Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Manapság annyi hülye kamasz...

Manapság annyi hülye kamasz van aki nincsen tisztában a védekezéssel, miért van ez? Hogy lehet elkerülni, hogy az én gyerekem is ilyen ostoba legyen?

Figyelt kérdés
"kicsit betette" "csak kicsit ment el" "lehetek-e terhes ha gumi nélkül csináltuk" "kiverte,megujjazott,lehetek-e" komolyan nem vagyok idős,de mi nem voltunk akkoriban ilyen hülyék...
2014. nov. 16. 13:38
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
89%

Először is ha a gyerek sehol nem tanulja meg, akkor a szülő dolga erről felvilágosítani.

Elvileg az iskolákban kötelező lenne ilyen felvilágosító órákat tartani, csak épp nem mindenhol szoktak.

Egyébként meg azok az esetek, hogy gumi nélkül csinálják, általában azért szokott lenni, mert a fiú fél gumit venni, és inkább rábeszéli a csajt. A csaj meg ha nem elég határozott, úgyis bele fog menni.

2014. nov. 16. 13:41
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

33 éves vagyok, az én tini koromban volt bravo már, és ott tömegével voltak ezek a kérdések.

Szerintem a legrosszabb, hogy a szülö azt gondolja ha a gyermeke kimondja azt a szót, hogy F@@sz@ és P@@ni, akkor már a gyerek mindent tud a s@@xröl. Pedig koránt sem, söt a biologia órán megy a nagy nevetgélés. Nálunk általános 8-ban volt felvilágosítás egy kívülálló egyetemista fiataltól, ahol az egyik csak terhes volt, és kaptunk gumit. Èn csak arra emlékszem, hogy vihogtunk, az egyetemista terhes csajon nagyokat néztünk, és örültünk az elsö ovszerünknek.

Szerintem egy tini a legtöbbet otthon egy könyvböl olvasva tudja megtanulni erröl a témáról, ahol azt olvassa el ami neki fontos.

Fontos, hogy 10 évesen elkezdjenek róla otthon komolyan vissza téröen beszélni, mindig a kornak megfelelöen beszélni róla, és kb 14 évesen egy részletes könyvel megajándékozni a gyermeket.Ezt a könyvet a szobájába tartsa és amikor csak akarja nyissa ki és nézze meg ami fontos neki benne.

2014. nov. 16. 13:46
 3/17 anonim ***** válasza:
80%
Bizony, ezt az iskolában kellene kezdeményezni, hogy orvos vagy bárki más hozzáértő tartson pár felvilágosító órát évente néhány alkalommal. Valójában nagyon szégyenteljes az iskolai biológia oktatásra nézve is, hogy a gyerekek a saját testükről nem rendelkeznek megfelelő ismeretekkel. De ha feljebb megyünk, magának az iskolaigazgatónak lenne a kötelessége, hogy olyan gyerekek hagyják el az általa vezetett intézményt, akik a saját életükre nézve is fontos dolgokról az iskolában kaptak megfelelő ismereteket.
2014. nov. 16. 13:50
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Emlékszem nekünk volt felvilágosító talán 2x is, de az egyszer hangzott el rendesen hogy az oda bekerül mi lesz. Szóval semmit sem ért és éretlenek is voltunk az egészhez. Szóval szerintem az a baj, hogy aki túl korán már átesik rajta még éretlen és nem fogja fel, hogy mi lesz a következmény, és igen félnek óvszert venni a felelőtlenség meg gigantikus abban a korban. Én józan eszű voltam/vagyok nekem nem kellett magyarázni de sokan ha valami menő akkor ő is az lesz és kipróbálja.
2014. nov. 16. 13:53
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

egyszer SE hangott el

kimaradt bocsi

2014. nov. 16. 13:56
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem csak a felvilágosítás hiánya. A kamaszok azt hiszik ők már mindent tudnak így meg se hallgatják a felvilágosítást, csak akkor sírnak mikor már baj van hogy nekik ezt senki nem mondta el.
2014. nov. 16. 16:05
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk középiskolában is csak vihogott mindenki, amikor biológia órán a női és férfi anatómiát meg a fogamzásgátlást vettük. Aztán amikor dolgozatot írtunk belőle, akkor majdnem mindenkinek egyes lett. Szóval ennyit erről. xD
2014. nov. 16. 18:04
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Bizonyos szempontból ez igaz , de az én környezetemben valahogy nem ismerek ilyeneket. Tényleg nem ismerek senkit aki terhes lenne , vagy az volt csak elvetették stb.
2014. nov. 16. 19:28
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Az én környezetemben sincs ilyen nagyon. Egyébként a kamaszok szerintem egyszerűen felelőtlenek és nem gondolják át a dolgokat előre. Nem az a probléma, hogy nincsenek felvilágosítva, csak mindig utólag jönnek rá a hülyeségükre.
2014. nov. 16. 19:43
 10/17 anonim ***** válasza:
71%

a legtöbben tudják, és felelősségteljesek, de azok nem írják ki, hogy "hú de jó volt tegnap éjjel, és védekeztünk is!"

amúgy meg igen, ez sokszor nem az ő hibájuk, hanem nem kaptak felvilágosítást, nem beszéltek velük erről. honnan kéne erről tudniuk?

2014. nov. 16. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!