Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Engedjek kamasz lányomnak?

Engedjek kamasz lányomnak?

Figyelt kérdés
15 éves lányom már szinte követelőzik,hogy ő ajakpiercinget akar.Már majdnem egy éve mondogatja,először csak puhatolózott,de mostmár egyre jobban erőszakos.Azt mondja,hogy nem is kéri az engedélyemet,és majd akkor titokban megcsináltatja. Szerintem gusztustalan a piercing.Nem szeretném,ha neki ilyen lenne.
2010. febr. 5. 20:33
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem is csúnya, hülyén néz ki. Most ez van... Ez az én véleményem, és én nem engedném, szerintem csak divat. Ha már piercinget csináltatnák, akkor vagy köldök, vagy orr, de a köldök nem, mert a hasam nem deszka lapos, az orr meg... nem kell. És én 14 éves vagyok.
2010. febr. 10. 20:58
 22/39 anonim ***** válasza:
0%

Engem ezek állandóan a rabszolgaságra emlékeztetnek. Hogy a füledbe, az ajkadba, az orrodba, vagy máshová teszed, az mindegy.

Át lehet húzni rajta egy láncot...pórázon is lehet vezetni....

Azért, mert más hülye, neki nem kell hülyének lenni...

Úgyis meg fogják bánni ezeket. Azt szoktam mondani: el fogod mondani a gyerekednek, hogy ilyen korodban miket csináltál? Nem valószínű, mert a rossz példát nem akarod a gyerekednek továbbadni.

Az, hogy egypár szolid fülbevarója van egy lánynak, az ok.

2010. febr. 10. 21:03
 23/39 anonim ***** válasza:

Szia 18 éves kor alatt szülői engedély nélkül elvileg nem is csinálnak és ha jól tudom 16 éves kor alatt egyáltalán nem is bár ebben nem vagyok biztos!

Nekem köldök piercingem van most leszek 18 vasárnap és 17. szülinapomra mondtam anyunka hogy én ezt kérem de csak úgy hogyha én fizetem úgy engedte meg! én nem engedném meg a lányomnak hogy ajakpiercinget csináljon gyerek még 15 évesen és ilyenkor kell megfogni mert ha msot megengeded utána jön hogy még ezt meg azt akar és ha nem engeded meg teleszel a szemét mert már ezt is megengedted ezt mért nem

2010. febr. 12. 18:05
 24/39 anonim ***** válasza:

Nem kell dönteni helyette!

De világosítsd fel!

Tájékoztasd hogy általában ezek a vackok silány minőségű filléres fémekből készülnek és felszívódnak szép lassan a szervezetben aztán lerakódhatnak a csontokban, simán lehet tőle pár év alatt fémmérgezést kapni...

Pl én már találkoztam hajcsattal is ami ólomból készült!!

Továbbá hidegben kisebesedhet begyulladhat akár el is tájogosodhat akkor meg aztán szépen fog kinézni utána a forradás, illetve ha valamilyen veszekedésbe kerül ezt tépik ki először a szájából!!

Plusz ez csak az ő korosztályában menő ha egyáltalán az de ott az is nagy szám ha vki képes berúgni vagy elszívni egy szál cigit tyűűűhaaa...

Normális emberek körében szánalomkeltő az ilyen divatcsíraság...

Aztán ha így is kell neki akkor hordja.

22 F

2010. febr. 12. 18:27
 25/39 anonim ***** válasza:

Nekem sem tetszik az ajakpiercing. Furcsa, hogy miket akarnak az emberek! Ráadásul még fáj is!

Viszont lehet, hogy most még megtilthatod, de előfordulhat, hogy engedély nélkül fogja megcsináltatni. Ha nem, akkor eléri a 18 éves kort, és akkor teszi meg. Mindezek mellett a gyereknek saját ízlése van, és nem lehet mindent ráerőszakolni. A tiltott gyümölcs a legédesebb, valószínűleg ezért is vágyik rá. Sajnos nem fog mindent úgy csinálni, ahogy jónak látod. De tanulni fog a hibáiból.

Ennek ellenére akárhogyan is döntesz, egy alapos beszélgetés nem árt a lányoddal.

2010. febr. 12. 19:58
 26/39 anonim ***** válasza:
Nekem sem engedték meg hogy legyen orr piercingem.De 1x aput elcsaltam a Mammutba és ott levágtam a hisztit.. és megcsináltattam.A mamám ez miattt több mint 1 hétig nem szólt hozzám:/ am 14 évesen csináltattam és most 16 vagyok.
2010. febr. 12. 20:02
 27/39 anonim válasza:
Én 17 vagyok és 15 éves koromban volt ajak piercingem. Anyukám egyáltalán nem rajongott az ötletért de végül csak meggyőztem. Nem divatból akartam, hanem mert egyszerűen NEKEM tetszett. Kb. fél évig volt a számban, aztán ráuntam. Ma már én se tartom esztétikusnak, de azt sem mondom, hogy megbántam. Felesleges megtiltani. Ha nem valami egyházi iskolába jár, akkor manapság a tanárok már nem szólják meg a diákokat. Úgyis változni fog, mint minden tini, és ez csak egy ideiglenes hóbort. Baja nem lesz belőle :)
2010. febr. 12. 20:26
 28/39 anonim ***** válasza:

Baja maximum annyi lehet belőle, hogy megmarad a helye. Én ismerek olyat (fiú), ugyanez volt a dilemma, hogy legyen-e fülbevalója vagy sem. A szülők megengedték, és persze csak hóbort volt, ma már családapa, de ott van a nyoma. Csak annyi a különbség, hogy egy férfinál nem olyan nagy gáz, ha ott van a fülén egy kis heg, viszont egy fiatal nőnek a száján egy heg nem túl szép látvány. És lehet, hogy szerencséje lesz, és nyomtalanul eltűnik, de ezt előre nem lehet tudni. És mi van akkor, ha majd 25 évesen megkérdi tőled (heggel az arca közepén), hogy "Anya te ezt engedted? még csak 15 éves gyerek voltam, neked gondolni kellett volna erre..."...

Hát nem egyszerű.

Szurkolok, hogy jó megoldást találjatok!

2010. febr. 12. 20:38
 29/39 anonim ***** válasza:
Szia 18 éves kor alatt szülői engedély nélkül elvileg nem is csinálnak
2010. febr. 13. 10:02
 30/39 anonim ***** válasza:

Szia!18 éves lány vagyok!15 éves korom után anyukámtól névnapomra orr piercinget kaptam!Belövettük,sokáig szerettem volna aprócska karikát bele,nem engedte,megvettem magamnak,beraktam,ismerőseim tanácsára visszatértem a kicsi kövesre!

Most ugye 18 éves vagyok,tavasszal készítettem el az első tetoválásom,természetesen édesanyám engedélyével,megbeszéltük hogy neki mi az ami nem "b*szná a csőrét"és ami nekem is tetszik!Anyukámnak is van piercing az orrában,a lapockáján tetoválás!

Ettől nem kell elítélni egy szülőt sem,csak ő is kipróbálta,és nem ellenzi,és lám mivel engedve van nekünk(van egy bátyám is)nem csináljuk "orrba-szájba"összevissza a piercingeket és tetoválásokat!

Azt az oldalt is meglehet érteni amit te képviselsz,ajakban nekem sem tetszik.legyen egy lánynak sok fülbevalója egy fülében,egy ici-pici piercing orrban,köldökben,de túlzásokba ne essünk!!

2010. febr. 13. 12:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!