Kamaszok ti mit képzeltek magatokról, amikor azt mondjátok, hogy azért mert valaki egy csoportból ír egy verset azt kiközösítitek, mert ezáltal szerintetek lefelé húzza a csoportot?
Tudod ez annyira jellemző. Világfájdalmas kamaszok, akik titokban szeretnének sok pasit és bulit és részeg kalandokat, de nincs hozzá elég barátjuk/bátorságuk. Így aztán meg nem értett, lázadó, interneten névtelenül fröcsögő művészlélekként viselkednek, akik erkölcsi piedesztálról szemlélik a "hanyatló fiatalságot" és erőltetetten másnak akarnak tűnni, lenézve a többieket. Persze mindenki alacsonyabb rendű és értéktelenebb mint ők, mert csak így tettethetnek magabiztosságot, hiszen összeomlana az általánosításokra épített, sarkított, fekete-fehér világuk, ha elismernék a tehetséges, intelligens és mégis szabados, népszerű kamaszok létét. Az önbizalomhiányukat lenézéssel kompenzáló kamaszok aztán önmagukat hergelik és bekerülnek egy végtelen spirálba, minél jobban elzárkóznak a többiektől, egyre jobban ki lesznek közösítve és ezzel egyre több indokot kreálnak maguknak az elzárkózásra. És hiába nézik le a többieket, mégis foglalkoznak velük, mert hozzájuk képest tartják magukat jobbnak, hozzájuk képest értékesek, és mindig szükségük is lesz erre, mert nem elég bátrak ahhoz hogy felvállalják magukat.
Ha tényleg ennyivel jobb vagy a környezetednél, sok szeretettel tudom ajánlani a "lesz*rom-terápiát", vagy a "foglalkozz a saját dolgoddal-módszert". Hidd el, hatékony.
Teljesen mindegy,hogy magadrol irsz-e,vagy sem,a te stilusod is rettenetes.
Miert allsz nekunk,ismeretleneknek mas emberek viselkedese miatt? Mi az,hogy "mit kepzelunk magunkrol",meg,hogy "hogy tudunk ilyen ferden gondolkodni"? Vegyel vissza.
"Miert nem tudtok annak orulni,ha valaki tobb nalatok?" Mert te talan orulsz annak,ha valaki felulmul teged? Hm? Lehet,hogy az irigyseg beszel a szoban forgo szemely utaloibol,lehet,hogy nem.
Ilyen hozzaallassal es stilussal ne csodalkozz,ha teged sem fognak szivelni a vegen. Nyugodtan nekem allhatsz,akar privatban is,nem igazan erdekel.;)
Tudod,undorító vagy.Nézz magadba.Nem nyitok vitát mert előttem már kifejtették gyönyörűen,hogy mit gondolok.Majd felnősz,addig alázd saját magadat amiért ezek a szánalmas idióta kamaszok akik természetesen kisebbrendűek mint te,MERT HÁT MINDENKI AZ AKI NEM TE VAGY mégis jobbak nálad.
Remélem érted melyik része a szarkazmus.
Igen,szállj le a magas lóról
túl sokat képzelsz magadról.
