Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamaszfiúk és lányok ti...

Kamaszfiúk és lányok ti hogyan szeretitek tanulni az irodalmat? Azonkívül hogy sehogy? Vagy ha azt mondjátok sehogy akkor indokoljátok is meg, miért haszontalan ez a tárgy.

Figyelt kérdés
2014. dec. 16. 20:26
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Azért gyűlölöd, mert nem tárultak fel a kapuk, ajtók előtted. Egy vers ezerféle csodát rejthet ha arra érzékeny a befogadó vagy hasonló lélektani állapoton megy keresztül és ekkor felold(hat)ja a benne rejlő letapadt feszültségeket. Felszínre kerülnek a lélek mélyebb rétegei, az addig rejtve maradt titkok.

Az új médiumok megjelenése egyértelmű hatása az olvasás és a kultúra perifériára szorulásában.

Nem teljesen idetartozó tényező ugyan, de ha valaki rombolni szeretné a termet vagy a másiknak esik késsel (bizony iskolákban ilyen is előfordul) onnantól kezdve nincs miről beszélni. Amíg egymást mocskolják, lenézik addig elég nehéz irodalomtanításról beszélni és valakinek is felkelteni az érdeklődését.

2014. dec. 18. 23:22
 22/30 anonim ***** válasza:

Biztos vagyok benne, hogy tőled már olvastam kérdést.

Imádom az irodalmat a töri mellett a kedvenc tantárgyam, itthon is rengeteget olvasok, valószínűleg azért mert ezt láttam itthon a szüleimtől.

Nem kell általánosítani.

18/L

2014. dec. 19. 16:28
 23/30 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszoló!

Ennyire könnyen körvonalazható a stílusom az itt leírtak alapján? Szoktam valóban itt lenni és kiposztolni kérdéseket.

2014. dec. 19. 16:53
 24/30 anonim ***** válasza:
sehogy. És tényleg sehogy, sose tanulok irodalmat, néha verselemzésnél berajzolok meg behúzok pár értelmes infót, azt majd leírom, vagy ha esszét kell írni belőle, akkor olvasok egyet a neten és kb ennyi volt. ígyis tudok 3masra teljesíteni, de az sem érdekel ha kettes lennék, annyira nem érdekel,hogy szavakba nem tudom foglalni :D
2014. dec. 20. 20:56
 25/30 anonim ***** válasza:
Hát, úgy biztos nem, ahogy az én irodalomtanárom tanít. Konkrétan abból áll az óra, hogy ő mondja a magáét, ráadásul tök összevissza, mi meg gyakorlatilag ha akarunk, ha nem bealszunk a tizedik perc után. Jobb lenne, ha legalább egy kicsit interaktívabb lenne az óra, mondjuk kérdezne, vagy tudom is én.
2014. dec. 22. 22:53
 26/30 A kérdező kommentje:
Igazad van, de sajnos van aki még az interaktivitásra sem képes amikor meglátja a tanár karakterét és esetleg pillanatok alatt kifürkészi a másik milyen jellem.
2014. dec. 22. 23:10
 27/30 anonim válasza:
Számomra az irodalom mese. Játszva olvasok, elemzek, beszélek róla. Imádom. Anyukám magyartanár, a magyar pedig a mindenem.
2014. dec. 23. 18:21
 28/30 anonim ***** válasza:
Nekem az volt a kedvenc tantárgyam. A tanárunk elég jól tanította, attól függetlenül, hogy nem volt valami szigorú, és általában max. ketten figyeltünk, a többieket nem érdekelte. Szerintem a legjobb az volt, hogy a tanárunk filozófia tanár is volt egyben, így mindig az adott kor filozófiai, társadalmi hátterét is elmondta, a műveket is így értelmeztük. Én verset elemezni is szerettem, mert nem arról szól, amit kifogásolni szoktak benne, hogy "de nem is biztos, hogy erre gondolt a költő". Ha ismerjük az adott költő életrajzát, stílusát, a korszakot amiben élt, valamint a költői eszközöket, akkor nagyon is könnyen lehet elemezni. Persze, van bizonyos szintű szabadság, és van olyan mű, amit többféleképpen lehet értelmezni, de bármibe bármit belelátni nem lehet. Szerintem az irodalom egy nagyon logikus tantárgy, ha átfogóan nézi az ember.
2015. jan. 2. 12:58
 29/30 A kérdező kommentje:
Ez fantasztikus és nagyon örülök, hogy van még ilyen tanár, valamint befogadóközönség. De. Amikor a kisebbség (ma már nem annyira) pofátlankodik a tanárral az minden határon túlmegy. Egyrészt. Másrészt tanúja voltam amikor az óra fele azzal telt el, hogy a tanárt kérdezték miért nem bulizik és iszik. Így beszélünk irodalomoktatásról?
2015. jan. 3. 19:27
 30/30 anonim ***** válasza:
53%

Van 1 jó része:amikor valaki(aki nem én vagyok) felel én pedig pihenhetek. És az indok, hogy miért haszontalan:

Nézzük át miből áll az amiből áll:

-Költők/írók életrajza

-Versek(tanulás, elemzés)

-Olvasónapló(8 év alatt 2 kötelező volt amire azt mondtam:"Ez jó lett volna ha nem lett volna kötelező/nem olvastam volna már rongyosra pár évvel ezelőtt"

És akkor most nézzük át mi kell ahhoz, hogy megéljünk:

-Pénz

-Ismerősök

ÉS azt hogy mi kell a boldog élethez:

-Szerető család(feleség/férj opcionálisan gyerekek)

-Olyan lakhely ahol a fönt említett család elfér

-Olyan munka amit az ember élvez de jól fizet

-Barátok

És akkor most nézzük meg hol kell ehhez az irodalom:

-

-

-

Most már érted?

2015. febr. 23. 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!