Miért nem értik meg a szülők, hogy nem a szociális élet helyett gépezünk?
Pl nekem is mondja mindig anyám, hogy ne gépezzek.
Ha suli van néha később jövök haza délután, illetve elmegyek havi 1-2szer a barátaimmal, de egyszerűen mást nem tudok csinálni. Edzek is, de amellett még mindig bőven van időm. Olvasni nem szeretek, házimunkába segédkezéshez meg béna vagyok.
Szóval, ha úgyis itt ülök a szobába miért ne gépeznék?
Nem úgy működik, hogy kimegyek és lespanolok az első 15 éves gyerekkel aki szembejön az utcán.
De miért gondoljátok, hogy a gépezés az egyből neten ismerkedés? Én a gép előtt csak a barátommal dumálok, meg ha online játszok akkor az aktuális csapattársaimmal, ami kommunikációnak a fele alapból csak káromkodás mindenkitől :DDD
Mellette van szociális életem, vannak barátaim. Viszont a való életben is volt olyan, akivel 2 évig haverok voltunk, majd megpróbált megerőszakolni, az emberek jó színészek, szóval hagyjuk már ezt hogy kit mennyire ismersz meg neten. :D
Az én szüleim sose értettek a számítógéphez, ellenben nem is nagyon tiltották.
Kezdj el sorozatokat, filmeket nézni! Apám tv-zik állandóan, elmagyaráztam, hogy én is ugyanazt csinálom, csak gépen, megértette.
Sajnos a szüleimnek nincs szociális életük, hiába nem gépeznek!!
21/L
Köszönöm a válaszokat. Amúgy így az utóbbi időben kicsit jobbra fordultak a dolgok, mert lett barátnőm meg többet járok el a barátaimmal. De ez még mindig kevés. Heti 4-szer/5-ször vagyok mással este 6-7ig. A hétvégéim még mindig uncsik kicsit.
Számítógépes játékokat szeretem, meg azokban találok sokkal jobb fej gyerekeket mint a valóságban. Chatelünk, meg ők is szoktak játszani hívni.
Sorozatot néha nézek, filmekből pedig megnéztem az összes 2014-est. Grafikai munka meg programozás nekem unalmas.
#22 Ez nagyon komoly és egyben figyelemfelkeltő is. Esetleg leírod a történetet. De természetesen senkitől nem várhatom, hogy kitálalja a magánéletét.
De miért a neten beszélsz velük, miért nem személyesen? Ezzel csak gátlásosabb leszel, és egy vadidegent sem fogsz tudni megszólítani, hogy megkérdezd mennyi az idő.
Egyébként meg tanulj előre, vagy tanulj többet! Biztosan nem vagy mindenből ötös!
Vad idegent nem is szoktak megszólítani. Egyedül az idősebbek. Ha már egyszer láttam a haverom haverját is szimpatikus akkor hozzászólok.
Csak bonyolultabb embernek tartom magam, ezért próbálkozásaim ellenére kevesebb emberrel találok közös témát.
Találkozni pedig senki nem akar attól, hogy játszunk hetente pár órát, nem is várok ilyet senkitől.
Egyébként én középsulis koromig nem mertem szólni az emberekhez. Egyáltalán. Kb ha órán a tanár kérdezett, neki válaszoltam. Középsuli vége fele nekiálltam játszani gépen, és mostanra tök jó a szociális életem, azóta vannak barátaim és pasim.
Hagyjuk már, hogy a gépezés miatt nem lesznek emberi kapcsolataink :D Nincs összefüggés, persze akkor ha az ember nem lesz teljesen függő, mert van olyan, de nem az az általános.
Kérdező, én írtam a majdnem megerőszakolós sztorit, ha tényleg érdekel akkor írj privit, szívesen elmesélem, csak az a kérdésnél már offtopic lenne :)
Lehet a sztereotípiák miatt is, amik szerint ha valaki ért a gépekhez az nyomi, meg aki játszik számítógépes vagy videójátékokkal az függő és nincs élete.
Mivel az ő idejükben nem volt még ilyen szinten használva a technológia ezért kevésbé toleránsak és megértőek ezzel kapcsolatban.
Ahogy idősödsz szerintem kevesebbet fognak majd b_sztatni miatta.
Kiskorunkban elvették a gépet, leszidtak és megbüntettek ha "túl sokáig" használtuk. Később már csak leszidtak. Most már nem őrjöngenek miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!