Csak egy nagy baj van. Felfordul a gyomron azoktól, akik lejárnak bulizni, lerészegedni és férfiakat vagy adott esetben lányokat szednek fel. Persze, hogy világfájdalom, amikor látom azt a gyűlölködést, ami körülöttem folyik. Jobb néha elzárkózni, elhatárolódni az ilyen dolgoktól szerintem is, ezért tudok beleérezni a hasonló sorsú emberek emocionális instabilitásába. Kamasz koromban én sem fogyasztottam semmilyen alkoholt, nem jártam bulikba, nem voltak barátaim, sem barátnőm. Felvetődik bennem a kérdés: inkább sodródsz az árral és belenyugodsz a szemétbe és mocsokba vagy saját, egyéni életet alakítasz ki? Az nem teljesen mindegy, hogy szocializálttá válsz-e vagy sem? A barátaid és a közösség megpróbálják rád erőltetni a saját akaratukat. Vagy behódolsz, fellázadsz, vagy kiválsz és "Túl a sok sok álmon, lázadó könyörtelen harcon sorsom tisztán látom, amíg létezem a magam útját járom." (Ossian). Ez minden magányos és útkereső himnusza is lehetne. Az már más kérdés, hogy a mai kor simulékony. Még mielőtt bárki is leírná, hogy pont egy rock dalból idéztem, ami sokak szerint magával viszi azt, hogy valaki igyon, tudatmódosító szereket fogyasszon akkor az én válaszom határozott nem, mivel az ember a művészethez vonzódik és nem az életmódhoz. Koncertekre is egyedül jártam és utána mentem haza. Ezért érzek hasonló mentalitású emberekkel sorsközösséget vagy egyfajta összetartó kapcsot. Nem az a fontos akik vagyunk, hanem az, hogy másoknak megfelelően éljünk, előírások szerint? Legyünk szubmisszívak az idegen konceptumok irányában is vagy ignoráljuk a körülöttünk zajló másfajta, nem egyértelműen sztereotípi viselkedésmintákat?
Zúdulnak ránk minden oldalról a negatív impulzusok. Ezt hogyan tudjuk elfogadni? Gyűlöletkeltés, egymás támadása és ehhez képest kamasznak vagyok minősítve, aki tele van világfájdalommal. Nem szabad talán elszomorodni azon, amivel nap mint nap szembesülünk? Nem mellesleg elég sok pedagógus ismerősöm van, aki az iskolában történek hatására arra kényszerül, hogy gyógyszereket szedjen. Akkor ők is kamaszok, mert nem tudnak befogadni másfajta nézeteket?
"Te talán örülsz annak ha más felülmúl téged?" Szerintem el kell fogadni, hogy vannak nálunk több, jobb emberek. Miért lenne baj, ha más felülmúl engem? Nagyon is sokan. Ha nem múlna felül, akkor hogyan létezne tudomány és mindenféle művészetek?
Egyáltalán nem tartom magam a világ közepének, sőt bizonyos dolgokban vagy tantárgyakban más sokkal jobb nálam. Éppen más egocentrikus amikor azt mondja, hogy ő tudja a legjobban ezt és ezt. Én ilyet nem jelentettem ki soha magamról és nem is fogok. Azt viszont igenis ferde gondolkodásnak tartom amikor valaki éppen azt nézi le, aki felfelé emel egy osztályközösséget. Akik minősíthetetlenül szidnak pedagógusokat és törnek-zúznak azokat miért is ne szidjam?
Felfordul a gyomrod attol,ha valaki elmegy bulizni? Komolyan,keress baratokat. Neha ki is kell kapcsolodni,kiengedni a faradt gozt...
Egyebkent,egy apro kerdes. Ha az adott szemely nincs nagyra magaval,honnan tudta meg ennyi ember,hogy verseket ir? En szemely szerint szabadidomben szurrealis,elvont kepeket festek,megsem tudja az egesz osztaly. Nem reklamozom,mert nem gondolom ugy,hogy ettol tobb lennek. En ezt szeretem csinalni,mas meg mast.
"Felfordul a gyomron azoktól, akik lejárnak bulizni, lerészegedni és férfiakat vagy adott esetben lányokat szednek fel."
Hát nekem is felfordul a gyomrom az olyanoktól, akik másokat a bulizási szokásaik alapján ítélnek meg. Pontosabban azt gondolom róluk, hogy felszínes, ostoba emberek.
"Kamasz koromban én sem fogyasztottam semmilyen alkoholt, nem jártam bulikba, nem voltak barátaim, sem barátnőm."
Hát ok, visszahúzódó idióta voltál, de erre azért ne legyünk már büszkék. Az egy érdem, hogy egyetlen ember sem akadt, aki barátkozni akart volna veled??? és az absztinencia valami érték, és aki alkoholt fogyaszt, az mind értéktelen genny?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!