Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamaszfiúk és lányok ti...

Kamaszfiúk és lányok ti hogyan szeretitek tanulni az irodalmat? Azonkívül hogy sehogy? Vagy ha azt mondjátok sehogy akkor indokoljátok is meg, miért haszontalan ez a tárgy.

Figyelt kérdés
2014. dec. 16. 20:26
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

A mi tanárunk tök jó, sokszor beszélgetünk az adott műről, nem csak szárazon lediktálja. A verseket annyira nem szeretem, bár ha csak olvasni kell, azzal ki vagyok békülve. A verselemzést nagyon utálom, nem is vagyok jó belőle. Viszont a regényeket nagyon szeretem, pláne, ha nem valami nagyon elvont filozófiai mű, hanem azért "emberbarátabb". :D Amúgy is falom a könyveket, nem oszt, nem szoroz, ha párat elolvasok kötelességből is.

16/L

2014. dec. 17. 16:06
 12/30 anonim válasza:
100%

En mar kikerultem a kozepiskolabol. En azt sosem szerettem, ha a tanar lediktalta, hogy mirol szol a mu, mert szerintem az fontosabb, hogy en mit kepzelek bele. Tehat ha valaki meg tudja magyarazni, hogy neki miert az jut arrol a versszakrol eszebe, az szerintem ugyanannyira jo. Csak sajnos a tanarok azt szeretik visszahallani, amit ok mondanak, mas dolog egyaltalan nem jo.

Az oneletrajzokat a legjobban tenyleg a szaftosabb dolgokkal lehetnr feldobni. Az en tanarom mindig mondta, hogy ki kivel kavart :D En meg azt sajnalom, hogy kortars koltokrol nem tanulunk, vagy csak alig.

Attol fuggetlenul, hogy nem igazan volt jo tanarom, a mai napig eljarok slam poetry-kre. Bar az inkabb eloadi mufaj picit.

2014. dec. 17. 17:56
 13/30 anonim ***** válasza:

az zavar az irodalomban, hogy pl ha egy verselemzés, akkor azt követelik amit lediktáltak az adott műről, ahelyett hogy mindenki magának elemezné a verset, hiszen nem mindenki ugyanazt értelmezi az adott műről, mint amit a tanár mond. Sokkal fontosabb lenne a személyes vélemény.

A rossz magaviselet az a tisztelet hiánya.

2014. dec. 17. 18:49
 14/30 anonim ***** válasza:

Szia.Sajnos iszonyúan rossz a tanárom,nem tud magyarázni,fegyelmezni,próbálok odafigyelni,de nem sok sikerrel járok,így inkább olvasgatok,tanulok más órákra.Viszont a magyar egy érettségi tantárgy,ezért kéne,hogy legyen valami fogalmam róla,így jegyzeteket készítek a tankönyv alapján és azt megtanulom a dogákra.Ez viszont nem egy egyszerű feladat számomra,mivel nem köt le,unalmasnak tartom.Olvasni imádok,de az irodalom valahogy nem jön be nekem.:)

16/L

2014. dec. 17. 18:55
 15/30 anonim ***** válasza:

En szemely szerint imadom az irodalmat. Kedvenceim a versek,de barmilyen muvet tudok elvezni.

A tanarunk viszont borzalmas,utalom. Ha peldaul eletrajzot tanit,bemagoltat par evszamot,es ennyi. Sehol egy erdekes sztori,amivel felkelthetne az erdeklodest. Az alkotasokrol elmondja a velemenyet,utana azt keri szamon. Nem egyszer vesztunk mar ossze azon,hogy nekem mast jelent egy koltemeny/novella/stb. Szerintem az irodalomnak,mint tantargy az egyik alappillere az lenne,hogy sajat velemenyeket,gondolatokat fogalmazzunk meg,nem az,hogy a tanar ertelmezeset tanuljuk meg.

