Az ilyen személyiségtípussal teljesen felesleges szembe menni mert a "betonszilárd elveit" észérvekre sem fogja elengedni. Ha pár hónap/év múlva lebuksz hogy kijátszod max a szemébe lehet mondani, hogy ezért meg ezért tetted mert ellehetetlenítette a kapcsolatodat más emberekkel. Kvázi rákényszerít a hazugságra amivel a ti kapcsolatotokat teszi tönkre. Egy ennyi idős fiúnak meg kellene hallgatni a véleményét és az érveit és nem piros fejjel gőzölögve csapkodni olyan sérelmeket a fejedhez amihez semmi közöd.

Értelmes fiúnak tűnsz aki tán még jó tanuló is. Nincs gond a csók dologgal sem, próbálgatós időszak ez egy fiatal életébe! Kapkodni nyilván semmivel nem kell de amíg te is meg a lány is az ésszeűség határán bellül jól érzitek magatokat nem látnék kivetni valót a dologban (mondom ezt mint leendő szülő).

Sok szerencsét!! Ha szeretnéd mutasd meg ezt a kérdésedet anyukádnak az érkező válaszokkal! Mert írnak ide felnőtt emberek is akik átélték már ezeket...és még emlékeznek is rá...

2015. jan. 14. 20:12
 13/18 anonim válasza:
A szerelem nem korhoz kötött,én még ennyi sem voltam mikor életemben először és utoljára szerelmes lettem, bár egy oldalú volt de a 60-hoz közel is így érzem!Nekem is van két gyermekem soha nem volt ilyen problémánk mindig mindent meg beszéltünk, a gyerek kérdez, de ha a szülő nem partner akkor ne csodálkozzon ha egy idő után mással beszéli meg a gyermeke a gondjait.
2015. jan. 15. 17:17
 14/18 anonim ***** válasza:
Szia. Nincs igaza anyukadnak. Sztem csak feltekeny. Foleg hogy apud is elhagyta. Igy fel hogy teged is elveszit, csak azt nem veszi eszre, hogy pont ezzel a viselkedesevel taszit el magatol. Ha kedves lenne es megerto, akkor sokar ott lennetek a lannyal, de igy csak meg fogtok lepni. Ebben tuti biztos vagyok. Ha nem is ezzel a lannyal, de a besokalsz es esetleg mar dolgozol is tuti lelepsz. Igazabol szerintem is igaza van az elottem szoloknak, hogy eszervek nem fognak hatni anyudra. Majd rajon ha elveszitett. Sajnalom, hogy ilyen he;yzetbe hozott es nem is ertem, mert inkabb lanyokkal szoktak ezt csinalni. Sztem ha mar legalisan is lehet menj dolgozni es ha leerettsegiztel irany egy alberlet. Addig meg csajozz a hata mogott. Sajnalom.
2015. jan. 16. 18:29
 15/18 anonim ***** válasza:

Huh, hát nem irigyellek! Én is azt gondolom, hogy bepánikolt, hogy már nem sokáig leszel az ő kicsi fia, más is elkezd érdekelni. Nekem lányaim vannak, de ilyen esetben szerintem többet ér egy őszinte beszélgetés általában a kapcsolatokról. Amit anyukád csinált teljesen ésszerűtlen. Maga alatt vágja a fát, ha elveszíti a bizalmadat.

Próbálj vele nyugodtan beszélni, ha nem lehet, akkor én is azt mondom vessen magára.

2015. jan. 16. 19:22
 16/18 anonim ***** válasza:

Nagyon furcsa! Más anya örülne. meg kellene kérdezned tőle mi baja, mert sajnos mi nem fogjuk tudni kitalálni, ugyanis teljesen logikátlan amit tett. vagy ennyire őriz téged, riválist lát a lányban, vagy csalódott mert nem lettél meleg?

Mit csinálj: talalkozz a lánnyal tovabbra is csak ne kösd anyukád orrára egy ideig, és tudd me mi baja. De hogy egy anya ne örüljön hogy fiának aki már 14 éves, és jó eséllyel nemileg érett, hát nagyon nem normális. Esetleg még az jutott eszembe hogy ismeri a szüleit?

2015. jan. 17. 17:19
 17/18 anonim ***** válasza:

Elolvastam a többit.

pszichológus neked? mert 14 évesen van barátnőd? neki kéne

le kell szakadnod anyukádról, nem mindig azt csinálni amit ő mond. nem kell feltétlenül hazudozni, csak nem kell mindent elmondani neki

kezdj el biciklizni, úszni, könyvtárba járni

és közben találkozni a lánnyal

vannak haverjaid? velük is lóghatsz

suli után sem kell hazarohanni, és gondolom anyukád is dolgozik

ha lebuksz, és kiakad, mondd meg neki, hogy egy cseppet sem érdekel a véleménye, ez a te életed, es nem vagy a tulajdona. ne állj le vele veszekedni amikor hisztizik, hanem hagy ott

ha azt mondja költözz el,mondd hogy jó

és ne költözz el

legközelebb jöhetsz azzal, hogy vegyen neked lakást

egyébként meg beszélj apáddal, hogy te nem fogsz a lánnyal szakitani, és ha nagyon elmergesedik a helyzet otthon, hozzá tudsz e költözni

14 éves vagy, vedd kezedbe az életed irányítását, ne légy anyuci pici muja fia, mert azt veszed majd észre hogy 40 vagy és még mindig anyucival élsz

2015. jan. 17. 17:35
 18/18 anonim ***** válasza:

egyébként agresszívekre érdemes mindent ráhagyni, jó, igen, aztán csinalsz mindent tovább

majd megtanulod elengedni a füled mellett amit mond

sajnos eljött ez az időszak kezdesz felnőni, kár hogy anyukád belekényszerit ebbe, de sajnos ez van.

2015. jan. 17. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!