Miért nem értik meg a szülők, hogy nem a szociális élet helyett gépezünk?
Pl nekem is mondja mindig anyám, hogy ne gépezzek.
Ha suli van néha később jövök haza délután, illetve elmegyek havi 1-2szer a barátaimmal, de egyszerűen mást nem tudok csinálni. Edzek is, de amellett még mindig bőven van időm. Olvasni nem szeretek, házimunkába segédkezéshez meg béna vagyok.
Szóval, ha úgyis itt ülök a szobába miért ne gépeznék?
Nem úgy működik, hogy kimegyek és lespanolok az első 15 éves gyerekkel aki szembejön az utcán.
8# Majd igyekszem úgy megoldani az étkezést, hogy ne kelljen koszolni. 1-2 havonta egyszer meg egy takarítóval megoldható nem? Annyira nem drága.
9# Ezeket én is felfedeztem 10 éves koromra.
Esetleg megírnád kedves Miquel, hogy te mit csináltál? Lementél 8 évesen a játszótérre, felültél a libikóka másik oldalára és kialakítottál egy hosszú barátságot?
De tudok reagálni a valós élethelyzetekre, néha lehet pont a játékokból ötletet meríteni.
Igen.. a neten én is szeretek olvasni (és nem chatet). Múltkor letöltöttem egy könyvet, érdekelt is, eljutottam az 50. oldalig, de aztán teljesen megfeledkeztem róla. És annak ellenére, hogy tudom, hogy tetszett, most mégsem tölteném le újra és folytatnám.
20 vagyok, én sem értem, mi ez a kiakadás. Ki szoktam takarítani itthon, van hogy kaját is főzök, játszok kint a kutyáimmal.... majd bejövök és kockulok :D Ezt szeretem csinálni, én is elfogadom, ha másnak más a hobbija. Emellett szeretek olvasni is, de nincs mindig kedvem hozzá.
Ez is egy ugyanolyan hobbi, mint bármelyik másik, de mégis mindenki kiakad rajta :)
Pedig helyből egy előny: máshol nem tudom az angoltudásom használni, de neten sokat olvasok angolul, ha pedig játszok, akkor angolul beszélek a csapatommal.
Mellette vannak barátaim, és szociális életem is. De én pl éjjeli bagoly vagyok, éjfél előtt nem alszom el. Mit csináljak késő este? :D Naná hogy leülök játszani.
Nekem így jó, nem izgat, ha más szerint nem. :)
20/L
Tüneteid mellett, úgy látom értelmes vagy, annak tünsz, gondolkodsz.
Hasonló vagyok, mint te.
Nehezen olvasok, elkalandozok könyven is, gépen is talán. Középiskolában kellett volna többet csavarognom, majd napi 1-2 órában megtanulni a dolgokat, ehelyett itthon ültem, és tanulást imitáltam 4 órában.
Olvasás: mai napig nehezen megy, de van kedvenc műfajom, fantasy, sci-fi, meg mindenféle ilyesmi, és jót tesz az agynak tornásztatja. De nehéz, nagyon nehéz odafigyelni arra ami nem érdekel.
Kétféle embertípus van, van introvertált, befelé forduló, és extrovertált, aki kifelé fordul, könnyebben és szivesebben barátkozik. Ezzel kevés dolgot lehet tenni, odafigyelni lehet a tünetekre, lehet tudatosan erőltetni a szocializálódást, de jobbára elfogadni, alkalmazkodni tudsz, hogy ilyen vagy.
De ha gépezel, és ilyen sokat én egyet tudok javasolni.
Próbálj kevesebbet játszani, meg facezni, és inkább hasznosan próbáld tölteni a gépezést. Lehet ez programozás, rajzolás, 3D grafika (számítógépes játékok elemei), vagy fényképezz, filmezz hobbiból, amit aztán szintén számítógépen feldolgozhatsz, és azzal tanulsz is valamit.
Én most programozóként dolgozom, közepesen okos vagyok.
"Tanulj meg takarítani! Rakj rendet a szobádban!"
Inkább légy gazdag (vagy módosabb), és hívj takarítót, töltsed hasznosan az idődet. De testmozgásnak, agyi kikapcsolódásnak jó a takarítás, mosogatás is. Pihenteti az agyat. Alkotási, rendszerezési képességedet is fejleszti. De ne töltsd ezzel drága fiatal óráidat nap, mint nap.
Mert sok tini azt hiszi hogy internetem keresztül is meg lehet ismerni egy embert. Pl ha poénos szövegeket ír ki facebookra, meg felrak 2 vagány képet, azt mondod hogy biztos jó fej meg rendes. Miközbe ezek a dolgok nem a valóságot tükrözik. interneten keresztül mindenki olyannak adja magát, amilyennek akarja. Az igazi énüket csak személyes találkozás esetén láthatod.
Szerintem ezért
Mintha a való életben nem lehetne másnak mutatni magad, mint amilyen vagy :D
Amúgy a gépezés nem a facebookban merül ki. Nekem pl állandóan meg van nyitva, de csak azért hogy barátommal meg egy haverommal dumáljunk chaten, amúgy rá se nézek :D
személyes találkozáskor ÉRZED is hogy milyen az az ember. szimpatikus-e vagy sem, érzed a kisugárzását. Sajnos a virtuális világban ezek nincsenek jelen, mégis ítéljük az embereket, ki milyen.
Erre értettem.
Így az ember mint személyiség egyre jelentéktelenebbé válik, csak egy strigula lesz belőle. pl 19 vagyok vékony hosszú hajú ötös tanuló. És akkor azt hiszed hogy csini meg okos, de attól az érzelmi intelligenciája lehet hiányos.
Szerintem ez a baj az internettel, most csak egy példát mondtam, hogy nem a valóságot tükrözi.
A szülőknek is ez lehet a bajuk, és nekem is
19L vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!