Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mi a véleményetek az "értelmis...

Mi a véleményetek az "értelmiségi" gyereknevelésről?

Figyelt kérdés
14 éves, budapesti fiú vagyok, egy elit hatosztályos gimnáziumba járok. Az elmúlt egy-két hónapban rádöbbentem pár dologra. Annak ellenére, hogy intelligens, okos, művelt gyerekek járnak az iskolánkba, a nagybetűs életről fogalma sincs egyikőnknek se. A legnagyobb önálló teljesítmény, amit fel tudunk mutatni, az az, hogy el tudunk jutni a suliba tömegközlekedéssel. Ez szerintem annak a következménye, hogy a szüleink mindig mindenben "kiszolgáltak minket kisebb korunkban, az egyetlen elvárás az volt, hogy tanuljunk jól. Emellett az osztályból mindenki minden délután otthon ül, vagy különórán van, de nagyon ritkán vannak együtt a barátok, illetve a másik nemre is úgy néz a többség, mint az alsósok. Pedig a szüleink semmit nem tiltanak meg, a látszat az, hogy nagyon jó fej, engedékeny szülők, viszont kisebb korunkban annyira belénk nevelték a "tanulni, tanulni, tanulni, mást se csinálni" mentalitást, hogy eszünkbe se jut szórakozni, kiengedni a fáradt gőzt. És emiatt így 8.-ban már elég stresszesek a mindennapjaim, csak tanulok és otthon vagyok. Mit gondoltok erről? Miben vagytok mellette, és miben ellene? Szülők és gyerekek válaszát is várom!

2014. nov. 26. 19:35
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
52%

15ös válaszoló, neked aztán van bőr a képeden!

Honnan tudod, hogy ő "hol tart"?

"eltudod képzelni".

Nem, nem tudod elképzelni.

A férjem építész mérnök, mégis olyan történeteket tud mesélni a kamaszkori ivászatairól, hogy a füled kettéállna.

Mutass nekem párhuzamot ezek után a bulik és a felnőttkori életed között.

2014. nov. 27. 17:35
 22/24 anonim ***** válasza:
40%
Hagyd, szerinte az is összefügg, hogy a kérdező hatosztályosba jár, de lepontoz :D A logika, a jövőbelátás, és a pár mondat után analizálás nagy mestere.
2014. nov. 27. 17:39
 23/24 A kérdező kommentje:
Ismétlem, nem pontoztam le senkit. :) Azoknak, akik értelmes választ adtak, azoknak köszönöm (és nem csak azokra gondolok, akik azt írták, hogy piáltak ennyi idősen), aki meg csak veszekedni jött ide, az legyen szíves hagyja abba
2014. nov. 27. 20:19
 24/24 anonim ***** válasza:
22%
Elhiszem, hogy nem pontoztál le senkit, nem is téged akartalak minősíteni. Meg amúgy sem érdemes fentakadni a pontozáson.
2014. nov. 27. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!