5-éves a lányom, szépen lassan felvilágositottam a körülöttönk lévö bacikrol. Most hetek óta sirdogál fél amikor a szájához ér egy tárgy, vagy ha a kezével megérint valamit majd a száját. Mit tegyek?
Hàt vmit rosszil csinàltàl az tuti....
Kérd ki gyermek pszihologus tanåcsàt h hogyan tudod rendbe hozni.
Felesleges volt ezzel rémisztgetned a gyereket!
Ha a földről akar valamit felvenni és megenni, akkor elég annyit mondani, hogy az piszkos. De akkor sem lett volna semmi baja, ha megeszi. Mi gyerekkorunkban a homokot ettük, és azon vitatkoztunk, hogy szárazon vagy vizesen jobb.
A túlzott higiénia többet árt, mint használ.A
Arra sajnos nincs ötletem, hogy a félelmét hogyan oszlasd el.
Azért pszichológushoz vinni emiatt finoman szólva is túlzás (elsőnek).
Nálunk is volt ilyen, hogy valamit olyan jól sikerült elmagyarázni a gyereknek, hogy átesestt a szitu a ló másik oldalára. Nincs ezzel baj, meg kell beszélni újra.
Ha otthon nem sír, csak az oviban, akkor esetleg beszélj az óvónénikkel, nem tudom milyen a viszony, de megkérheted őket, hogy segítsék át a lányodat ezen a gondon, legyenek vele türelmesek. Szerintem el fogja hagyni, túllép ezen majd.
Szerintem te jól csináltad, más szülő is ugyanezt mondja a gyerekének, ha leesett kaját eszik meg, beteg lesz, nincs ezzel gond. Csak a kislányod vérkomolyan veszi ezt, ami szintén nem baj, csak most beszélni kell vele újra :)
4esnek.....olvasd el még1x h mit irtam mielőtt reagálsz rá.
Kérje ki a tanácsát nem cibálja el a gyereket......
Jól olvastam, amit írtál első.
Felesleges még csak a tanácsot is kikérni szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!