Szerintem azzal lehetne erdekesebbe tenni,ha az orak kicsit oldottabbak lennenek. Konnyebben fel lehet dolgozni egy muvet,ha az osztaly es a tanar egyutt beszelgetnek rola,mintha csak magolnank. Az eletrajzokrol is tanulhatnank bovebben,hiszen nehany koltonek,ironak kifejezetten erdekes elete volt. Illetve a modern szerzoket en is hianyolom a tananyagbol.

Az en velemenyem szerint nagyon szep es erdekes tantargy az irodalom,annyira sajnalom,hogy ez a tanar kb rajtam kivul mindenkivel megutaltatta:(

2014. dec. 18. 07:21
 16/30 anonim ***** válasza:
En sem szoktam ra tanulni, de en sem azert, mert esetleg haszontalannak tartanam. Szerintem erdekes, es szep tantargy, de ha odafigyelek oran, akkor megjegyzem, amit a tanar mond, max temazarok elott szoktam egyszer elolvasni a jegyzeteimet, es igy is otos vagyok belole.
2014. dec. 18. 11:37
 17/30 anonim ***** válasza:
Én nagyon szerettem az irodalmat a középiskolában, fantasztikus tanárom volt. Volt egy könyv Így szerettek ők asszem ez a címe, na ebből mindig olvasott fel nekünk, hogy kicsit jobban megismerjük az adott írót. A tanárnővel mindig úgy csináltuk a verselemzéseket, hogy először nekünk kellett róla beszélni arról, hogy mit gondolunk róla. Szerintem ez sokat segített abban, hogy magunktól tudjunk véleményt nyilvánítani az adott műről, illetve így sokkal jobban rögzültek a dolgok.
2014. dec. 18. 16:00
 18/30 anonim ***** válasza:

Sehogy nem szoktam tanulni azokat a dolgokat, amik nem érdekelnek.

Az irodalomhoz mondjuk pont értek, szeretek olvasni is és tájékozott vagyok néhány ahhoz kapcsolódó területen. Ha valamit nagyon tanulni kell, akkor keresek róla valami szöveget a neten, a kötelezőket pedig megkeresem rövidítetten. Párszor elolvasom és akkor már tudok róla írni/beszélni.

2014. dec. 18. 17:31
 19/30 anonim ***** válasza:

Olvasni imádok.

Az irodalmat gyűlölöm mint órát. Nem szeretem, hogy minden hülyeséget belemagyaráznak egy versbe/könyvbe, tök szárazon ledarálják, aztán bemagolod és leírod + mindenféle hülye rizsázás, hogy meg legyen a 3 oldalas esszé egy olyan dologról amiről 1-2 lehet max írni.

2014. dec. 18. 19:24
 20/30 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy ennyi pozitív visszacsatolást kaptam tőletek. Abban a korban amikor korhadni látszik minden és az írott kultúra iránt szinte alig van igény akkor felcsillan egy parányi reménysugár, ami megmentheti a könyveket a pusztulástól és a világot, az embereket az emocionális, kulturális, mentális és morális nihiltől.

A könyveket egyértelműen azért írták, hogy elgondolkodjunk róluk, és reflektáljon a kor valóságára, égető társadalmi problémákra. Szerelmi viszonyok, filozofikus elmélyültség, szeretet, vágy ezek mind gyönyörű dolgok és segít átjutni bizonyos nehézségeken.

Való igaz a személyes gondolatokra, élményekre van mindmáig a legnagyobb szükség, ezért kell a diákokat önálló véleménykifejtésre késztetni, beszélgetni velük, interaktív órákat tartani.

A jelen a múlt vagy a múlt jelen, amelyek folytonos kölcsönhatásban vannak egymással. Valamit megírtak 1000 éve és az üzenet átkiabál a túlpartól idáig.

Az megint más kérdés, hogy egyházi iskolák között akad olyan, amelyik tiltja bármilyen könyv olvasását, mivel közeleg a világvége szerintük. (már jó régen ezt mondják).

Összességében megerősített abban a hitemben, hogy szükségesek a könyvek.

2014. dec. 18. 22:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!